Menu +

Týden hokeje byl v Třebíči úspěšný, na akci se registrovalo třicet devět dětí

Mládežnický hokej
T ř e b í č - V sobotu 23. září proběhla na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN+HUMMEL ARENĚ náborová akce pro děti a rodiče v rámci Týdne hokeje zaštítěného ČSLH. V našem městě se akce setkala s velkým zájmem dětí i rodičů. Další kolo Týdne hokeje je naplánováno na měsíc leden 2018.
Sdílejte článek
 

FOTOGRAFIE Z AKCE NAJDETE ZDE


Rodiče s dětmi čekal na třebíčském zimáku téměř 2 hodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě dostalo nejen propagační materiály s cennými radami pro hokejové začátečníky, ale hlavně krásný dárek v podobě reprezentačního hokejového dresu s číslem jedna. Za účast si totiž všichni zaslouží velkou jedničku.

Pak se děti převlékly do sportovního a pod vedením trenérů absolvovaly na ochozech stadionu rozcvičku. Rodiče mezitím čekala prezentace ve VIP místnosti, kterou zahájil a všechny přivítal generální ředitel Horácké Slavie Třebíč PaedDr. Karel Čapek. Pak následovala prezentace v podání šéftrenéra mládeže od přípravky po čtvrtou třídu Ing. Martina Čecha s přispěním třebíčské hokejové legendy Michala Mikesky. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Třebíči se v přípravce neplatí vůbec žádné poplatky nebo příspěvky nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Martin Čech se netajil spokojeností s průběhem dnešního náboru. „Celá akce proběhla super. Přišlo hodně dětí a přiznávám, že s až takovým vysokým počtem jsme nepočítali. Když jsem se jich na ledě ptal, všechny děti říkaly, že se jim to líbilo a že přijdou i na tréninky přípravky. Třeba s sebou přivedou i své kamarády. Máme z hojné účasti velkou radost. Na děti a společné tréninky se už těšíme,“ pochvaloval si Martin Čech.

Po prezentaci pak už stačilo nazout brusle a hurá na led. Necelá hodinka na třebíčském ledě utekla jako voda. Dětem zářila očka, i když se to neobešlo bez nějakého toho pádu. Pro děti byly pro začátek připraveny lehčí cvičení, třeba sbírání tenisáků nebo puků, honěná na ledě - tzv. rybičky. Úplní začátečníci měli k dispozici opory, aby se udrželi na bruslích. To už ale bude po pár trénincích samozřejmost a opory skončí někde v koutě.

Michal Mikeska: "Zdravý životní styl, vášeň, soutěživost, veselá mysl, to všechno sport přináší a kvůli tomu by děti určitě sportovat měly."

Jak už je uvedeno výše, akci podpořil svojí účastí také Michal Mikeska, reprezentant a extraligový šampión v dresu Pardubic, kde v současnosti působí jako trenér mladšího dorostu. Znovu tak vyjel v bruslích na známý led.

„Moje hokejové začátky tady v Třebíči byly nádherné. Měl jsem štěstí i na trenéry, mě ve čtvrté až šesté třídě trénoval pan Bouzek, jenž mě vybavil na celý zbytek mé kariéry. Teď to prožívám znovu se svým synem, který je ve stejném věku, jako tenkrát já. Také bych mu přál takové trenéry, na jaké jsem měl štěstí já. Moje vzpomínky jsou jen ty nejlepší,“ pochvaloval si vítěz kanadského bodování extraligy ze sezóny, kdy v ní působily hvězdy NHL při výluce této prestižní soutěže.

Dnes už je ale hodně jiná doba než ta, kdy Michal Mikeska začínal v Třebíči svoji bohatou a úspěšnou kariéru. „Ano, to je pravda. Dětí dnes není tolik jako sportů a dalších příležitostí k trávení volného času. Zdravý životní styl, vášeň, soutěživost, veselá mysl, to všechno sport přináší a kvůli tomu by děti určitě sportovat měly,“ myslí si jeden z nejúspěšnějších odchovanců třebíčského hokeje.

Týden hokeje probíhá letos po celé republice už podruhé a Michal Mikeska jej hodnotí velmi pozitivně. „Je to úžasné. Hokejový svaz v tomto dělá podporou náborů výbornou práci. Stejná akce nedávno proběhla i v Pardubicích, protože jak vyplývá z názvu, trvá celý týden. Jako osvěta a přitahování nejen dětí, ale i rodičů, kteří pak začnou sport více sledovat, chodí se na něj dívat, je to opravdu paráda.“

A proč se Michal objevil v Třebíči a jaká je zde jeho role? Při odpovědi na tuto otázku „Mikeš“ nezapřel svou veselou povahu. „Akci si moc užívám proto, že tady potkávám v rolích trenérů kluky, se kterými se znám vlastně od malička. Takže jsou to pro mě krásné vzpomínky. A moje role tady? Řekněme trochu pozorovatel a trochu taky hraje roli můj ksicht,“ smál se Michal Mikeska, který nejen že v Třebíči s hokejem začínal, ale s Horáckou Slavií zažil i památný postup do první ligy.

Týden hokeje ale nebyl jedinou akcí, kterou se Horácká Slavia snaží oslovit děti a budoucí adepty ledního hokeje. „V rámci Týdne hokeje jsme v tomto týdnu navštívili mateřskou školu Benešova, kde jsme pro předškoláky připravili téměř dvouhodinový program. Hravou formou jsme dětem představili lední hokej a zároveň pozvali na dnešní nábor. Zároveň jsme na základní škole Benešova navštívili ve vyučování 1. třídy a společně s brankářem v plné výzbroji pozvali k nám na stadion na dnešní akci Týden hokeje. Děti tato forma pozvánky velmi zaujala a myslím, že jsem jich dnes na ZS několik viděl,“ doplnil na závěr obchodní a marketingový manažer Horácké Slavie Třebíč Daniel Šlapák.

Podobné články

Mládežnický hokej

Sezona mládeže: Junioři po boji neprorazili, dorost obstál

29.03.2024
Mládežnický hokej

Juniory čeká závěrečný dvojzápas nadstavby. Proti Opavě a Studénce

15.03.2024
Mládežnický hokej

Nadstavba vrcholí! Juniory čekají klíčové zápasy s Warriors a Zlínem

08.03.2024