Menu +

Musíme pokračovat v práci, kterou jsme začali, nabádá střelec Vilém Burian

Ohlasy po utkání
T ř e b í č - Hokejisty Horácké Slavie poslal ligový los už ve druhém kole k derby Vysočiny na led krajského rivala, jihlavské Dukly. Třebíčští sledovaný zápas zvládli výborně, Jihlavu porazili o jednu branku a minimálně do středy, kdy je čeká nebezpečný Hradec Králové, se mohou vyhřívat na prvním místě prvoligové tabulky. Vítěznou branku derby vstřelil vytáhlý forvard Vilém Burian, kterého jsme po příjezdu do Třebíče požádali o rozhovor.
Sdílejte článek
 

Odchovanec třebíčského hokeje, jenž nastupuje ve druhé formaci s Davidem Ostřížkem a Rostislavem Maroszem, začal hodnocení klasickou hokejovou frází: “Tak určitě, paráda, krásné body,“ usmívá se autor vítězného gólu. Vzápětí ale už s vážnou tváří popisuje utkání.

Vilém Burian

“Dobře jsme začali a od toho dobrého výkonu v první třetině jsme se pak odrazili. Mohli jsme dát i víc gólů, bylo tam spousta přečíslení, ale padl nám tam v první třetině jen jeden gól. Ve druhé třetině jsme pak byli hodně vylučovaní a tím jsme dostávali Jihlavu do hry. Někdy byly ty fauly zbytečné, Jihlava má přesilovky dobře sehrané a z nich také hrozila nejvíc. Ve třetí třetině, když jsme vedli, tak jsme si řekli, že to ubráníme, že to už uhrajem, budeme hrát jednoduše, dávat puky rychle ze třetiny a třeba vyjde i nějaký brejk. Hlavně jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany. Vyšlo to myslím super, k ničemu jsme Duklu moc nepustili ani v závěru při power – play a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ pochvaluje si třebíčská jedenašedesátka povedený zápas.

Říká se, že když se něco povede třikrát po sobě, není to už náhoda. To si mohou říct i hokejisté Horácké Slavie po prvním derby sezóny. Počítáme-li i dva zápasy Regionálního poháru, přehráli krajského rivala v nové sezóně už třikrát, z toho dvakrát na jeho ledě.

“V přípravných zápasech kluby zkouší hráče, kteří třeba ani dnes do zápasu nezasáhli, je to spíš o testování hráčů. Dá se říct, že už jsme si na Duklu trošku věřili, když jsme je porazili třikrát, nebo čtyřikrát v řadě. Řekli jsme si, proč by to nešlo i dneska. Trošku varováním pro nás byl minulý zápas Dukly, kdy přehrála vysoko Hradec Králové. Věděli jsme, že si musíme dávat pozor na zadní vrátka, moc dobře víme, že Jihlava góly dávat umí. Myslím, že jsme velmi dobře plnili určenou taktiku a až na nějaké výjimky nám to vycházelo až do konce zápasu,“ hledá 194 centimetrů vysoký forvard důvody, díky nimž se mohli hokejisté Horácké Slavie po utkání radovat.

Běžela sedmatřicátá minuta utkání, když v přesilové hře právě Vilém Burian z mezikruží zápěstím prostřelil brankáře Novotného a vsítil druhý gól Horáků. Jak se později ukázalo, byl to gól vítězný.

“Jsem rád, že nám to tam v přesilovce padlo. Zavezli jsme puk do třetiny, rozestavěli jsme se a Rosťa Marosz vytáhl puk k modré čáře, nahrál Davidovi Ostřížkovi, který mi puk posunul mezi kruhy. Já jsem viděl, že gólman klekl, tak jsem vystřelil na lapačku a puk propadl do brány. Je super, že to tam spadlo a že to byl i vítězný gól,“ raduje se šikovný čtyřiadvacetiletý útočník, jenž velkou část minulé sezóny nastupoval v českobudějovickém Mountfieldu.

Jak ukázaly turnikety u vstupu pro fanoušky hostů, Horáckou Slavii přijelo do Jihlavy podpořit 284 fanoušků, což je velmi slušné číslo. Hlasitou podporu si pochvaluje i Vilém Burian.

“Podpora našich fanoušků byla výborná. Čekal jsem, že na derby přijde mnohem víc lidí, stadion nebyl zcela zaplněný. Naši fanoušci byli dnes kolikrát slyšet víc, než ti jihlavští. I když i kotel Jihlavy je dobrý, tak naši byli hodně slyšet a my jim děkujeme za podporu, dost nám to pomohlo a jsem rád, že jsme mohli po utkání společně oslavit výhru,“ děkuje hlasitým třebíčským fandům autor vítězné trefy zápasu.

Jsou sice odehrána teprve dvě kola soutěže, ale se začátkem soutěže může být Třebíč spokojena. Už ve středu ale čeká svěřence trenérů Kamila Pokorného a Radka Nováka další těžká prověrka. Do Třebíče totiž přijedou Královští lvi, jak se od nového ročníku jmenuje tým Hradce Králové vedený z lavičky hokejovými experty Martinem Hostákem a Davidem Pospíšilem.

“Start do sezóny je sice výborný, ale my musíme dál pokračovat v práci, kterou jsme začali. První zápas ještě nebyl úplně podle našich představ, ale dneska už to vypadalo o hodně líp. Hradec bude určitě nebezpečným soupeřem, už jsme s nimi toho odehráli hodně a víme, že jsou dopředu velice nebezpeční. Musíme hrát zodpovědně zezadu tak, jako dneska. Obranná hra dneska byla dobrá, v tom musíme pokračovat a nějaké góly snad také dáme,“ nasťiňuje Vilém Burian, co lze čekat od zápasu, v němž ve středu 19. září Horácká Slavia od 17:30 hostí tým s názvem Královští lvi.

Podobné články

Ohlasy po utkání

Klíčový byl třetí zápas, říká Štebih o čtvrtfinále. Co mistrovství světa nebo dovolená?

20.03.2024
Ohlasy po utkání

Věděli jsme, že nám soupeř nedá vydechnout. Hráli jsme trpělivě, říká Ondřej Baláž

14.03.2024
Ohlasy po utkání

Vybrali jsme těžší cestu, musíme vyhrát, říká Kamil Pokorný

13.03.2024