Menu +

TRE - OLO 3:2 - Třebíč sebrala Hanákům v prvním utkání všechny tři body

Reportáže
T ř e b í č - Premiéra nového prvoligového ročníku domácím hráčům vyšla. Na svém ledě přivítala Horácká Slavia celek z Olomouce. Od začátku utkání byla Třebíč lepším týmem, což dokázala vyjádřit i gólově a po dvou třetinách vedla 3:0. Ve třetí části se pak hosté dostali do hry po dvou brankách v závěru utkání, vítězství si ale domácí nenechali ukrást a po výborném kolektivním výkonu si na své konto připisují tři body. Za Třebíč skórovaly hned dvě nové akvizice z extraligy - Mertl a Pšurný. První branku utkání pak vstřelil Karel Šefčík. Fotografie z utkání najdete TADY
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 13.9.2006
TRE TRE
3:21:0, 2:0, 0:2
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Šefčík (Handlovský), 28. Pšurný M. (Zahradník), 30. Mertl (Dolníček, Hrbáček) - 55. Kucharczyk (Šmach), 58. Žajgla (Bordowski, Najdek). Rozhodčí: Fraňo - Guth, Rittich. Vyloučení: 11:16. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Lučka, Dvořák, Šefčík, Hrbáček, Bulička, Laš, Dolníček, Mertl, Handlovský, Oliva, Korotvička, Čech, Zahradník, Pšurný M.
HC Olomouc: Tuček - Šafařík, Kříž, Bartoň, Faltýnek, Vlček, Světlík, Šmach, Turoň, Saluga, Ministr, Slaninák, Žajgla, Najdek, Bordowski, Šimo, Hradecký, Bouz, Harand, Kucharczyk, Barták.

Komentář k zápasu

Utkání se muselo divákům hned od začátku líbit, domácí hokejisté sympaticky napadali jakoukoli rozehrávku hostů, kteří se tak jen sporadicky dostávali do útočného pásma, a to i přesto, že ihned v úvodu měli po faulu Šefčíka převahu jednoho muže v poli. Početní výhodu si mohli vykoušet i domácí hokejisté. Přátelská utkání napověděla, že přesilové hry třebíčským borcům příliš nesedí. Opak byl však pravdou. V 7. minutě utkání překvapil Tučka v bráně Šefčík a rázem byli domácí na koni. Chvíli po gólu mohli třebíčští hráči skórovat podruhé, když rozhodčí dvěma vyloučeními poslal Olomouc do třech. Tlak v útočném pásmu Třebíče stoupal každou vteřinu, branku z toho ale domácí vytěžit nedokázali. Tři minuty před koncem třetiny probíhaly podle podobného scénáře, jak tomu bylo u předchozí přesilovky 5 na 3. I v tomto čase poslal halvní sudí na trestnou lavici v minutovém intervalu dva hráče, ale ani tuto možnost domácí nevyužili. První třetina skončila za potlesku třebíčského publika vítězstvím domácích 1:0.

Ve druhé třetině chtěli Třebíčští pokračoval v nastoleném trendu a nutno dodat, že se jim to podařilo. Ve 24. minutě se do slibné šance dostal Marek Laš, který na Tučka uháněl zcela sám, ale ani on, ani dorážející Mertl nedokázal olomouckého brankáře překonat. Domácí pokračovali i nadále v útočné hře a odměnou jim byla další početní výhoda 5 na 3. V této přesilovce se už ale střelecká smůla domácích prolomila, branku vstřelila z dorážky posila z extraligového Zlína Michal Pšurný. Hosté se po obdržené brance nepoučili a dalším vyloučením věnovali Horácké Slavii opět početní výhodu, kterou navzdory nedobrým statistikám z minulých zápasů využili. Třetí branku vstřelila další posila - českobudějovický Mertl. Stav 3:0 samozřejmě nahrával více do not třebíčským hokejistům, kteří tak mohli být klidnější, naopak to byli hosté, kdo musel více otevřít hru a pokusit se utkání zdramatizovat. Proti nabuzené Třebíči to však neměli hanáci pranic lehké, a tak to byli znovu domácí, kteří útočili a ostřelovali branku Tučka. Ke konci třetiny se o slovo přihlásili i hosté, jejich veškeré snažení ale končilo na jistém Luňákovi. Po dvou třetinách tedy domáci vedli již tříbrankovým rozdílem.

Ve 46. minutě o sobě dali výrazně vědět olomoučtí hokejisté, když konkrétně Turoň nastřelil tyčku Luňákovy klece. Aktivita hostů se začala stupňovat, a tak bylo zřejmé, že Olomouc své zbraně zdaleka nesložila. Ve 48. minutě opět fantasticky zakročil Filip Luňák, když si poradil se samostatným únikem Ministra. V 55. minutě poprvé udeřila Olomouc. Kucharczykovi se nadvakrát podařilo překonat domácího gólmana a bylo to již jen o dvě branky. Vstřelená branka hosty pochopitelně nabudila k dalšímu tlaku a třebíčská obrana v čele s Luňákem si tak musela projít velmi těžkou zkouškou. Hráčům se to dařilo až do 58. minuty, v té době přišel druhý úder olomouckých hokejistů. Šťastným střelcem se stal Petr Žajgla. V této chvíli nejednomu divákovi zatrnulo. Domácí hráči se ale dokázali poučit z chyb z minulých utkání a své hubené vítězství si pohlídali. Utkání bylo pro diváky rozhodně atraktivní, příznivců však přišlo méně, než by se čekalo. Možná tato výhra dá impuls těm, kteří se rozhodovali, zda přijít či nepřijít, a v příštím domácím utkání se budou hráčí těšit mnohem lepší atmosféře, kterou si po výkonu určitě zaslouží.



Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek - Olomouc: "Věděli jsme co Třebíč hraje, fyzický a náročný hokej. Domácí vyhráli zaslouženě. Měli vetší touhu po vítězství. Nám dse podařilo výsledek už jen zkorigovat, když domácí na konci utkání trochu polevili."

Jiří Otoupalík - Třebíč: "Podali jsme velmi dobrý výkon a do začátku sezóny se nám povedlo vstoupit výborně, zislkem tří bodů. Ale zase tam byl ve vstupu do třetí třetiny takový jakoby strach o výsledek. Naštěstí jsme to zvládli."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024