Menu +

Pavel Pelán: V prodloužení jsme nechtěli dát Kadani bod navíc

Ohlasy po utkání
T ř e b í č - Zasloužená remíza se zrodila v utkání Horácké Slávie Třebíč proti Kadani. Na úvodní gól Pavla Pelána z první třetiny dokázali hosté odpovědět až v závěrečném dějství. Ani prodloužení již na konečné remíze 1:1 nic nezměnilo. Autora remízového gólu Pavla Pelána jsme po zápase požádali o jeho hodnocení.
Sdílejte článek
 

Pavel Pelán patřil v utkání k nejaktivnějším třebíčským hráčům. Za svůj výkon byl také odměněn hezkým gólem v úvodní třetině zápasu. Jak jej viděl sám střelec? Dostal jsem puk od nás ze třetiny na modrou čáru a k soupeři do jeho obranného pásma. Vyměnil jsem si ho s Matúšom Chrenkom a potom mi už nezbylo než přesně namířit a proměnit tu šanci ve které jsem se ocitl.

Kadaň ale v minulosti vždy patřila spíše k těm soupeřům nad nimiž by mělo být vítězství v domácím prostředí víceméně povinností. Lze tedy považovat domácí remízu se zhruba stejně silným soupeřem za úspěch nebo spíše za ztrátu bodů? Pavel Pelán k tomuto řekl:
"Určitě jsme spokojeni s bodovým ziskem, soupeř nám alespoň neodskočil v tabulce, rozdělili jsme si body. Na druhou stranu by samozřejmě vítězství nad tímto soupeřem bylo mnohem lepší než remíza za jeden bod."

Během 2. třetiny měli hráči Horácké Slávie celou řadu slibných šancí a navíc i výhodu několika přesilových her. V nich si mužstvo vytvořilo množství velmi dobrých palebných postavení, ale bez gólového zúročení. Pavel Pelán však nesouhlasí s tím, že právě ve 2. třetině by se lámal výsledek celého zápasu.
"Měli jsme šance po celý zápas, nejen ve 2. třetině a v těch přesilovkách. Nemyslím si tedy, že právě v této fázi se rozhodovalo o výsledku. O výsledek se bojovalo po celý zápas. Je ale škoda, že jsme neproměnili některou ze šancí ve druhý gól. Pokud bychom se dostali do dvougólového vedení už bysme ho asi udrželi."

V prodloužení byli hosté z Kadaně aktivnějším týmem a často se tlačili do své útočné třetiny. Třebíčský brankář Filip Šindelář ovšem své mužstvo podržel.
"Především jsme nechtěli dát Kadani bod navíc, proto jsme hráli velmi pozorně v obraně a zaměřili jsme se už spíše na tu defenzívu. Rozhodně bylo důležité již v prodloužení neinkasovat."

Podobné články

Ohlasy po utkání

Klíčový byl třetí zápas, říká Štebih o čtvrtfinále. Co mistrovství světa nebo dovolená?

20.03.2024
Ohlasy po utkání

Věděli jsme, že nám soupeř nedá vydechnout. Hráli jsme trpělivě, říká Ondřej Baláž

14.03.2024
Ohlasy po utkání

Vybrali jsme těžší cestu, musíme vyhrát, říká Kamil Pokorný

13.03.2024