Menu +

Třebíčská defenziva hlásí posilu, vrací se nesmlouvavý bek Vlastimil Bilčík

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Do obranných řad Horácké Slavie se vrací obránce Vlastimil Bilčík. Šestadvacetiletý obránce je u třebíčských fanoušků zapsán jako poctivý bojovník, který nedá nic zadarmo a nebojí se ani shodit rukavice a zastat se spoluhráče. Nyní bude své služby znovu odvádět v dresu s bílou hvězdou na dresu. S Horáckou Slavií totiž podepsal nový kontrakt na jeden rok s roční opcí.
Sdílejte článek
 

Vlastimil Bilčík je odchovancem brněnského hokeje, odkud přišel do Horácké Slavie v sezóně 2012/13. V rozehrané sezóně 15/16 odešel zkusit štěstí do Jihlavy, minulý hokejový ročník strávil v polském klubu MH Automatyka Gdaňsk. Ačkoli je mezi fanoušky zapsaný hlavně jako tvrďák, který se nebojí žádného souboje, dokáže i parádně vystřelit od modré čáry. Nejlepší sezonu v třebíčském dresu zažil v ročníku 2013/14, kdy nastřílel tři branky a přidal šest asistencí.

Mnohem důležitější je však pro obránce statistika plus/mínus a v té byl Bilčík ve jmenované sezóně s +13 body nejlepší ze všech obránců Třebíče. Tenkrát se mu s plus jedenácti body přiblížil jen Stanislav Dietz. Z útočníků pak zapsal +13 Marek Laš a +11 Lukáš Nahodil. Ze jmenované statistiky je vidět, že Vlastimil Bilčík umí hrát pro tým, což je velmi ceněnou vlastností.

Radek Novák: Věříme, že Vlasta Bilčík bude důležitým článkem naší defenzivy

"Vlasta Bilčík strávil v Horácké Slavii necelé čtyři sezóny, a to v letech 2012 až 2016. Po necelých třech letech dostal od našeho klubu nabídku na další spolupráci. Dohodli jsme se na nové smlouvě na jeden rok s roční opcí. Věříme, že bude jedním z důležitých článků naší defenzivy,“ říká k angažování nesmlouvavého obránce sportovní manažer třebíčského klubu Radek Novák.

Vlastimil Bilčík: Chtěl jsem se vrátit domů, třebíčskou nabídku jsem přivítal


VIDEO: Tomáš Koutek

Samotný Vlastimil Bilčík ke svému návratu do Třebíče prozradil hned několik zajímavých faktů.
"Původně to vypadalo tak, že jsem měl ještě zůstat v Polsku. Pak mi ale zavolal pan Novák, ptal se mě na moje hokejové plány do budoucna a nabídl mi návrat do Třebíče. To jsem rozhodně přivítal, protože z Gdaňsku jsem to měl domů osm set kilometrů. Z Třebíče budu doma za chvíli," vysvětluje první důvod návratu do Horácké Slavie hráč, jenž na svém dresu nosil číslo tři.

"Do Třebíče jdu i proto, že jsem tam i něco zažil, znám zde lidi kolem hokeje i prostředí. Proto jsem rád, že se ozvala právě Horácká Slavia. Navíc česká první liga je určitě kvalitnější než polská nejvyšší soutěž. To je další důvod, proč se rád vrátím do Česka," nabízí další důvod svého návratu sympatický šestadvacetiletý vousáč.

Hokejové vzpomínky na působení v Třebíči má Vlastimil nejlepší na první dvě sezóny. Aby ne, vždyť v nich klub vždy dokráčel až do semifinále.
"V paměti mi utkvěly hlavně první dvě sezóny. Vždycky jsme došli daleko, hrálo se semifinále s Mladou Boleslaví. Lidi to s námi prožívali, na zápasy jich chodilo hodně, což bylo parádní," přidává svůj postřeh.

Vlastimil Bilčík má pověst tvrdého muže, který se nebojí třeba i shodit rukavice. A podle vlastních slov ze své hry neustoupil a neustoupí. Můžeme se tedy těšit na nějaký podobný kousek, jako předvedl v památném souboji se Švagrovským na přiloženém videu?
"V Polsku se do těla moc nehrálo, za celý rok jsem tam absolvoval snad jen jednu bitku. Ale ze své hry jsem neustoupil. Pokud to bude třeba, spoluhráčů se zase zastanu, s tím nemám problém," doplňuje Vlastimil Bilčík na závěr.

  • VLASTIMIL BILČÍK NA ELITEPROSTECTS.COM
  • Statistiky

    Podobné články

    Aktuální zprávy

    Další dvě jména na soupisce: Pokračují Matyáš Svoboda a David Michalčuk

    16.04.2024
    Aktuální zprávy

    Fanoušci děkujeme! HST si převzala výhru v projektu Puky pomáhají

    11.04.2024
    Aktuální zprávy

    HST hlásí nové trenéry, oba jsou úspěšní odchovanci klubu

    11.04.2024