Menu +

K přípravě využíváme hřiště, kola, tělocvičnu, posilovnu i přírodu - říká trenér juniorů Jaromír Šindel.

Mládežnický hokej
T ř e b í č - Období přípravy na novou sezónu prožívají také junioři. Navštívili jsme jejich trénink na hřišti základní školy na Benešově ulici. Jeden z trenérů Jaromír Šindel nám poskytl základní informace k průběhu letní přípravy týmu třebíčských juniorů. Přečíst si je můžete v následujícím článku.

Fotografie z tréninku najdete TADY.

Sdílejte článek
 
Kolik hráčů se připravuje s juniorkou?

Když to sečteme všechno, tak je to čtyřicet hráčů. Pro kluky je to obtížné období, probíhají maturity /právě v den naší návštěvy složil úspěšně zkoušku dospělosti Lukáš Sobotka – gratulujeme - pozn. red./, takže s námi trénují i hráči, kteří budou působit v áčku. Připravuje se s námi několik hráčů, kteří už nemůžou hrát za juniory a nebudou ani v áčku, takže zhruba čtyřicet lidí máme v přípravě.

Můžete říct jaká sportoviště k přípravě využíváte?

Je to tohle hřiště na Benešově ulici, kde jsou velmi vhodné podmínky. Je zde nová běžecká dráha i travnaté hřiště. Dále chodíme do tělocvičny Obchodní Akademie. Musím říct, že oba ředitelé těchto škol nám vyšli výborně vstříc, takže tyto prostory máme k dispozici. Dále využíváme zimní stadion, posilovnu na zimním stadionu a přírodu. V další části přípravy budeme využívat fotbalová hřiště v nedalekém okolí Třebíče, kam budeme dojíždět na kolech a budeme na nich hrát fotbal. Až skončí fotbalové soutěže, začneme tuto část přípravy praktikovat.

Takže s průběhem přípravy jste spokojeni?

Ano, jsme spokojeni. Musím říct, že jsem příjemně překvapen výborným přístupem hráčů k tréninku.

Kdy juniorům suchá příprava skončí?

Podle počasí bychom chtěli 26., nebo 27. června provést výstupní testy fyzické připravenosti. Příprava juniorky skončí stejně jako áčku 28., nebo 29. června. Na led bychom měli vyjet 24. července. Týden před tím si dáme ještě týden tréninku na suchu.

Už znáte soupeře pro přípravná utkání?

Ještě to nemáme kompletní, ale atraktivními soupeři určitě budou Zlín a České Budějovice. Ještě bychom chtěli dohodnout Pardubice, možná i jeden slovenský extraligový tým.

Za rozhovor poděkoval Jiří Mokrý

Podobné články

Mládežnický hokej

Sezona mládeže: Junioři po boji neprorazili, dorost obstál

29.03.2024
Mládežnický hokej

Juniory čeká závěrečný dvojzápas nadstavby. Proti Opavě a Studénce

15.03.2024
Mládežnický hokej

Nadstavba vrcholí! Juniory čekají klíčové zápasy s Warriors a Zlínem

08.03.2024