Menu +

TRE - BER 7:1 - Od druhé třetiny bylo na ledě jen třebíčské mužstvo

Reportáže
T ř e b í č - V pondělním podvečeru zavítalo na třebíčský zimní stadion mužstvo HC Berounští Medvědi Beroun. Už od začátku byli aktivnější domácí, ale v první třetině inkasovali v oslabení. Ve druhé třetině přidali domácí k aktivitě také střelecké hody, do berounské klece nasázeli čtyři branky a produktivitu potvrdili i v závěrečném dějství, kdy přidali další tři a završili svůj vydařený výkon na celkovém skóre 7:1. Dvěma brankami se na vítězství podílel Tomáš Mertl.Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
5.kolo, pondělí 25.9.2006
TRE TRE
7:10:1,4:0, 3:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Látal (Zahradník), 23. Mertl (Květoň, Ščerban), 27. Zahradník (Čech, Šefčík), 32. Handlovský (Hrbáček), 48. Mertl (Laš, Dolníček), 57. Čech (Hrbáček, Látal), 57. Laš (Ščerban) - 14. Dušek (Vostřák, Rýgl). Rozhodčí: Šír, Kašík, Trunečka. Vyloučení: 5:7, navíc Besser (BER) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Průběh utkání: 0:1,7:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Chábera - Ščerban, Bulička, Hrbáček, Macháček, Dvořák, Šefčík, Rehák, Sláma - Laš, Dolníček, Mertl - Handlovský, Květoň, Gulaš - Čech, Zahradník, Látal - Přibyl, Sobotka, Korotvička.
Medvědi Beroun 1933: Kameš (32. Handl) - Braniš, Rýgl, Kameš, Vaněček, Jelínek, Kašák, Míka, Tvrzník, Dušek, Vostřák, Besser, Zajíc, Nedorost, Toma, Křesťan, Pajič, Vlček, Pavel, Novotný, Besonov.

Komentář k zápasu

Hned na začátku utkání byli domácí na ledě aktivnější. Semkli se ve třetině hostů, kteří se jen těžce dokázali osvobodit. Berounští byli lepší od 5. minuty utkání, kdy si také vytvořili svoji první velkou šanci. První střelu na třebíčského Cháberu vyslal Besser, v zápětí dorážel další střelou z pravé strany se pokusil ohrozit domácí obranu Pajc. V 7. minutě zkoušel hezkou střelou štěstí domácí Mertl. Kotouč ale brankář Berouna vyrazil svými betony. V 8. minutě hráli domácí přesilovou hru. Největší šanci si mohl vytvořit Petr Zahradník, který se uvolnil a neobsazený si najížděl před hostujícího brankáře. To mu však obrana Medvědů nedovolila a přihrávku na něj zablokovala.. O chvíli později hráli přesilovou hru také Berounští. Ve 14. minutě ji dokázali využít. Hostující Rýgl posunul na zcela volného Antonína Duška, který zasunul kotouč po ledě mezi Cháberovy betony- 0:1. V 16. minutě mohli Třebíčští srovnat skóre. Na trestnou lavici odešel pykat hostující Nedorost. Ale v této početní výhodě nedokázali domácí vymyslet šanci, která by vedla ke vstřelení branky. 12 vteřin před první sirénou Třebíč dostala další možnost přesilové hry. Jelikož ji nedokázala využít v posledních vteřinách první třetiny, odnesli si její velkou část do prostředního dějství.

Druhou třetinu začali domácí o poznání lépe. Začali důrazněji napadat soupeře a začali se lépe pohybovat po ledě. Ve 22. minutě zkoušel střelecké štěstí domácí Hrbáček.Jeho střela však byla blokována a letěla vysoko nad branku. O 23 vteřin později však třebíčský stadion zaduněl. Mezi kruhy se uvolnil Petr Zahradník a naservíroval na pravou stranu povedenou přihrávku Ondřejovi Látalovi, který vstřelil kotouč za brankářova záda- 1:1. Na domácích bylo vidět, že by velice rádi otočili skóre na svoji stranu. To se jim také velice brzy podařilo. Ve 23. minutě nahrál Tomáši Mertlovi zpoza hostující branky Lukáš Květoň. Tomáš Mertl zvládl střeleckou úloho a otočil skóre ve prospěch Horácké Slavie- 2:1. Nyní jsme sledovali pravý opak první části. Domácí útočili a hostující obrana vyhazuje do středního pásma. Když se domácí ujali vedení 3:1 světelná tabule se zastavila ve 27. minutě. Tato branka byla velice podobná té předchozí. Domácí Martin Čech nahrával zpoza branky. Před hostující klecí číhal domácí Petr Zahradník, který brankáři nedal nejmenší šanci tuto střelu chytit. Kdo si myslel, že je to ze strany Třebíče v této třetině vše, ten se mýlil. Gólovou smršť ve druhé části uzavřel Lukáš Handlovský. Velký podíl měl na této brance Marcel Hrbáček, který Handlovskému poslal pěknou přihrávku. Lukáš Handlovský se poté prosmýkl mezi dvěma hostujícími obránci a nekompromisně zakončil-4:1. Touto brankou vyhnal z branky hostujícího Kameše. Ve 40. minutě hostující zapojili do hry také domácího brankáře. Nejprve po buly zaúřadovala Cháberova lapačka a poté i jeho beton.

Tři minuty po začátku třetiny se do úniku dostal Tomáš Mertl. Kotouč měl však na bekhend a jeho střela v hostující síti neskončila. Hostující ukázali pouze náznak šance. Hostující Dušek se dostal před branku, ale do střely mu domácí Šefčík mu vložil do střely hůl a střelu zablokoval. Ve 48. minutě domácí zvýšili svůj náskok. Druhou branku v utkání přidal Tomáš Mertl- 5:1. Hosté nabídli domácím další velkou šanci, když se jim nevydařilo přečíslení. Do šance se dostal Marcel Hrbáček. Jeho střela ale skončila mimo bránu. Tomáš Mertl se snažil vstřelit hattrick, tentokrát však kotouč z ostrého úhlu napálil pouze do náruče hostujícího brankáře. V 56. minutě po přihrávce Marka Laše střílel domácí David Dolníček. Jeho střela prošla hostujícím brankovištěm. V brance ale neskončila. V 57. minutě domácí vstřelili šestou branku. Tentokrát byl šťastným střelcem Martin Čech- 6:1. Tento výsledek domácím nestačil. Konečnou tečku za skórem zápasu udělal Marek Laš. Bedřich Ščerban poslal Laše do samostatného nájezdu, ten nádhernou střelou uzavřel skóre zápasu na 7:1 pro domácí.



Ohlasy trenérů

Karel Najman - Beroun: Těžko se mi mluví po takovém zápase. První třetinu jsme ještě pokračovali ve výkonu ze zápasu s Mladou Boleslaví. Od první vteřiny druhé třetiny se ale všechno zhroutilo, dostali jsme na 3:1 a už jsme se z toho nedokázali vzpamatovat. Byli jsme apatičtí, nebruslili jsme, nebyli jsme důrazní v osobních soubojích a domácí si nás rozebrali jak chtěli. Zatím si nedovedu ten výpadek vysvětlit.

Jiří Otoupalík - Třebíč: Nám se před utkáním v Hradci trochu rozpadlo mužstvo. Do Zlína odešel Lučka, zraněný je Pšurný, Oliva a Luňák, takže jsme využili možnosti zařadit čtvrtý útok z Budějovic. Přesto jsme měli obavy, protože ti kluci v Budějovicích hrají čtvrtou pětku a naled se tam moc nedostanou. Tady se na ně spoléhalo, což pro ně není jednoduchá situace. Navíc jsme věděli, že Beroun v minulém kole porazil Mladou Boleslav. První třetina naše obavy potvrdila. Přesto, že opticky jsme měli více ze hry, prohráli jsme ji 0:1. Rozhodující pro vývoj utkání byl začátek druhé třetiny, kdy jsme otočili vývoj skóre. Od té doby jsme měli zápas pod kontrolou a zaslouženě jsme vyhráli.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024