Menu +

Utkání jsme perfektně odbránili, a odmakali, říká Filip Luňák

Ohlasy po utkání
T ř e b í č - První kolo nového ročníku první ligy přivedlo na třebíčský led osmý tým minulé sezóny, HC Olomouc. Protože se domácím v přípravě střelecky příliš nedařilo a zvítězili až v posledním přípravném utkání, čekalo se , jak si povedou v ostrém měření sil. Pro Třebíč první zápas dopadl výborně. Po velmi dobrém výkonu si připsala tři body za výhru 3:2 a do sezóny tak domácí tým vstoupil vítězstvím.
Fotografie z utkání najdete TADY
Sdílejte článek
 
TRECHO

Fakír v třebíčské brance – Filip Luňák

Potvrdilo se to, co přípravné období naznačilo. Třebíčští hráli velmi dobře a vytvářeli si mnoho brankových příležitostí. Na rozdíl od přípravných utkání však dokázali hráči Horácké Slavie šance i proměňovat. Po dvou třetinách vedli 3:0 a utkání měli prakticky ve své moci. Dvě zaváhání v poslední pětiminutovce poslední třetiny však udělaly z utkání ještě drama. Olomoučtí dvěma rychlými brankami snížili na rozdíl jediného gólu, ale víc už jim domácí nedovolili. V brance domácího celku dostal příležitost Filip Luňák a důvěru trenérů určitě nezklamal. Až do pětatadesáté minuty totiž držel střelce hostujícího celku v šachu a nedovolil jim do té doby ani jedinou gólovou radost: „Hrozně moc jsme dneska chtěli vyhrát, protože víme jak důležitý je vstup do sezóny. Naštěstí se nám to povedlo. Celý tým dneska makal výborně, beci perfektně bránili, prostě zápas jsme odmakali naplno.

Filip Luňák nezapomněl pochválit domácí fanoušky, kteří velmi dobře vycítili, že v době, kdy se Olomouci povedlo snížit na rozdíl jediné branky, hráči potřebují jejich podporu: „V závěru se ze zápasu ještě stalo drama, když Olomouc dala dva rychlé góly, ale náš fanklub nám pomohl a i proto jsme už ten zápas nepustili a dotáhli jsme ho do vítězného konce.“

TRECHO

Michal Pšurný právě vstřeli druhou branku Třebíče

První zápas za Horáckou Slavii odehrál šikovný útočník Michal Pšurný, který v minulém týdnu posíli Horáckou Slavii společně s Martinem Lučkou z extraligového Zlína. Hned ve svém prvním zápase se Michal dokázal střelecky prosadit, když v gól přetavil přihrávku zápas od zápasu lépe hrajícího Petra Zahradníka: „Jsem rád, že se mi podařilo dát gól a pomoci tak mužstvu k dobrému vstupu do sezóny. Byl to první zápas a byli jsme hodně vyhecovaní. Zápas jsme chtěli zvládnout což se nám povedlo.“

„Je to tady trochu něco jiného, než na co jsem byl zvyklý ze Zlína. Docela hodně se tady bruslí, a největší rozdíl je asi v taktice. Hraje se tady trochu živelnější hokej než v extralize. Tam je to víc svázané taktikou. Nechci dělat nějaké rozdíly, jestli hraju ve Zlíně, nebo v Třebíči. Budu se snažit hrát co nejlépe abych mužstvu byl co nejplatnější:“ doplnil hráč, jenž se ve Zlíně jen těsně nevešel do základní sestavy, ale o tuto šanci se ještě chce v sezóně poprat.

Podobné články

Ohlasy po utkání

Klíčový byl třetí zápas, říká Štebih o čtvrtfinále. Co mistrovství světa nebo dovolená?

20.03.2024
Ohlasy po utkání

Věděli jsme, že nám soupeř nedá vydechnout. Hráli jsme trpělivě, říká Ondřej Baláž

14.03.2024
Ohlasy po utkání

Vybrali jsme těžší cestu, musíme vyhrát, říká Kamil Pokorný

13.03.2024