Menu +

Novými posilami jsou obránce Martin Lučka a útočník Michal Pšurný

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Těsně před začátkem nového ročníku první ligy získala Horácká Slavia dvě posily. Jedná se o jednoho útočníka a jednoho obránce. K Janu Korotvičkovi a Tomáši Mertlovi přichází do útoku štírek Michal Pšurný a obranné řady Třebíče vyztuží Martin Lučka. Oba hráči přichází posílit třebíčský tým ze Zlína.
Sdílejte článek
 
TRECHO

Michal Pšurný

Přinášíme základní údaje ke dvěma novým hráčům, kteří již dnes absolvovali s Horáckou Slavií první trénink, a kteří jsou před začátkem mistrovských bojů již posledními posilami Horácké Slavie.


Dvacetiletý forvard Michal Pšurný (185cm, 82 kg, P) je odchovanec zlínského hokeje, kde hrál extraligu dorostu i juniorů.
V roce 2004 nastoupil také za reprezentační osmnáctku, za niž vstřelil v sedmi zápasech dvě branky a získal jednu asistenci.
V sezóně 2004/05 si vyzkoušel i hokej dospělých a to v dresu Hodonína za který nastoupil ke třem utkáním, většinu sezóny však nastupoval v extralize juniorů ve Zlíně.
Následující ročník 2005/06 odešel okusit jak chutná hokej v zámoří, kde hrál WHL za Medicine Hat Tigers (30Z, 6G, 13A) a Kootenay Ice (26Z, 0G, 8A).
Letos se Michal vrátil domů a bojoval ve Zlíně o místo v základním kádru Medvědů.

"Od Michala si slibujeme, že se stane z jedním z koncových hráčů a bude platný při zakončení:" řekl sportovní ředitel Horácké Slavie Jaromír Šindel.


TRECHO

Martin Lučka

Jednadvacetiletý Martin Lučka (192 cm, 86 kg, L) je rovněž odchovancem Zlína. V Třebíči působil již v minulé sezóně a stal se zde jedním z nejspolehlivějších obránců.
Odehrál za Horáckou Slavii všech dvaapadesát zápasů, v nichž získal sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. V závěru minulé sezóny Martin v jednom utkání také pomohl třebíčské juniorce.
Bylo to v domácím utkání s Jihlavou a Martin Lučka v něm zaznamenal tehdy jediný gól svého celku.
Stejně jako Michal Pšurný i Martin Lučka si již stihl vyzkoušet zahraniční angažmá a to v sezóně 2003/04, kdy hrál v zámoří tamější OHL za celek Peterborough Petes.
V padesáti šesti zápasech vstřelil tři branky a získal tři asistence. Martin Lučka je týmu platný především spolehlivou obrannou hrou s minimem chyb a faulů.

Podobné články

Aktuální zprávy

Jak postupuje rekonstrukce? Připravujeme prodej upomínkových předmětů s částí hrací plochy i stadionu

před 2 dny
Aktuální zprávy

Další dvě jména na soupisce: Pokračují Matyáš Svoboda a David Michalčuk

16.04.2024
Aktuální zprávy

Fanoušci děkujeme! HST si převzala výhru v projektu Puky pomáhají

11.04.2024