Menu +

V sobotu čeká Třebíč po vítězství na Slavii souboj s osmým Havířovem

Pozvánky na zápas
T ř e b í č - V rámci 8. kola přijede do Třebíče nebezpečný Havířov, který se nachází na osmém místě tři body před Třebíčí, takže domácí se v případě vítězství mohou dotáhnout na svého soupeře v tabulce. AZ v posledních třech zápasech bodoval, vyhrál v základní hrací době s Kadani a Frýdkem–Místkem. V posledním zápase podlehl doma Vsetínu 3:4 po prodloužení. Třebíč zatím vyhrává pouze s favority utkání, naposled to odnesla pražská Slavia na svém ledě 2:3. Ovšem se soupeři, kde se očekává vítězství Třebíčských, to tak není. V sobotu to bude vyrovnaný souboj, ani jeden z týmu nebude favorit. Utkání startuje v sobotu od 17:30 na Zimním stadionu města Třebíče – MANN+HUMMEL ARÉNĚ.
Sdílejte článek
 

UTKÁNÍ S HAVÍŘOVEM MŮŽETE SLEDOVAT I VE VIDEOPŘENOSU - CENA 100 Kč


AZ Residomo Havířov

Pro Havířov to je letos pátá sezóna za sebou ve druhé nejvyšší soutěži, klub sice v minulosti kolem roku 2000 hrál dokonce i extraligu, když v roce 1999 převzal licenci od Opavy, ale v nejvyšší soutěži se mu až tak příliš nedařilo. Nejlepší umístění dosáhli Havířovští v ročníku 2001/2002, kdy skončili jedenáctí. O rok později se ale Azetu ročník vůbec nepovedl, protože v baráži nestačil na Kladno a vrátil se zpět do druhé nejvyšší soutěže, kde působil tedy od roku 2003 po rok 2010, kdy klub zasáhla finanční krize a musel kvůli tomu odstoupit ze soutěže.

V roce 2010 ovšem skupina lidí kolem Martina Potočného, Jaroslava Mrowiece a Jana Peterka začala připravovat vznik nového klubu, a to úspěšně, tým nastoupil do druhé nejvyšší soutěže pod názvem AZ Havířov. Získali sponzory a především mnoho svých fanoušků, kteří Azetu pomohli k postupu v ročníku 2012/2013 do první ligy a Havířovští si zatím vedou na výbornou. Pokaždé se jim povedlo postoupit do čtvrtfinále play-off. Za zmínku určitě stojí, že se Havířov utkal před třemi lety s Třebíči ve čtvrtfinále a Havířov prohrál 0:4 na zápasy. Minulý ročník vypadli ve čtvrtfinále 1:4 s Jihlavou.

Před letošní sezónou Havířov změnil generálního sponzora, po kterém si upravil i jméno klubu na AZ Residomo Havířov.

Statistiky obou týmů

Sestavy obou soupeřů v minulém zápase:

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – L. Vágner, Kaláb, D. Mikyska, Půža, Čejka, Spurný – Erat, Dolníček, Horký – T. Havránek, Jan Wasserbauer, Vodný – Kusko, R. Zohorna, Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták.

AZ Havířov: Dolejš – Krisl, R. Havel, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Kanko, Sikora, Kotala – Pořízek, Hudeček, M. Kalus – P. Beránek, Maruna, Gřeš – Cihlář, L. Bednář, Kurovský.

Program 8. kola:
16:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Stadion Litoměřice
16:00 Rytíři Kladno – HC ZUBR Přerov
17:00 HC Benátky nad Jizerou – SK Trhači Kadaň
17:00 HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Slavia Praha
17:30 VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – AZ RESIDOMO Havířov

Utkání mezi SK Horácká Slavia Třebíč – AZ Residomo Havířov začíná v sobotu od 17:30 na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN+HUMMEL ARENĚ.

Podobné články

Pozvánky na zápas

Bílé hvězdy čeká rozhodující pátá bitva o postup do semifinále!

16.03.2024
Pozvánky na zápas

Série se přesouvá na třebíčské kolbiště! Pokračování je na programu ve středu a ve čtvrtek!

12.03.2024
Pozvánky na zápas

Čtvrtfinále je tady! Bílé hvězdy jej načnou dvojzápasem v Kalich aréně!

08.03.2024