Menu +

Třebíč bude v sobotu bojovat o cenné body s prostějovskými Jestřáby

Pozvánky na zápas
T ř e b í č - Hokejisty Horácké Slavie Třebíč čeká další zápas. Do Třebíče přijedou prostějovští Jestřábi. Třebíč nad Prostějovem v přípravě v obou zápasech zvítězila a doufá, že se jí to podaří i tentokrát. Prostějov předvedl v minulém zápase se Vsetínem parádní obrat a získal tři body. Bílé hvězdy v utkání s favorizovaným českobudějovickým Motorem dlouho vedly, nakonec ale padly v prodloužení. Horácká Slavia by ráda navázala na domácí výhru s Havířovem. Cestu ke třem bodům ovšem nebude mít vůbec lehkou. Utkání mezi Třebíčí a Prostějovem startuje v sobotu v 17:30 na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN+HUMMEL ARENĚ.
Sdílejte článek
 

LHK Jestřábi Prostějov

Hokejový klub v Prostějově vznikl v roce 1913. Prostějov se nejvíce proslavil v sezóně 1931/1932, kdy se probojoval na celostátní mistrovství. Na tomto mistrovství došli prostějovští hokejisté až do finále, které však o jediný gól vyhrálo pražské LTC. Prostějov se také pyšní třemi prvenstvími na Tatranském poháru. Za svoji existenci vystřídal Prostějov celkem sedm názvů.

V sezóně 2013/2014 Jestřábi vyhráli skupinu Východ ve druhé lize a postoupili tak do play off. Jak paly off tak i následnou baráž o WSM ligu prostějovští hokejisté zvládli a od sezóny 2014/2015 Jestřábi hrají druhou nejvyšší hokejovou soutěž v České republice.

První rok ve WSM lize se Prostějov trápil a musel bojovat o udržení. Prostějovští Jestřábi hektickou část sezóny zvládli a ve druhé nejvyšší tuzemské lize se udrželi.

O rok později se z outsidera stal velmi silný tým. Prostějov se z minulé sezóny ponaučil, a nakonec se po základní části umístil na celkovém pátém místě. Ve čtvrtfinále ovšem Prostějov tvrdě narazil na pražskou Slavii, která nedala Jestřábům žádnou šanci. I tak ale hokejisté Prostějova mohli považovat svoji sezonu za velmi úspěšnou.

V loňské sezóně Prostějov těsně nepostoupil do elitní šestky tabulky a po urputném souboji s přerovskými Zubry skončil v předkole.

Prostějov má zatím velmi proměnlivé výsledky

Prostějov v pátém kole WSM ligy nestačil na hvězdami nabitý českobudějovický Motor a prohrál poměrem 3:5. Ani v následujícím zápase Jestřábi body do tabulky nezískali. Nebezpečné Benátky nad Jizerou si na Prostějov vyšláply a vyhrály 4:2. Výhry se Jestřábi dočkali až v zápase s Kadaní, která vstřelila jen jeden jediný gól a sama inkasovala pětkrát. Následující zápas ve Frýdku - Místku Jestřábi nezvládli a prohráli 1:4. Se Vsetínem už však Prostějov uspěl. Jestřábi předvedli parádní obrat a vybojovali si 3 body.

Třebíč se dostává do formy

V zápase s Přerovem se Třebíči konečně podařilo naplno bodovat. Výhru Horácké Slavie zařídil vítězným gólem talentovaný Luboš Horký. S Litoměřicemi svedla Třebíč lítý souboj, ale uzdravený brankář hradeckého Mountfieldu Patrik Rybár chytal výborně a Třebíč prohrála těsně 2:3. V dalším zápase se Horácká Slavia postarala o velké překvapení. Dokázala totiž porazit favorizovanou Slavii Praha v základní hrací době a brala tři body. I v následujícím zápase si Červenobílí vedli skvěle. Havířov si totiž v utkání s Horáckou Slavií nepohlídal začátek a z třebíčského ledu odjel bez bodu. Také v dalším zápase s Motorem Třebíčští dlouho vedli, ale nakonec padli v prodloužení těsně 1:2.

Statistiky hráčů Horácké Slavie Třebíč

nejlepší střelec: Luboš Horký (7+3)

nejlepší nahrávač: Roman Erat (1+8)

lídr kanadského bodování: Luboš Horký (7+3)

úspěšnost zákroků brankářů: Karel Vejmelka 90,14%, Lukáš Dostál 91,6%, Pavel Jekel 85,71%

Poslední odehrané zápasy Třebíče

HC Zubr Přerov - SK Horácká Slávia Třebíč 2:4

SK Horácká Slávia Třebíč - HC Stadion Litoměřice 2:3

HC Slávia Praha - SK Horácká Slávia Třebíč 2:3

SK Horácká Slávia Třebíč - AZ Residomo Havířov 4:2

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slávia Třebíč 2:1 po prodloužení

Poslední odehrané zápasy Prostějova

ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 5:3

HC Benátky nad Jizerou - LHK Jestřábi Prostějov 4:2

LHK Jestřábi Prostějov - SK Trhači Kadaň 5:1

HC Frýdek - Místek - LHK Jestřábi Prostějov 4:1

LHK Jestřábi Prostějov - VHK Robe Vsetín 5:4

Sestava Třebíče z minulého utkání:Dostál (Jekel) – L. Vágner, Kaláb (A), D. Mikyska, Hort, Čejka, Spurný – R. Erat (A), Dolníček (C), Horký – Vodný, Jan Wasserbauer, Diviš – Kusko, R. Zohorna, Kratochvíl – Paták, Tadeáš Král, Ferda.

Sestava Prostějova z minulého utkání:Neužil (Groh) – D. Kolář, Žovinec, A. Holík, Horyna, M. Drtina, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, L. Luňák – Švec, Hozák, Starý – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec.

Ostatní zápasy 10. kola WSM ligy

Rytíři Kladno - HC Slávia Praha 16:00

HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor České Budějovice 17:00

HC Benátky nad Jizerou - HC Frýdek - Místek 17:00

HC Zubr Přerov - HC Stadion Litoměřice 17:00

VHK Robe Vsetín - SK Trhači Kadaň 17:30

HC AZ Residomo Havířov - HC Energie Karlovy Vary 17:30

Podobné články

Pozvánky na zápas

Bílé hvězdy čeká rozhodující pátá bitva o postup do semifinále!

16.03.2024
Pozvánky na zápas

Série se přesouvá na třebíčské kolbiště! Pokračování je na programu ve středu a ve čtvrtek!

12.03.2024
Pozvánky na zápas

Čtvrtfinále je tady! Bílé hvězdy jej načnou dvojzápasem v Kalich aréně!

08.03.2024