Menu +

Třebíč čeká nejspíše deset přípravných zápasů, mezi nimi budou Kometa, Jihlava i Kladno

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Kvůli komplikacím s organizací Regionálního poháru Horácká Slavia trošku opožděně podává informační servis o přípravných zápasech na výroční sezónu 2016/17. Bohužel z přípravy vypadly zápasy Regionálního poháru a program zápasů se musel doladit velmi operativně a provizorně. Příprava Horácké Slavie prozatím čítá deset zápasů a jedná se o jednoho extraligového soupeře, čtyři prvoligové kolegy a dva druholigové celky na doplnění programu.
Sdílejte článek
 

PŘEHLED PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ 2016


Při pohledu na seznam přípravných zápasů ale nemusí fanoušek Horácké Slavie určitě ronit slzy. Na úvod přípravy přijede extraligová Kometa sehrát tradiční zápas se stovkami svých příznivců v zádech. Následně se v Třebíči představí Hodonín v zajímavé konfrontaci mezi prvoligovým a druholigovým hokejem. Drtiči patří do lepší poloviny druholigové tabulky a nejednou se netajili zájmem o postup. Trojici domácích zápasů uzavře poměrně velký přípravný zápas s jihlavským rivalem, jehož ambice pro následující ročník soutěže budou určitě zase vysoké.

Další zápas proběhne na půdě domácí štace našeho nového trenéra a sportovního manažera, Žďáru nad Sázavou. Páteční termín 12. srpna dává tušit prostor pro třebíčské fanoušky na horký letní výlet za hokejem. Plameny loni zaskočily favorita druhé ligy z Kolína a dosáhly jednoho z největších úspěchů poslední doby. Následovat bude velmi těžká venkovní prověrka na půdách Kladna, Přerova (ještě v jednání) a Prostějova. Tam se ukáže, jak na tom Horácká Slavia v druhé polovině přípravy na ledě skutečně bude. Program doplní odveta doma s Přerovem a horácká odveta na HZS v Jihlavě. Druhý zápas s Prostějovem je ještě v jednání.


Příprava A – tým HST 2016
29.7. Třebíč – Kometa 17:30
5.8. Třebíč – Hodonín 17:30
9.8. Třebíč – Jihlava 17:30
12.8. Žďár nad Sázavou – Třebíč 17:00
16.8. Kladno – Třebíč 18:00
23.8. Přerov – Třebíč (zatím nepotvrzeno)
25.8. Prostějov – Třebíč
30.8. Třebíč – Přerov 17:30
1.9. Jihlava – Třebíč 18:00
V jednání: Třebíč – Prostějov (datum a čas budou případně upřesněny)

Martin Sobotka: „Období přípravných utkání a domlouvání soupeřů nám poměrně dost zkomplikovalo zrušení Regionálního poháru, který měl zaručit šest kvalitních zápasů. Bohužel k jeho zrušení došlo na poslední chvíli v době, kdy už většina týmů mimo Regionální pohár měla své soupeře dohodnuté. Proto se nám těžko sháněli kvalitní soupeři. Nakonec máme jistých devět a v jednání ještě desátý domácí a zatím nepotvrzený zápas s Prostějovem,“ vysvětluje k pozdějšímu termínu zveřejnění přípravných utkání sportovní manažer A – týmu a zároveň jeho hlavní trenér, Martin Sobotka.

„Myslíme si s Jardou Barvířem, že deset přípravných zápasů je ideální počet. Přiznávám, že původně jsme o soupeřích měli jinou představu, ale situace se vyvinula takto. Ještě stále není vyloučeno, že se nám podaří kontaktovat nějakého zvučnějšího soupeře, který bude v naší republice třeba na soustředění. To bychom samozřejmě fanouškům včas oznámili. Zatím ale počítáme s deseti zápasy,“ doplňuje informaci Martin Sobotka.

Podobné články

Aktuální zprávy

Tvoří se nová soupiska, koho uvidíme v Moravských Budějovicích?

22.03.2024
Aktuální zprávy

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

22.03.2024
Aktuální zprávy

HST táhne! Návštěvnost i sledovanost zápasů patří v rámci Chance ligy k nejvyšším

19.03.2024