Menu +

TRE - FRM 4:0 - Třebíčští vydřeli s třetím tři body, čtyřikrát pálili v přesilovkách

Reportáže
T ř e b í č - Po utkání v Kadani čekal třebíčské Bílé hvězdy tým z čela tabulky, třetí Frýdek-Místek s vizitkou venku dosud neporaženého týmu. Tuto bilanci Slezanům přerušili právě Třebíčští, kteří v utkání podali velmi dobrý týmový výkon podpořený výborným Pavlem Jekelem v brance, který si připsal první čisté konto sezóny. Základem úspěchu byly přesilovky. Jak všech osm ubráněných, tak potom i ty využité, které domácí hráči přetavili v góly hned čtyři. Důležité tři body tedy zůstávají po zásluze v Třebíči.
Sdílejte článek
 
12.kolo, středa 11.10.2017
TRE TRE
4:00:0, 2:0, 2:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Diviš (Dolníček, Jan Wasserbauer), 38. Dolníček (Nedbal, Erat), 43. Erat (Diviš, Nedbal), 50. Kusko (T. Havránek, Kristl). Rozhodčí: Čech, Obadal – Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 932. Střely na branku: 29:17. Průběh utkání: 4:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, L. Vágner, Hort, Čejka, Spurný, Půža – Erat, Dolníček, Jan Wasserbauer – Kristl, Diviš, Vodný – Kratochvíl, T. Havránek, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec.
HC Frýdek-Místek: L. Daneček – Bartko, L. Kovář, Ovčačík, Zahradníček, D. Stránský, Piegl – Kvasnica, Bajtek, Kafka – Kofroň, Mikulík, Christov – Klimša, Przybyla, J. Kalus – Flok, Molina, Kaukič.

Komentář k zápasu

Po třech po sobě jdoucích výhrách hostů a třech po sobě jdoucích prohrách domácích dnes Horácká Slavia vzala HC Frýdek – Místek vítr z plachet a sama se pěkně zhluboka nadechla.

Během prvních deseti minut si oba týmy vymezovaly hranice a zároveň si vyjasňovaly, který tým bude dnes tím lepším. Dynamická hra na obou stranách ledové plochy v plném počtu hráčů však nepřinesla gól. Až druhá desetiminutovka naznačila, v jakém duchu se utkání ponese nadále. Vyloučení domácího Tadeáše Krále v patnácté minutě bylo prvním z dnešních deseti dvouminutových trestů, ve kterých se nakonec lépe osvědčili Horáci. V prvním oslabení si domácí vedli slušně a zvládli i hru tří na pět, kdy byl osmnáct sekund před návratem Krále na led potrestán Lukáš Hort. Sotva se Horácká Slavia trochu vzpamatovala, byl po sporném zákroku na brankáře hostů Danečka vyloučen Richard Diviš a Třebíč byla znovu ve třech. Až padesát sekund před koncem první třetiny byli domácí konečně v plném počtu a do kabin odcházeli řádně „odšťavnění“.

Po půl minutě druhé třetiny se znovu vylučovalo a znovu na straně domácích. V okamžiku, kdy na trestnou lavici za hru vysokou holí odjížděl Lukáš Vágner, mohlo se zdát, že soudcovský metr je dnes jaksi podivně kalibrován. O necelé tři minuty později se však ukázalo, že se měří spravedlivě oběma mužstvům. Za držení protihráče si dvě minuty poseděl jmenovec mastnického rodáka Jan Zahradníček. První přesilovku sehráli Horáci pohledně. Hru v početní výhodě si znovu pocvičili ve dvacáté deváté minutě po vysoké holi Kafky a v třicáté čtvrté znovu, to když Rysů bylo na ledě víc, než umožňují pravidla. A tuto šanci si třebíčští už nenechali vzít. Třebíč se dostává do vedení po kombinaci dvou hráčů, kdy se k dorážce po střele Dolníčka dostal RICHARD DIVIŠ, který vystřelil kotouč do prázdného prostoru nad ležícím brankářem hostů. V krátkém sledu byli po vstřelení první branky domácích vyloučení další dva hráči hostujícího týmu a na dva nula zvýšil v početní výhodě pět na tři DAVID DOLNÍČEK , který dokázal proměnit nabídku od Nedbala z pravé strany. Na konci druhé třetiny se znovu vylučovalo na straně Třebíče a tak domácí do poslední části hry vstoupili v oslabení.

To ustáli, neinkasovali, ale naopak holí ROMANA ERATA ve čtyřicáté třetí minutě opět v početní výhodě zvýšili na tři nula. Do konce třetí třetiny se trestalo ještě pětkrát a i poslední čtvrtý gól z hole SILVESTERA KUSKA padl v početní výhodě.

Horácká Slavia dnes dokázala, že početní výhody dokáže využít a i hra v oslabení ji dnes nečinila větších potíží. Zvláště - je-li jako dnes - jištěna bezchybným Pavlem Jekelem.



Tiskovka po utkání TRE - FRM 4:0



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Nám se ten zápas hodnotí líp. První třetina byla taková vlažná, nebylo to ono. Chyběl důraz v osobních soubojích, větší agresivita u brány. Jsme rádi, že jsme využili přesilovky, protože na tom pracujeme a myslím, že i oslabení jsme odehráli výborně. Jsme rádi, že se nám podařilo to utkání rozhodnout v přesilovkách.

Jiří Juřík - HC Frýdek - Místek: Nám se to dnes hodnotí těžce, protože zápas nám vůbec nevyšel, všechno podstatné se rozhodovalo v oslabeních a přesilových hrách. Nám se dnes nepodařilo ani ubránit, ani vstřelit gól, kdežto soupeř byl v tomto produktivní a všechny čtyři góly dával v přesilovkách, takže si myslím, že to je to, co dnes rozhodlo. Dnes jsme nebyli tak disciplinovaní, jak jsme byli v minulých zápasech. Myslím si, že nás ovlivnila i únava po zápase se Vsetínem.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024