Menu +

Sdílejte článek
 
11.kolo, sobota 5.11.2016
TRE TRE
8:22:0, 2:0, 4:2
VME VME
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Svoboda (Krotký), 20. Jaša (Staněk, Horký), 25. Topol, 34. Jaša (Horký), 42. Staněk (Topol), 53. Topol, 56. Horký (Staněk, Jaša), 60. Kuba (Svoboda, Šabatka) - 41. Švejda, 53. Švejda (Bíbr). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka - Šabatka, Bobrovský, Topol, Němec, Hrbáček, Bartoš, Krotký, Svoboda, Kuba, Horký, Jaša, Staněk, Mašíček, Oliva, Daňhel, Hanák
HHK Velké Meziříčí: Juda - Švejda, Křikava, Chalupa, Zdvihal, Bíbr, Koudela, Hammer, Křikava, Kuřátko, Bárta, Outulný

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily aktivněji Bílé hvězdy a už na začátku čtvrté minuty Adam Svoboda zachytil přihrávku Adama Krotkého a dostal domácí do vedení 1:0. Krátce poté měly i první výhodu v podobě přesilové hry, kterou al nevyužily a naopak na samém konci přesilovky zahrozili hosté, Lukáš Vejmelka ale složitou situaci před brankou vyřešil. Do dobré šance se dostal střelec obou gólů hostů Švejda, jeho rána ale skončila v lapačce brankáře Vejmelky. Ve druhé polovině třetiny si hru v početní výhodě také zahráli hosté, jim se ale přesilová hra příliš nepodařila, téměř celé dvě minuty ji odehráli v obranném pásmu domácích. Těm se podařilo ve vlastním oslabení zásluhou pěkné akce Tomáše Jaši ohrozit soupeřovu branku, jejich gólman ale střelu ukryl ve své lapačce. V poslední minutě ale zaúřadovala osvědčená trojka Jaša - Staněk - Horký a čítankovou akcí zvýšila stav utkání na 2:0.

Do druhé třetiny nastoupili hosté aktivněji a dlouho ohrožovali branku domácích, puk ale ukryl domácí gólman a uklidnil tak situaci před brankou. Pak ale puk dostal na svou hokejku Adam Topol, který krásnou ranou zápěstím prostřelil hostujícího gólmana a Bílé hvězdy už vedly 3:0. V další přesilové hře domácích se třebíčští hráči dostali do několika šancí, hostující gólman byl ale proti zvýšení skóre. Po chvíli ale musel kapitulovat před střelou Tomáše Jaši, který zachytil přihrávku Adama Horkého a zvýšil stav utkání na 4:0. Za hosty mohl skórovat Švejda, jeho nebezpečnou střelu ale kryl domácí gólman. Při další přesilové hře se domácí dostali do několika šancí , pak ale po chybě na modré čáře nechali ujet Švejdu, jeho téměř samostatný nájezd ale Lukáš Vejmelka vyrazil.

Na začátku třetí třetiny po chybě domácích snížili hosté na 4:1, odpověď domácích ale přišla vzápětí, kdy domácí využili přesilovou hru - Adam Topol našel Tomáše Staňka a ten změnil stav na světelné tabuli na 5:1. Došlo také na pravou hokejovou rvačku a následné udílení trestů a tak v jednu chvíli se hrálo 3 na 3, gól ale nepadl. Na ten si diváci museli počkat do 53. minuty, kdy svou druhou sólovou branku v utkání vstřelil Adam Topol. Odpověď soupeře ale byla rychlá a Švejda kosmeticky upravil stav utkání na 6:2. Po několika pěkných akcích na obou stranách opět zafungovala spolupráce Jaša - Staněk - Horký který ukázkově vymetl šibenici branky hostů a pět minut před koncem utkání byl stav 7:2. Kdo si myslel, že je konec, ten se ale mýlil. Třebíčští hráli do poslední minuty a vytvořili si ještě na konci pěkné šance, ta poslední, v poslední minutě, vzešla ze spolupráce Štěpána Šabatky, Adama Svobody a Tadeáše Kuby, kteří svou akci proměnili v osmou branku domácích.


Podobné články