Menu +

KOM - TRE 2:1 - Třebíč odvedla v Brně bojovný výkon, přesto odjela bez bodu

Reportáže
T ř e b í č - V brněnském Rondu se ve středu v podvečer utkali průběžně třetí a pátý tým prvoligové tabulky, když Kometa Brno hostila Horáckou Slavii Třebíč. Diváci na gól čekali až do 34.minuty a první mohli ruce nad hlavu zvedat domácí fanoušci. Třebíčští vyrovnali v přesilové hře gólem do šatny zásluhou Marcela Hrbáčka a druhá třetina tak skončila 1:1. Závěrečné dějství přineslo dramtický a bojovný hokej. Brňané se znovu ujali vedení ve 42.minutě a ačkoliv hosté si několikrát vytvořili tlak, k vyrovnání to již nevedlo.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 4.10.2006
KOM KOM
2:10:0, 1:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Appel (Špelda), 42. Barus (Obdržálek) - 40. Hrbáček. Rozhodčí: Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 5:8. Střely na branku: 35:34. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3285. Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1.
Sestavy
HC Kometa Brno: Maláč - Malena, Lhotský, Martínek, David, Karlíček, Vyhlídal, Vyrůbalík, Špelda - Hodek, Brančík, Moskal - Obdržálek, Barus, Staněk - Černý, Meluzín, Foltýn - Appel, Hruška, Šúrek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Chábera - Ščerban, Bulička, Hrbáček, Sláma, Dvořák, Šefčík, Rehák, Pálka - Laš, Dolíček, Mertl, Handlovský, Oliva, Korotvička, Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Sobotka, Pšurný.

Komentář k zápasu

První třetina se nesla ve znamení předchozích duelů těchto soupeřů. V úvodu měli více ze hry hosté, kterým se zásluhou Šefčíka podařilo trefit dokonce i tyč. V páté minutě se začala zvedat domácí Kometa, i Barusovi se povedlo zacílit do tyče. Vzápětí měli brněnští výhodu přesilové hry, v ní se málem prosadil Hodek, Chábera však byl proti. Následně se hokej vytratil a oba týmy spíše zarputile bojovaly ve středu ledové plochy. Co prošlo, pochytali jistí gólmani. Výjimkou byl zejména Appel, který se vytrvale snažil prolomit svou střeleckou smůlu na domácím ledě. Hodně z jeho hry těžil navíc i centr čtvrté formace Hruška. Ani jedna jejich akce však k pokoření Chábery nevedla, na druhé straně výpady Horáků také neznamenaly gólovou pohromu pro Maláče. První třetina tedy branku nepřinesla, diváci v Rondu rozhodně nemohli být příliš spokojení ani s úrovní zápasu.

Druhá dvacetiminutovka přinesla o třídu lepší hokej, z čehož pak logicky vyplynuly i branky. Úvodní minuty tomu sice ještě nenasvědčovaly, ale s postupem doby se oba týmy začaly více tlačit do brankových šancí. Stále hrál prim především bojovný Appel, který dokázal spálit dvě gólové šance. Nezlomilo jej to však, což potvrdil ve 34. minutě, kdy šikovně tečoval nahození Špeldy. Kometa měla i nadále v těchto fázích zápasu více ze hry, Třebíč hrozila pouze z brejků. V jednom z nich se ocitl před Maláčem Oliva, na brněnského mága však nevyzrál. Na straně domácích stojí za zmínku hlavně šance Hodka, ten však pálil v jasné pozici pouze do Cháberovy masky. Stav se měnil až těsně před přestávkou, a bylo kolem toho hodně emocí a dohadů. Z branky povyjetého Maláče totiž poslal k zemi Handlovský, po čemž následně sudí Trombík poslal na tretsnou lavici Martínka. Přesilovku pak bleskově využil Hrbáček, když si jeho střelu srazili do sítě bránící domácí beci.

Pokud jsme o hokeji ve druhé třetině napsali, že se zlepšil, o té poslední by se to slušelo říci také. hráči bojovali, dřeli, byť se mnohdy nedařilo to hokejové, co v jejich akcích bylo. Již úvod této fáze vnesl opěr radost mezi domácí fanoušky - Barus od modré nečekaně vypálil a Chábera měl zakrytý výhled - 2:1. Následné minuty přinesly boj o každý metr ledu. Hosté zuby nehty pílili za vyrovnáním, domácí zase vesele spalovali šance a odmítali tka pojištění výsledku. V přesilovce po faulu Appela se musel maláč hodně ohánět, aby déšť třebíčských střel ustál. Následně se na druhé straně dral do zakončení Staněk, v rychlém sledu nadvakrát pálil, ani Chábera však nekapituloval. Gólmani dnes svým týmům opět pomohli, hostující fantom se vyznamenal i zákroky v přesilovce pěti proti třem, kterou Kometa trestuhodně promrhala. Netrefil se Brančík ani Hodek. Utkání v závěru gradovalo, zkušený domácí tým si však koncovku pohlídal a mohl se tak radovat z vydřených tří bodů.



Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík - Třebíč: „Zápas byl po celou dobu vyrovnaný, jak Honza Chábera, tak Pavel Maláč podávaly dobré výkony, šance byly na obou stranách. Podařilo se nám v závěru druhé třetiny vyrovnat, čímž jsme se opět dostali do hry. Jenže nám utekl začátek třetí části, kdy jsme dostali zbytečný gól a ten o osudu tohoto duelu rozhodl. Jsme celkem zklamaní, protože bod jsme si dnes z Brna odvést mohli.“

Lubomír Oslizlo - Kometa: „Hosté hráli kvalitní zápas, už v přípravě ukazovali, že na tom budou letos dobře, také byli před dnešním zápasem jen čtyři body za námi. Musím také říci, že soupeř dobře bránil, bruslil, napadal, těžko se přes něj dostávalo, ale i přes to jsme si mnoho šancí vytvořili, bohužel se jich hodně neproměnilo. Jsem rád, že body zůstaly doma i po takovém doslova vydřeném vítězství,“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024