Menu +

Aktuality z dění v Horácké Slavii

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Přinášíme vám nové informace z dění v Horácké Slavii. V následujícím článku se dočtete informace, které vyvrátí, nebo potvrdí spekulace ohledně angažmá některých hráčů v Třebíči, které se v poslední době vyrojily. Upřesňujeme také systém a hrací dny první ligy a přinášíme zde i přehled realizačních týmů od mužů až po druhou třídu.
Sdílejte článek
 

HRÁČI

V minulém týdnu se objevilo několik "zaručených zpráv" a jmen hráčů o kterých se tvrdilo, že budou angažováni Horáckou Slavií. Byli to obránce Zdeněk Sedláček, útočník Robert Holý a další útočník Peter Kocák. Některé dotazy směřovaly i k útočníku Tomáši Cahovi.

Můžeme potvrdit, že Zdeněk Sedláček začal s Horáckou Slavií trénovat a klub o jeho služby projevil zájem. „Zdeněk od nás dostal nabídku smlouvy a jeho angažmá v Třebíči je na dobré cestě. V nejbližší době by měl smlouvu podepsat:“ uvedl Jaromír Šindel, nový sportovní ředitel Horácké Slavie.
U Roberta Holého situace tak jednoznačná není. „Je to stále náš hráč, ale v Třebíči se nejspíše neobjeví:“ uvedl k osobě Roberta Holého Jaromír Šindel.
Dotazem na útočníka Petera Kocáka, jenž je na soupisce Mladé Boleslavi, jsme sportovního ředitele zcela zjevně překvapili. „Tak o tom slyším poprvé od vás. Tahle informace se nezakládá na pravdě:“ překvapeně komentoval Jaromír Šindel.
Dalším hráčem na kterého jsme se ptali je Tomáš Caha. „Tomáš je zatím v rehabilitaci a do přípravy se nezapojil. Uvidíme jak to bude pokračovat, ale jeho angažmá v Třebíči je spíše nepravděpodobné:“ komentoval situaci Šindel.


ZMĚNY V PRVNÍ LIZE

Zeptali jsme se také na situaci po změnách v první lize a na to jaké, že vlastně ty změny konkrétně jsou.
„Soutěž nezačne 6. září jak původně měla, ale až 13. září. Hracími dny budou středa a sobota. Zcela odpadnou vložené pondělky, což bude pro soutěž jednoznačně přínosem, protože bude víc času na tréninky a rehabilitaci. Poslední kolo základní části bude odehráno 17. března 2007. Hrát se bude klasických dvaapadesát kol. Do play-off bude postupovat prvních osm týmů po základní části. První kolo play-off se bude hrát na čtyři vítězná utkání. Další kola pak už na tři vítězství. Mužstva na devátém až čtrnáctém místě končí soutěž po základní části. Žádná skupina o záchranu se hrát nebude.
V ročníku 2006/07 se ze soutěže nebude sestupovat a soutěž se pro další ročník rozšíří o dvě mužstva na šestnáct účastníků.“

Kromě těchto věcí, které jsou již jasné je ještě několik dalších, které jasné nejsou a které je třeba dořešit.
„Stále ještě není jasné jak dlouho (na kolik sezón. pozn. red.) budou tyto změny platit. Protože se nebude sestupovat, nebude se hrát ani baráž, kterou řídila APK. Proto také není jasné jaké rozměry brankářské výstroje budou moci gólmani v první lize používat. Není také dořešen počet, či lépe limit, kolik cizinců bude moci za prvoligový tým nastupovat. To jsou věci, které je ještě potřeba upřesnit:“ zakončil povídání o první lize sportovní ředitel třebíčského klubu.


REALIZAČNÍ TÝMY

MUŽI:
Trenér – Josef Horešovský
Trenér – Jiří Otoupalík
Vedoucí mužstva: Luděk Popela

JUNIOŘI:
Trenér: Richard Adámek
Asistent: Jaromír Šindel
Vedoucí mužstva: Jiří Míča, Pavel Vlašín

DOROST:
Trenér: Roman Mejzlík
1. asistent: Karel Vejmelka
2. asistent: Jaromír Šindel
Vedoucí mužstva: Josef Švaříček

9. TŘÍDA:
Trenér: Roman Vondráček
Asistent: Roman Mejzlík
Vedoucí mužstva: Milan Semerád

8. TŘÍDA:
Trenér: Roman Vondráček
1. asistent: Jiří Krejčí
2. asistent: Roman Marek
Vedoucí mužstva: Rostislav Málek

7. TŘÍDA:
Trenér: Josef Svoboda
Asistent: Jan Syrový
Vedoucí: Milan Fučík

6.TŘÍDA:
Trenér: Josef Svoboda
1. asistent: Jan Syrový
2. asistent: Radim Sochor
Vedoucí mužstva: Marcel Juráň


Zatím ještě ne zcela je dořešena situace u páté a čtvrté třídy. Jakmile bude situace jasná budeme o tom informovat.


3.TŘÍDA:
Trenér: Jiří Burian
Asistent: Lukáš Sláma
Vedoucí mužstva: Robert Vrbka

2. TŘÍDA:
Vedoucí trenér: Jiří Burian
Trenér: Jan Zháňal

BRANKÁŘI:
Trenér brankářů: Mojmír Wolf

Ke složení realizačních týmů Jaromír Šindel řekl: „Chceme aby devátá třída měla větší návaznost na dorost, proto je u devítky jako asistent Roman Mejzlík, trenér dorostu. Stále ještě jednáme o obsazení pozic u čtvrté a páté třídy. “

Podobné články

Aktuální zprávy

Tvoří se nová soupiska, koho uvidíme v Moravských Budějovicích?

22.03.2024
Aktuální zprávy

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

22.03.2024
Aktuální zprávy

HST táhne! Návštěvnost i sledovanost zápasů patří v rámci Chance ligy k nejvyšším

19.03.2024