Menu +

V pátek k odvetě do Žďáru, bez zkušených hráčů a s možnými posilami

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Netradičně v pátek čeká hokejisty Horácké Slavie Třebíč další přípravné utkání. K pátému přípravnému duelu tentokrát svěřenci trenérů Martina Sobotky a Jaroslava Barvíře zajíždí na led druholigového ambiciózního Žďáru nad Sázavou. Odveta zápasu, jenž se hrál v Třebíči, startuje prvním buly na žďárských Bouchalkách v pátek 18. srpna v 18:00.
Sdílejte článek
 

Příprava třebíčských hokejistů se pomalu přehoupává do poslední části. Od pondělí 21. srpna už tým končí s velkým objemem tréninků v posilovně a vícefázovými tréninky na ledě a bude se soustředit na sehrávání jednotlivých formací. Konečná sestava pro ligu ale stále ještě není hotová.

“Sháníme ještě obránce, kvalitního hráče do první – druhé obranné dvojice,“ říkal nedávno Martin Sobotka, hlavní trenér týmu a jeho sportovní manažer. Možná už ve Žďáře bude moci vidět ve hře hned dvě nové tváře a v příštím týdnu očekává příchod minimálně jednoho dalšího hráče. Jakmile bude jasné, o které hokejisty se jedná, budeme o tom informovat podrobněji.


Martin Sobotka: "Od zápasu se Šumperkem až po poslední přípravu ve Vsetíně už chceme postupně pracovat na taktice a souhře."


Do Žďáru určitě neodcestuje Třebíč v plném složení. Důvodů je hned několik. Zkušení a vyzkoušení borci dostanou volno a v sestavě je nahradí ti, které potřebují trenéři vidět v zápase. Dalším z důvodů je marodka. Drobné zdravotní problémy a nemoc trápí Matěje Nováka, Ondřeje Malce, Davida Brančíka a Lukáše Vágnera. Navíc se v sestavě pravděpodobně objeví noví hráči, kteří by měli přijít na zkoušku. Jistotou je, že chytat bude Dominik Svoboda.

“Chceme ještě testovat další hráče, ale jejich zkouška už nemůže trvat příliš dlouho. Nově příchozí hráči nás budou muset přesvědčit v jednom nebo dvou utkáních. Soutěž se rychle blíží a my chceme mít mužstvo do jejího startu dobře sehrané.
Od zápasu se Šumperkem až po poslední přípravu ve Vsetíně už chceme postupně pracovat na taktice a souhře. Naši hru nebudeme měnit, hráči, kteří zde byli i loni, to už znají. Jde teď o to, aby do systému zapadli i noví hráči a začalo to všechno fungovat.“

V prvním měření sil se žďárskými Plameny byli úspěšnější třebíčští hokejisté. Hosté vstoupili do utkání s velkým elánem, což bylo dáno tím, že to pro ně byl vůbec první zápas v přípravě. Jenže postupem času byly Bílé hvězdy lepší a bruslařsky silnější, z čehož vyplývalo množství gólových šancí. Hlavně díky brankáři hostů Radostovi, jehož výkon ocenil i trenér Žďáru Konečný, bylo skóre po šedesáti minutách „jen“ 5:3 pro domácí tým.

Od té doby se Žďárští představili v dalších dvou utkáních s týmy druhé ligy, která zvládli vítězně. Nejprve porazili vysoko 9:4 Moravské Budějovice a pak přehráli Lední medvědy Pelhřimov 4:1. Odvetné utkání s Horáckou Slavií bude pro tým Kamila Konečného dalším velkým testem před sezónou, na jejímž konci by tým ze stadionu Na Bouchalkách rád měl přízvisko prvoligový. O tom, že ve Žďáře přikládají tomuto zápasu velký význam, svědčí i fakt, že na Třebíč, jako na jediný tým v přípravě, nasadil klub vstupné 50 korun, zatímco na ostatní soupeře je to 30 korun českých.

Třebíčské hokejisty čeká v příštím týdnu další dávka dvou přípravných zápasů. Nejprve se v úterý 22. srpna představí v souboji s druholigovým Šumperkem. Ve čtvrtek je pak očekáván atraktivní duel s nováčkem WSM Ligy Vsetínem. Oba zápasy se hrají na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN+HUMMEL ARENĚ a začínají v tradičních 17:30.

Podobné články

Aktuální zprávy

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

včera
Aktuální zprávy

Neopakovatelná nabídka, měj doma kousek stadionu i ty

včera
Aktuální zprávy

Jak postupuje rekonstrukce? Připravujeme prodej upomínkových předmětů s částí hrací plochy i stadionu

před 3 dny