Menu +

VSE - TRE 1:3 - Třebíčští přemohli Valachy, pojistku dali v power-play

Reportáže
T ř e b í č - Třinácté kolo se ukázalo pro třebíčské hokejisty býti šťastným. Na ledě Vsetína totiž vybojovali tři velmi cenné body. Jako první šli do vedení Zelenožlutí Karafiátem, jenže brzká odpověď z hole Václava Půži nalila Třebíčským novou krev do žil. Vedení dal Bílým hvězdám individuální akcí Radim Zohorna a pojistku přidal v power-play Ondřej Malec. Pozitivním zjištěním je, že Třebíčští znovu ubránili všechna oslabení a ve třetí třetině byli lepším celkem. Výborným výkonem se blýskl brankář Pavel Jekel.
Sdílejte článek
 
13.kolo, sobota 14.10.2017
VSE VSE
1:31:1, 0:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Karafiát (Ostrčil, Šilhavý) - 8. Půža (Vodný, Spurný), 25. R. Zohorna (Čejka, T. Havránek), 60. Malec. Rozhodčí: Přikryl, Luczków – Wesley, Zedník. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2708. Střely na branku: 39:12. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
VHK Vsetín: J. Pavelka (25. Horčička) – Ostrčil, Frolo, Žák, Dundáček, Teper, Šenkeřík – Markovič, Hruška, Březina – Slováček, Vávra, Podešva – Jonák, Kucharczyk, Finsterle – Vítek, Šilhavý, Karafiát.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Vágner, Nedbal, Čejka, Hort, Půža, Spurný – Jan Wasserbauer, Dolníček, Erat – R. Zohorna, T. Havránek, Horký – Vodný, Kusko, Kristl – Malec, Tadeáš Král, Paták.

Komentář k zápasu

Vsetínu vycházelo v úvodu zápasu vše na výbornou. Domácí byli aktivnějším týmem, rychle se usadili v útočném pásmu a ohrožovali Jekelovu branku. Aktivita přinesla Valachům první branku, a to když se při zmatku v brankovišti dobře zorientoval Jiří Karafiát a poslal dorážku od pravé tyčky za záda třebíčského gólmana. Erat po inkasované brance dokázal vybojovat útočné pásmo a také vsetínský Pavelka si připsal první zákrok, na rozdíl od svého protivníka ale až v sedmé minutě zápasu. Maskovaný muž Vsetína dokázal zasáhnout proti pokusům Erata a Zohorny, Václavu Půžovi už se však po individuální akci podařilo skórovat a k radosti svého mužstva a příznivců vyrovnal. Valaši byli silnější na puku, ale nedařilo se jim vysílat přesné střely a úspěšní nebyli ani v přesilové hře. Vedení mohl svému celku trefit Vávra, proti jeho dorážce se Jekel dokázal včas přesunout.

První střelu prostřední třetiny si připsal Březina, jeho pokus však třebíčský brankář dobře viděl a bez problémů proti ní zakročil. Jekel si poradil také s individuální šancí Finsterleho a hosté se tak mohli vydat na druhou stranu. Po Wasserbauerově střele se skóre ještě neměnilo, k puku se ale u pravé tyčky dostal Radim Zohorna a kotouč poslal zkušeně bekhendem do vzdálenějšího horního rohu. Na Pavelku nešlo příliš mnoho střel a dva inkasované góly pro něj byly hodně. Gólman s třiadevadesátkou na dresu přenechal své místo Luboši Horčičkovi. 

Domácí se drželi v útočném pásmu a Jekelovi nedali vydechnout, naopak Horčička se prvního zákroku v zápase dočkal až po dvanácti herních minutách v brankovišti. Valaši totiž hráli v početní výhodě a v oslabení mu práci ubírali pozorní spoluhráči, kteří blokovali střely. Gól už do konce druhé třetiny nepadl, hru však ozvláštnily pěstní souboje. Nejprve putovali na trestnou Vágner a Vítek, o dvě minuty později je následovali Markovič s Půžou a Kucharczyk se Spurným, kteří si ostřeji vyměnili názory za brankou Třebíče.

Třetí třetinu začali Valaši v početní výhodě, když se však třebíčský provinilec vrátil na led, dokázali hosté zahrozit. Sám se před vsetínským brankovištěm ocitl Dolníček, jehož pohotovou střelu zlikvidoval Horčička lapačkou. Vsetínští se drželi v útoku, ale přes pozornou obranu Třebíče ne a ne propasovat kotouč do branky. V zápase byl hodně vidět vsetínský obránce Ostrčil, který se střelami prezentoval hlavně v přesilovkách a v polovině třetí třetiny se dostal také do brejku. Z neobvyklé pozice v mezikruží však na Jekela nevyzrál. 

Vsetínští měli možnost zvýšit tlak v přesilové hře, to se jim podařilo, ale ani tento fakt jim vyrovnání nepřinesl. Třebíč mohla naopak rozhodnout pět minut před koncem, kdy se do přečíslení dva na jednoho dostali Vodný s Kuskem, střela prvního jmenovaného šla nakonec mimo vsetínskou branku. Minutu před koncem se Valaši rozhodli pro hru bez gólmana. Pohotový Ondřej Malec však od červené čáry vyhodil přímo doprostřed prázdné branky a v čase 59:12 rozhodl o vítězství Třebíče.





Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Hodnotí se nám to těžce, neboť dostáváme hloupé góly. Ať už to bylo v Prostějově, ve Frýdku, nebo i oba dnešní, které jsme inkasovali, tak byly zkrátka laciné. Myslím si, že jsme byli celý zápas jednoznačně lepší, jenže ten beton, co hrála Třebíč, se těžko překonává. Měli jsme skoro 40 střel, což není špatné, spoustu šancí, které byly výborné, ovšem góly jsme nedali. Jsme nadále neproduktivní, na čemž jsme dneska shořeli, protože z tolika šancí bychom měli dát minimálně gólů pět.


Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Hráli jsme zde i přátelák, tudíž jsme věděli, že místní hřiště má atypické rozměry, než ostatní a podle toho jsme se na zápas připravovali. Chtěli jsme dobře vycházet z obrany, kvalitně bránit a jít brzy do vedení, což se nám hned nepodařilo, ale jsem rád, že to kluky nezlomilo a během dvou minut vyrovnali na 1:1. Poté už jsme hráli naši hru a výrazně nás podržel Pavel Jekel, který zaslouží poděkování. Jsem opravdu rád, že se to tady povedlo, protože Vsetín je strašně silný soupeř a to jeho tabulkové postavení vůbec neodpovídá tomu, kde jsou, takže jsme za tři body ze Vsetína opravdu rádi. Poděkovat bych chtěl také našim skvělým fanouškům, kteří sem dorazili ve velkém počtu.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024