Menu +

Do Třebíče se vrací Tomáš Kaláb, novou smlouvu podepsal i Ondřej Malec

Aktuální zprávy
T ř e b í č - První květen je nejen Svátkem práce, ale také dnem, kdy startuje přestupní termín v hokejových soutěžích. Staré smlouvy končí a podepisují se nové. Ani Horácká Slavia Třebíč v tomto směru nezaostává, a ačkoli všechna jednání ještě nejsou dotažena do konce, první jména nově se tvořícího týmu je již možno odtajnit.
Sdílejte článek
 
Tomáš Kaláb bude po sedmi letech znovu oblékat dres s bílou hvězdou na hrudi.

Do mateřské Horácké Slavie Třebíč se po sedmi letech vrací obránce Tomáš Kaláb. V minulých sedmi sezónách nastupoval většinou v Jihlavě, ale hostoval například i v Berouně, nebo Hodoníně. Poslední roky se ale stal jedním z pilířů obrany jihlavského týmu, kterému pomohl k postupu do nejvyšší české hokejové soutěže. Tomáši Kalábovi bylo nedávno, přesně tedy sedmnáctého března, třicet let a patří ke generaci velmi úspěšných třebíčských odchovanců, kteří v Horácké Slavii naposledy hráli juniorskou extraligu. Tomáš Kaláb byl jejím kapitánem. Nyní je v nejlepším hokejovém věku a v Třebíči by měl své kvality potvrdit.

Ondřej Malec v Třebíči zaujal, Horácká Slavia o jeho služby znovu projevila zájem a nová smlouva je na světě.

Druhý jménem, které můžeme už nyní odtajnit, je bojovník Ondřej Malec. Toho si Horácká Slavia Třebíč, respektive její kouč Martin Sobotka, loni vyhlédla v druholigovém Žďáru nad Sázavou. Ondřej se stal plnohodnotným členem třebíčského kádru a ukázal, že do WSM Ligy patří. Nejen že odváděl parádní práci před bránou soupeře a byl důrazný v soubojích o puk, ale v případě potřeby se nebojí ani shodit rukavice a zastat se spoluhráčů. Ondřeji Malcovi je 25 let a je tedy ve věku, kdy už hokejista dozrál, zároveň má však ty nejlepší hokejové roky ještě před sebou.

"Oba hráči u nás podepsali roční kontrakty a věříme, že budou platnými posilami našeho kádru. V jednání máme i další jména, jedno hodně zajímavé, ale zatím nemůžeme prozradit podrobnosti. Jakmile to možné bude, naše fanoušky budeme informovat," sdělil generální ředitel loňského čtvrtfinalisty, Horácké Slavie Třebíč, Karel Čapek.

Nové smlouvy podepsali již dříve také David Dolníček a Roman Erat - Psali jsme ZDE.

Podobné články

Aktuální zprávy

Fanoušci děkujeme! HST si převzala výhru v projektu Puky pomáhají

11.04.2024
Aktuální zprávy

HST hlásí nové trenéry, oba jsou úspěšní odchovanci klubu

11.04.2024
Aktuální zprávy

Další novinky v kádru: Přichází Vítězslav Brož, pokračuje Jakub Malý

11.04.2024