Menu +

Horácká Slavia potřebuje bodovat, v cestě však stojí rozjetý Frýdek-Místek

Pozvánky na zápas
T ř e b í č - WSM liga pokračuje ve středu 11.10. dalším kolem, v rámci kterého na led Horácké Slavie přicestuje tým HC Frýdek-Místek, který se může pochlubit výborným startem do letošního ročníku soutěže. To se o vyzyvateli Horácké Slavii bohužel zatím říci nedá. Bílé hvězdy střídají lepší výkony s těmi horšími a určitě se momentálně v tabulce nenachází tam, kde by chtěly. Proti rozjetému Frýdku-Místku ale nečeká družinu kouče Sobotky nic jednoduchého, proto potřebují pomoc každého fanouška. Takže ve středu 11.10. od 17:30 Zimní Stadion Města Třebíče, MANN+HUMMEL ARENA. Pro ty, kteří nebudou moci povzbuzovat na stadionu, bude připraven ONLINE přenos, nebo placený živý přenos.
Sdílejte článek
 


VIDEOPŘENOS ZÁPASU NA TVCOM.CZ ZDE

HC Frýdek-Místek, dalo by se stále ještě říci, nováček druhé nejvyšší soutěže, alespoň ve srovnání s Horáckou Slavii Třebíč. Moravskoslezský celek, vedený trenérem Juříkem, zažívá velice povedený start do letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže. Z dosavadních jedenácti odehraných zápasů Frýdek-Místek prohrál v základní hrací době pouze dvakrát! Což můžeme, bez pochyby, označit, jako jedno z největších překvapení dosavadního průběhu soutěže. I díky tomu se Frýdek-Místek momentálně vyskytuje na třetím místě, přičemž má stejně bodů jako první Karlovy Vary a druhé České Budějovice.

A kdo že je hlavním strůjcem snového startu? V brance musíme zmínit oba gólmany, a to pro jejich skvělou procentuální úspěšnost. Jan Strmeň odchytal sedm zápasů, průměrný počet inkasovaných branek na zápas má 1.69 a procentuální úspěšnost se blíží 95%- konkrétně 94.87%. Jeho kolega, Lukáš Daneček odchytal zápasy čtyři. Průměrný počet inkasovaných branek na zápas má 2.21. I Daneček se může pyšnit skvělou úspěšností zákroků- 93.13%.

Mezi obránci vévodí statistikám Lukáš Kovář, který si připsal v jedenácti zápasech branku a čtyři asistence. Stejný počet bodů má i Jan Bartko, ten v osmi zápasech pětkrát asistoval u gólu. Z útočníků zatím nejvíce bodově táhne zkušený Milan Mikulík, který vloni oblékal dres Karlových Varů. Nejvíce spjat je však s extraligovou Mladou Boleslaví, kde odehrál pět extraligových sezon. Šestatřicetiletý forward letos nasbíral prozatím devět kanadských bodů, za tři branky a šest asistencí. Druhým nejproduktivnějším forwardem je Polák Aron Chmielewski, ten přispěl dvěma brankami a čtyřmi asistencemi.

Nebezpeční jsou Rysi i v přesilových hrách. Z jedenapadesáti přesilovek dal Frýdek-Místek 11 branek (úspěšnost 21.57%). V oslabení se tým z Moravskoslezského kraje ocitl jedenapadesátkrát a inkasoval pět branek.

V posledních třech zápasech frýdecko-místečtí hokejisté ztratili pouze jeden bod. Jejich Formu postupně odskákali hokejisté Prostějova, Benátek a naposledy Vsetína.

Sestava HC Frýdek-Místek z posledního ligového zápasu

L. Daneček – Hrachovský, L. Kovář, Ovčačík, Zahradníček, D. Stránský, Piegl – Kvasnica, Pechanec, Bajtek – Kofroň, Mikulík, Christov – Franek, Klimša, J. Kalus – Flok, Przybyla, Kaukič.


To v táboře Horácké Slavie Třebíč veselo rozhodně být nemůže. Z posledních třech zápasů urvali Horáci pouze bod za prohru v prodloužení na ledě Motoru. Sobotní domácí duel proti Prostějovu rozhodly dvě hrubky v úvodu zápasu, Třebíč na Jestřáby nestačila poměrem 1:3. V pondělním 11. kole si Třebíč chtěla spravit náladu proti Kadani, která doposud měla na kontě pouze tři body. Ovšem v rozbité sestavě Třebíč opět nebodovala a v utkání podlehla na severu Čech 3:2. Přísnější měřítko snesl Richard Diviš, díky jehož dvěma trefám Třebíč na chvíli srovnala dvougólové manko a brankář Pavel Jekel, který svůj tým podržel hlavně v úvodním tlaku Trhačů. Třebíčští tedy mají co napravovat a pokusit se o to budou chtít právě v domácím prostředí v zápase s Frýdkem - Místkem.

Sestava Horácké Slavie z posledního utkání v Kadani

Jekel – Půža, Kaláb, Spurný, Nedbal, Čejka, Hort – Jan Wasserbauer, Erat, Vodný – Diviš, Dolníček, Kristl – Malec, Kusko, Paták – Ferda, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Podobné články

Pozvánky na zápas

Bílé hvězdy čeká rozhodující pátá bitva o postup do semifinále!

16.03.2024
Pozvánky na zápas

Série se přesouvá na třebíčské kolbiště! Pokračování je na programu ve středu a ve čtvrtek!

12.03.2024
Pozvánky na zápas

Čtvrtfinále je tady! Bílé hvězdy jej načnou dvojzápasem v Kalich aréně!

08.03.2024