Menu +

Dorost SAR-TRE 3:1: Ostrava nad síly třebíčského dorostu

Reportáže
Dorost Horácké Slavie zajížděl k osmému kolu extraligy na led ostravské Sarezy. Začátek utkání hostům vyšel a v osmé minutě šli do vedení brankou Davida Vítka po asistenci Kesnerově. To byla ale jediná branka, kterou Třebíčští v tomto utkání vstřelili. Domácí ještě do konce první třetiny vyrovnali a dali pak ještě dvě branky ve 21. a 44. minutě. Slavisté ještě na konci utkání zkusili power-play, ale vstřelit gól se jim již nepovedlo.
Sdílejte článek
 
8.kolo, čtvrtek 28.9.2006
SAR SAR
3:11:1, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Motyka (Poláček), 21. Zuber (Jelšík), 44. Zuber (Jelšík) – 7. Vítek (Kesner). Rozhodčí: Trombík – Fiala, Vengřín. Vyloučení: 6:4, navíc Klíma (TRE) 10 OT. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 42:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
HC Sareza Ostrava: Kubáň – Spusta, Parma, Rusek, Poláček, Paleček, Mládenka, Kičmer – Blažej, Ružbašan, Vidlák, Uherek, Richter, Motyka, Jelšík, Barčák, Zuber, Smondek, Voznica, Jach
SK Horácká Slavia Třebíč: Mikulka – Rajský, Jaroš, Kotrba, Švaříček, Sobotka, Čtveráček – Vítek, Dočekal, Vyhnálek, Sochor, Kesner, Krutiš, Němec, Giz, Vondráček, Klíma, Křenek

Komentář k zápasu

Sareza Ostrava vstoupila do utkání mnohem živěji nežli hosté, Mikulka v bráně Horácké Slávie zasahoval již v úvodních vteřinách po dravém průniku Uherka završeném zadovkou do připravených betonů. Vzápětí čelil hostující gólman hře na jeden dotek v podání Motyky s Richterem. Třebíčští hokejisté úvodní nápor bez úhony ustáli a první kapku v dešti předvedl agilní Kesner. V čase 6:15 rozsvítil kapitán hostů David Vítek poprvé v utkání červené světlo. Společně s Kesnerem vyšachoval v akci 2 na 1 obranu Ostravy a neměl již mnoho práce skórovat. Necelé tři minuty nato byl nalezen před brankovištěm Kubáně nikým nehlídaný a nekrytý Vondráček a ten může jen sobě spílat, proč si nepočínal lépe a z první napálil kotouč do výstroje strážce svatyně. Třebíčí se naskytla i krátká sedmivteřinová početní výhoda dvou mužů v poli – bez potrestání trefou do černého. A když se neprosadil ani nadvakrát do břicha mířící Kesner, přišla série vyloučených na straně červeného týmu a po mnoha závarech před Mikulkovou kasou se zdálo, že ten neprůstřelnost uhájí. Ovšem v 19. minutě na něj nahodil kotouč Poláček a ten pro něj nešťastně sklepl kotouč přímo na hůl Adama Motyky, jenž si zakončení do odkryté brány náležitě vychutnal a srovnal konečný účet třetiny na 1:1.

Dalo by se říci, že v první minutě se pořádně rozkoukali na ledě jen dva hráči, zatímco do jejího závěru se hra nepřesnostmi přenášela z hole jednoho borce na hůl těch soupeře, vydali se na nečekaný výlet Jelšík se zakončujícím Vlastimilem Zuberem a Ostrava se dostala do vedení. Ale gólový náskok nemusel vydržet dlouho, na Kubáně se jako splašené stádo vyřítilo trio Vítek – Giz – Kesner a také docílilo branky, ale pro dřívější posunutí konstrukce padajícími hokejisty neuznané. Hra se přelévala ze strany na strany, ale mnohem více práce měl třebíčský Mikulka čelící několika těžkým pokusům, zvláště když Motyka vybídl ve 30. minutě k akci Barčáka, plesalo srdce nejednoho hokejového gurmána. Čím víc se hra přehoupla přes svou polovinu, tím více se vše podstatné odehrávalo jen v pásmu hostí. Až dvě po sobě jdoucí vyloučení Kičmera dostala Třebíč opět do hry. Kubáň s přehledem Sobotkovu bombu od modré vyrazil mimo tři tyče holí a následně předvedl ostravský Uherek, jak se šetří čas v oslabení v útočném pásmu soka, jenže jakmile o touš přišel, jako na zlatém podnosu jej převzal Vítek a prakticky samostatný nájezd prodloužený o pár metrů nedotáhl tak, jak by si přál. Do kabin se podruhé šlo lépe Ostravským, neboť jim světelná tabule ukazovala o jeden vstřelený gól více než Třebíči.

Poslední část začala opatrněji než dvě předchozí a šance se rodily jen zřídka. Srovnání na holi měl Krutiš, jenž nenápadným poloobloučkem nad ramenem Kubáně vystrašil gólmana. Ve 44. minutě Vlastimil Zuber převzal zadovku Jelšíka a před brankovištěm se nemýlil – 3:1. Hráči Sarezy byli náhle všude, nepouštěli Třebíč ani z pásma a Mikulka měl kupu práce s nájezdy unikajících duí Richter – Barčák a Uherek – Jelšík, ale s bravurou čelil nejen jim. Jedinými dvěma světlými okamžiky Třebíče byla nejdříve Vyhnálkova individuální akce a několik desítek vteřin poté kontr Sochora s Vondráčkem zakončený střelou do ostravského kasaře. Dvě minuty před závěrem se před Mikulkou po sérii přihrávek ocitl Barčák, jenže prudkou ránu namířil pouhé centimetry vedle tyče. Hosté se ke konci utkání odhodlali k power-play, kterou ještě umocnilo Poláčkovo vyloučení. Branky se již nedočkali a podlehli domácí Sareze 3:1.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024