Menu +

TRE - PRO 4:2: Prostějovští hráči odjíždí domů bez bodů

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě tentokrát Třebíč přivítala hráče Prostějova. Domácím se od začátku utkání dařilo, ale skóre otevřel až ve čtrnácté minutě hostující Říha. Za necelé dvě minuty však srovnal Hrbáček. Vstup do druhé třetiny se domácím vydařil lépe, když ve čtyřiadvacáté minutě obrátil vedení na stranu domácích Tomáš Mertl. Olivovi se poté podařilo zvýšit na 3:1, ale gól vstřelili i hosté. Tři minuty před koncem druhé třetiny se podařilo vítězství pojistit Bedřichu Ščerbanovi. V poslední třetině už žádný gól nepadl a domácí tak udrželi výhru 4:2. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 30.9.2006
TRE TRE
4:21:1, 3:1, 0:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Hrbáček, 24. Mertl (Dolníček), 32. Oliva (Mertl), 38. Ščerban (Šefčík),14. Říha (Vymazal), Čech (Podešva). Rozhodčí: Vladimír Pěšina, Martin Kreuzer, David Polonyi. Diváci: 875. Střely na branku: 37:17.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Chábera - Ščerban, Bulička, Hrbáček, Macháček, Dvořák, Šefčík, Rehák, Sláma, Laš, Dolníček, Mertl, Handllovský, Oliva, Korotvička, Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Sobotka, Kundela.
LHK Jestřábi Prostějov: Vojtek - Flašar, Sedlák, Sláma, Poživil, Bartoň, Doseděl, Podešva, Pavelek, Říha, Vymazal, Čech, Piecha, Bartošek, Minařík, Janeček, Korčák, Bařica, Piluša, Mikšovský.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia Třebíč vstoupila do utkání lépe a jako první se do šance tlačil Jiří Oliva. Hostující gólman Vojtek však jeho střelu pokryl. Hosté se dostali ke své první střele o chvíli později, když Janíček od modré čáry střílel nad bránu Jana Chábery. V 5. minutě hráli domácí přesilovou hru pět na tři, ale nevyužili ji. Hostujícím obráncům se hned několik střel soupeře podařilo zblokovat. O dvě minuty později přesilovku hráli také hosté. Dokázali si v útočné třetině vytvořit tlak a také šance, ale třebíčský brankář Jan Chábera byl svými zákroky zcela jistý. Ve 13. minutě zkoušel prostějovského brankáře střelou od modré, střelu však zastavil Vojtkův beton. O minutu později Prostějov udeřil. Po Vymazalově přihrávce vstřelil Lukáš Říha kotouč do odkryté Cháberovy klece - 0:1. Prostějovští se ale z vedení neradovali dlouho. V 15. minutě překonal hostujícího Vojtka střelou od modré čáry Marcel Hrbáček - 1:1. Své štěstí zkusil také David Dolníček. Jeho tvrdou střelu hostující brankář viděl a bez problému ji vyrazil.

Na začátku prostřední třetiny se domácí útočníci tlačili do útočného pásma a chtěli strhnout vedení na svoji stranu. Ve 24. minutě se to Třebíči podařilo. Tomáš Mertl se proháčkoval hostující obranou a obelstil také prostějovského brankáře - 2:1. Poté Marek Laš střílel pouze do připravené lapačky Vojtka. Ve 29. minutě hráli hosté přes minutu přesilovou hru pět na tři. Jenže hned po devíti vteřinách se nechal vyloučit Lukáš Říha a dvojnásobná přesilovka byla u konce. Ani klasickou přesilovku už hosté nevyužili a ke slovu se naopak dostali Třebíčští. Střelu Tomáše Mertla tečoval do branky v 32. minutě zkušený Jiří Oliva - 3:1. Hosté ale velmi brzo snížili. Ve 35. minutě se stal šťastným střelcem Prostějova Filip Čech - 3:2. Gólová přestřelka ale pokračovala dále. V 38. minutě se tvrdou střelou prezentoval Bedřich Ščerban, na jeho střelu nezareagoval ani hostující Vojtek - 4:2.

Třebíčští začali na hosty tlačit hned od počátku třetí třetiny. Jakmile se však domácí dostali do šance, selhala Třebíčským koncovka. Domácí Ondřej Látal ujel hostující obraně, ale jeho střelu zastavil Vojtkův beton. Ve 48. minutě střílel na Cháberu prostějovský Pavelka, jeho střelu zastavil Chábera vyrážečkou. V 52. minutě se Prostějov snažil vytvořit si tlak a případně snížit stav zápasu. Domácí obrana v čele s Cháberou však byla proti. Ke konci třetí třetiny se již mnoho šancí neurodilo. Horácká Slavia hrála na jistotu, nechtěla inkasovat další branku. Prostějovští se dostávali do šancí už jen zřídka. Horácká Slavia tedy zvítězila 4:2 a zaslouženě si připsala do tabulky tři body.Prostějovští se dostávali do šancí už jen zřídka. Horácká Slavia tedy zvítězila 4:2 a zaslouženě si připsala do tabulky tři body.



Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (trenér Prostějova): Dneska jsme prohráli zaslouženě, poněvadž jsme podali nejslabší výkon v této sezóně. Útok se vůbec nedokázal prosadit, nikdo tam nebyl vidět. Dopustili jsme se fatálních chyb, selhala nám naše mladá obrana. Těžko jim něco vyčítat, jsou to mladí kluci, kteří poslední zápasy táhli. Dneska to ale byl náš propadák. O přestávce bylo u nás v kabině rušno, kluci si to vyříkávali mezi sebou, já jsem do toho vstoupil až v závěru. Po hráčích jsem chtěl větší agresivitu a bruslení, protože dneska mi naši kluci připadali bez života.

Jiří Otoupalík (asistent trenéra Třebíče): Pro nás to bylo hodně složité utkání, protože po dvou výhrách potvrdit dobrou formu nebylo lehké. Na začátku jsme šest, nebo sedm minut měli tlak a pak jsme z utkání jakoby vypadli. Prostějov toho využil a dal gól. První třetinu jsme se trápili, hráčům jsme zdůrazňovali, že musí pokrýt Říhu a Piechu, protože to jsou velice šikovní hokejisti a v každém zápase dávají góly. To se nám v první třetině nepovedlo, protože Říha nám gól dal. Bylo velmi dobré, že jsme v první třetině srovnali a v dalším průběhu zápasu jsme tyto dva hráče pokryli velmi dobře, povedlo se nám vstřelit i góly. Výborně dnes zahrála dvojice Dolníček – Mertl. Obzvláště Mertl podal vynikající výkon. Škoda, že ho trochu trápily zdravotní obtíže. Ke konci zápasu už skoro nemohl hrát, měl bolesti břicha. Povedlo se nám třetí utkání v řadě vyhrát, a máme další tři cenné body.Filip Luňák podal v Havířově velice dobrý výkon, dneska jsme do branky ale nominovali Honzu Cháberu. Filipovi jsme to vysvětlili a on to pochopil. I Chábera nás dneska v důležitých momentech podržel a je jen dobře, že nám brankáři chytají výborně.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024