Menu +

Sdílejte článek
 
, sobota 19.11.2016
TRE TRE
2:01:0, 1:0, 0:0
KO2 KO2
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Zamazal D. (Šoltés), 32. Šoltés (Svoboda, Vildomec). Rozhodčí: Marek - Kotrba. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Trvaj - Bláha, Dvořák, Zamazal D., Mojdl, Šoltés, Svoboda, Čermák, Zamazal E., Hájek, Venhoda, Hanák, Březka, Vildomec
HCM Warrior Brno: Ergál - Žemlička, Polák, Střeštík, Tománek, Röss, Kotlán, Svoboda, Raušer, Balabán, Stárek, Apostolidis, Jindra, Stejskal, Čermák

Komentář k zápasu

Velmi pěkné utkání odehráli třebíčští mladší žáci, kteří se na domácím ledě utkali s Warriorem Brno. Oba týmy nastoupily hned od začátku utkání s velkým nasazením a bylo se opravdu na co dívat.

V první třetině měli domácí zpočátku výraznější převahu a po necelých pěti minutách hry zamkli hosty v jejich obranném pásmu a nechtěli je k ničemu pustit, branka však z několika šancí nepadla také díky dobře chytajícímu gólmanovi hostů. Několik krásných šancí si vypracoval domácí kapitán Bláha, vědět o sobě dávali zejména Denis Zamazal a Jakub Šoltés, kteří se také zasloužili o první branku a dostali domácí do vedení. Hosté ale neskládali zbraně a po krásném útoku, kdy vytáhli domácího gólmana z branky, se jejich střela odrazila od tyčky a hosté pak měli jednoduchý úkol - trefit odražený puk do prázdné branky. Domácí mužstvo ale zapracovalo jako skvělý tým, gólmana v brance zastoupili a puk odpálili do bezpečné vzdálenosti. První třetina tak skončila lépe pro domácí, kteří ale věděli, že soupeř se jen tak nevzdá, a že je čekají další dvě těžké třetiny.

Na začátku druhé třetiny se do téměř samostatného nájezdu dostal Denis Zamazal, který ale na dobře chytajícího gólmana tentokrát nevyzrál. V této třetině také došlo k prvnímu vyloučení domácích, jejich oslabení bylo ale ukázkově sehráno. Téměř celé oslabení se odehrálo v obranném pásmu soupeře a Denis Zamazal s Jakubem Hájkem se ocitli ve velké šanci, kterou ale opět zneškodnil gólman hostů. Zato následná přesilová hra domácím moc nevyšla a dobře bránící hosté je nepustili do větších šancí. To zřejmě brněnským hráčům zvedlo sebevědomí, začali více útočit a snažili se o vyrovnání. Domácí gólman předvedl několik pěkných zákroků. Bílé hvězdy se ale nenechaly vyvézt z míry a i ony předvedly několik pěkných akcí. Jednu z nich připravili Matěj Vildomec s Filipem Svobodou pro Jakuba Šoltése, který přesnou střelou zvýšil vedení domácích na 2:0. Ani tak se ale hosté nevzdávali a domácí brankář Trvaj si do konce třetiny připsal několik zákroků.

Bezbranková třetí třetina začala šancí hostujících hráčů a pěkný obranný zákrok předvedl Honza Venhoda. Po odpískaném faulu měli hosté výhodu přesilové hry, ta jim ale po 20 sekundách skončila a síly na ledě se vyrovnaly. I přes několik šancí na obou stranách ale skóre zůstávalo nezměněné. Pak ale přišla chyba v domácí obraně a hosté měli velkou šanci dostat se ještě do zápasu, domácí brankář Honza Trvaj ale vytáhl svůj nejlepší zákrok utkání a udržel tak zaslouženě nulu na domácím kontě.

Celé utkání bylo pro diváky i hráče velmi pohledné, mělo náboj a jiskru, kluci bojovali o každý puk, dobře útočili a skvěle bránili a v tomto zápase ukázali, co je kolektivní hra.

Podobné články