Menu +

Dorost: TRE - TRI - 1:2 s. n.: V prvním kole extraligy dorost ve výborném utkání podlehl Ocelářům až v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - První utkání nového ročníku extraligy dorostu odehráli dorostenci Horácké Slavie. Soupeřem jim byli hráči Ocelářů Třinec. Utkání nabídlo divákům snad vše, co hokejový zápas nabídnout může. Nerozhodlo se totiž po šedesáti minutách, ani v pětiminutovém prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch byli šťastnější hosté a odvážejí si tak z Třebíče dva body. I domácí si však za bojovný a kolektivní výkon připisují jeden bod. Fotografie z utkání najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
1.kolo, čtvrtek 7.9.2006
TRE TRE
1:2sn1:0, 0:1, 0:0, - 0:0
TRI TRI
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Zeman (Pometlo) - 38. Pánik (Ostřížek), rozhodující nájezd Marosz. Rozhodčí: Polák - Doležálek, Pelikán. Vyloučení: 8:6 navíc Špaček (TRI) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2 s. n.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mikulka - Dvořák F., Musil, Studený, Kotrba, Švaříček, Sobotka, Čtveráček, Vítek, Pometlo, Dočekal, Vyhnálek, Kesner, Zeman, Němec, Vondráček, Klíma, Molák
HC Oceláři Třinec: Marek - Walelk, Gottwald, Špaček, Vojta, Ostřížek, Toman, Kaďurek, Hamrozi, Bajtek, Slovák, Kubiš, Martyčák J., Potoček, Pánek, Pánik, Marosz, Kovalski, Martyčák T., Toman

Komentář k zápasu

Začátek utkání se divákům musel rozhodně líbit, protože ihned od samotného úvodu bylo na co koukat. Hrál se rychlý, útočný hokej a o šance nebyla nouze. Jako první si vyzkoušeli přesilovou hru domácí, skórovat v ní ale nedokázali. Podobně potom vypadala i přesilovka hostů. V 5. minutě se dostal jeden ze třineckých útočníků do brankové příležitosti, skvělý Milulka si však s nepříjemnou střelou poradit a i díky němu se pokračovalo nadále za bezbrankového stavu. Třebíčští se ale v oslabení nesoustředili jen na bránění, do samostatného úniku se dostal Dočekal, na pozorně chytajícího Davida ale recept nenašel. O dvě minuty později se zjevil před třineckým gólmanem Zeman, ani ten nebyl při zakončení úspěšný. V 9. minutě se dostali do samostatného úniku hráči hostujícího celku. Brankář Mikulka dokázal dobře zareagovat a s gólovou šancí soupeře si poradil. V 11. minutě padla první branka zápasu, tu ale rozhodčí hostům správně neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Jako první nakonec přes četnost dalších šancí udeřili domácí hokejisté. Skóre otevřel skvěle hrající Zeman, přesnou přihrávku do jízdy mu naservíroval Pometlo. Dvě vteřiny před koncem první třetiny mohli domácí své hubené vedení navýšit, když hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se postavil střelec branky Zeman, podruhé už ale naneštěstí pro domácí úspěšný nebyl, a tak po první třetině byl stav utkání 1:0.

Ve 22. minutě byl vyloučen hostující Ostřížek. Kýžený tlak se ale nedostavil, hosté si s přesilovkou Třebíče snadno poradili. Ve 27. minutě si nebezpečně počínali útočníci Třince, když několikrát přímo ohrozili Mikulkovu svatyni, skóre se však nezměnilo. Ve 27. minutě ujel hostující útočník třebíčské obraně, ani teď z toho ale branka nebyla. O minutu později se třineckým hokejistům naskytla velká příležitost ke korekci stavu. Vyloučený Kotrba faulovat, a tak se hosté mohli radovat z přes minutu dlouhé přesilovky čtyřech hráčů proti třem. Třinečtí ale příliš kombinovali a k samotnému zakončení se nemohli dostat. Ve 36. minutě byl potrestán domácí Klíma, Třinec byl v přesilovce velice nebezpečný, ale nakonec ji Třebíč ustála. Brzy nato už ale Mikulka lovil kotouč ze své branky. Zaslouženého vyrovnání se Třinečtí dočkali ve 38. minutě a šťastným střelcem se stal Pánik, na branku asistoval Ostřížek. Po dvou třetinách byl tak stav nerozhodný - 1:1.

Poslední třetinu začali lépe hosté. Ti hned na začátku dokázali dokonale zaskočit třebíčské hráče a dostali se do velkého tlaku. Ve 46. minutě se do slibné příležitosti dostali hosté. Puk ale minul těsně Mikulkovu klec. O minutu později už hosté zvedali ruce nad hlavu, podle rozhodčích ale kotouč nepřešel brankovou čáru. Vhazovalo se tedy v útočném pásmu Třince. Hosté si navíc svou aktivitou vybojovali přesilovou hru, ve které několikrát nepříjemně Mikulku pozlobili. Ve 49. minutě se rozhodčí upískl. Zeman ujížděl zcela sám na branku, při nájezdu byl faulován, ale dostal se do zakončení. I přes zakončení však hlavní sudí odpískal trestné střílení, to ale domácí opět neproměnili. Po nepovedeném nájezdu se podstatně zvýšila aktivita domácích hráčů. Ve velké šanci se ocitl Dočekal, který uháněl sám na Davida. I z tohoto souboje vyšel úspěšněji brankář. Třebíč se stále častšji dostávala do zakončení, všechny střely ale končily u Davida. Do konce třetí třetiny již diváci žádnou branku neviděli, a tak přišlo na řadu prodložení.

V prodloužení, které se hraje 4 na 4, si mohli hosté hned dvakrát vyzkoušet výhodnou přesilovku 4 na 3. I přes velké šance branku vstřelit nedokázali. V prodloužení ani jeden z týmů nezvládl dopravit puk do branky, a tak se hráči začali připravovat na nájezdy.

V těch nakonec byli úspěšnější hosté, kteří si tak odvážejí z Třebíče 2 body, domácí hokejisté se museli smířit s jedním.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024