Menu +

Bílé hvězdy zahájily přípravu zatím bez velkých jmen. Dril na suchu potrvá devět týdnů

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Počasí jako objednané panovalo v Třebíči při prvním tréninku A týmu Horácké Slavie před sezónou 2017 – 2018. První tréninková jednotka se nesla ve znamení rozhýbání a zapracování před úplným a maximálním nasazením do plného tréninkového tempa. Co ale fanoušky nejvíc zajímá, je to, kteří hráči se do tréninku zapojili nebo zapojí a s kterými se počítá pro další sezónu ve WSM Lize.
Sdílejte článek
 

Fotogalerie z prvního tréninku zde.


Na lavičce žádná změna, Martin Sobotka s Jaroslavem Barvířem pokračují

Trénink vedli oba trenéři, kteří působili na lavičce Horácké Slavie Třebíč i minulý ligový ročník, Martin Sobotka a Jaroslav Barvíř. Z toho tedy vyplývá, že ve složení trenérské dvojice nedošlo k žádné změně. Oba mladí a progresivní trenéři povedou třebíčský tým i v sezóně, v níž klub oslaví devadesáté výročí od svého vzniku pod současným názvem.

Změny v kádru – končí Čech a Přibyl, zapojí se mladíci z juniorky Třebíče i Brna, klub dál jedná o posilách

Ke změnám ale došlo v hráčském kádru. Hráčskou kariéru ukončili Milan Přibyl a Martin Čech, oba ale budou dál působit v organizaci Horácké Slavie. Martin Čech akceptoval nabídku klubu na funkci profesionálního šéftrenéra sportovních tříd a bude se tedy věnovat třebíčské mládeži. Navíc bude pomáhat a sbírat zkušenosti po boku Radka Nováka u staršího dorostu. Milan Přibyl byl také osloven klubem a dostal nabídku na práci kondičního trenéra. Milan Přibyl byl ve své hráčské kariéře znám výbornou fyzickou připraveností a má tedy hráčům co předávat.

“Jsme rádi, že oba kluci u nás budou pokračovat a jsou dalšími z řady odchovanců, kteří se zapojí do práce v klubu. Oba se však budou i nadále vzdělávat, budou klubem vysíláni na různé semináře a školení, aby zde získané poznatky mohli přenášet do své práce,“ vysvětlil generální ředitel Horácké Slavie Třebíč PaedDr. Karel Čapek.

Jak už jsme informovali vrací se obránce Tomáš Kaláb, který se do přípravy zapojí 15. května kvůli dlouhé sezóně a nutnému odpočinku a regeneraci. Od osmého května se k připravujícím se hráčům přidají i mladí hráči z brněnské juniorky: Kratochvíl, Král, Ferda, Mlynář, Novák a Sedláček. Radim Ferda, Tomáš Mlynář a Matěj Novák rozhodně nejdou do neznámého prostředí, všichni tři s hokejem začínali na třebíčském ledě, takže vlastně budou působit v domácím prostředí.
Tradičně se doma v Třebíči bude připravovat odchovanec Marek Laš, který se ale na přípravu na ledě přesune zpět do Olomouce, jejímž je hráčem a kde si při působení v extralize udělal velmi dobré jméno.
Přípravu v Třebíči zahájil Jakub Kadlec, který o místo v kádru pro WSM Ligu bojoval už loni, nakonec však odešel do druholigového Hodonína, kde si vedl velmi dobře a v základní části nasbíral ve třiceti šesti zápasech padesát bodů (36Z, 24G, 26A). Prosazoval se i v play – off, kde naskočil k devíti duelům, dal pět branek a připsal si i dvě asistence.

Velké jméno se v přípravě neobjevilo, ale není všem dnům konec

Ano, je to tak. Na seznamu hráčů, kteří budou bojovat o dres s bílou hvězdu na hrudi, se zatím neobjevilo žádné nové velké jméno. Jednání byla vedena s Matějem Pekrem, což by byla velká posila do první útočné formace k Davidu Dolníčkovi a Romanu Eratovi, Matěj však dal přednost nabídce Kladna. “Nešlo o peníze, tam jsme Matějovi předložili srovnatelnou nabídku, on se však rozhodl bojovat o místo na Kladně. U nás by měl určitě větší prostor ve hře, ale to už je jeho rozhodnutí, které musíme respektovat,“ přiblížil Karel Čapek. “Dveře k nám určitě zavřené nemá,“ doplňuje.

I nadále má však třebíčský klub zájem zkvalitnit útočné i obranné řady tak, aby měl k dispozici dvě velmi kvalitní pětky, třetí a čtvrtá formace by mohla být složena z dravých mladíků. Jednoho kvalitního útočníka a jednoho zkušeného obránce by rád v týmu přivítal i hlavní trenér Martin Sobotka – viz video. Trh s hráči se teprve 1. května otevřel, velká většina hráčů má totiž smlouvy do konce dubna, přestupy jsou tedy teprve na začátku, a tak se nechme překvapit, jaké hráče klub z Horácka přivede. Posily a jednání o nich nevyloučil ani Karel Čapek.

Ne úplně jasná situace je u Marcela Juráně, který se připravuje s Horáckou Slavií, ale zatím neobdržel nabídku na novou smlouvu. V týmu ale zůstává a bude se prát o místo v kádru se snahou posunout se o kus výše a přesvědčit trenéry i vedení klubu. Také u Matěje Psoty zatím visí otazník, protože hráč zatím stále jedná s mateřským Libercem, odkud v Třebíči hostoval. Nová smlouva zatím nebyla nabídnuta Jánu Nikovi a Janu Milfaitovi. Otevřené zůstává působení Martina Lojka, který se zatím připravuje individuálně. Zájem projevil třebíčský klub i o služby Josefa Huni, ten je ale v současné době v rekonvalescenci po operaci.

Na soupisce budou prozatím uveřejňováni jen hráči, kteří mají v Horácké Slavii podepsanou smlouvu - aktuální soupisku najdete ZDE.

Kdo se bude připravovat s Horáckou Slavií Třebíč?

Brankáři: Dominik Svoboda, Roman Šoustal, Pavel Jekel

Obránci: Václav Čejka, Lukáš Hort, Jiří Wasserbauer, Karel Svoboda (jun HST), Tomáš Kaláb, David Sedláček (jun KOMETA)

Útočníci: Roman Erat, David Dolníček, Richard Kristl, Lukáš Paták, Jan Wasserbauer, Silvester Kusko, Radim Nejedlý (jun HST), Robin Caha (jun HST), Ondřej Malec, Jakub Kadlec, Josef Huňa, Petr Kratochvíl (jun Kometa), Tadeáš Král (jun Kometa), Radim Ferda (jun Kometa, odchovanec HST), Tomáš Mlynář (jun Kometa, odchovanec HST), Matěj Novák (jun Kometa, odchovanec HST), Marcel Juráň

Podobné články

Aktuální zprávy

Další dvě jména na soupisce: Pokračují Matyáš Svoboda a David Michalčuk

před 3 dny
Aktuální zprávy

Fanoušci děkujeme! HST si převzala výhru v projektu Puky pomáhají

11.04.2024
Aktuální zprávy

HST hlásí nové trenéry, oba jsou úspěšní odchovanci klubu

11.04.2024