Menu +

OLO-TRE 0:3 - Třebíčští pokřtili novou smlouvu se Skupinou ČEZ vítězstvím

Reportáže
T ř e b í č - Potvrdit papírové předpoklady nebývá vůbec jednoduché, přesto odjížděli třebíčští hokejisté na led posledního celku tabulky - Olomouce, odhodlaně. V úvodní třetině se diváci gólu nedočkali a první, kdo se mohl z vedení radovat byli v průběhu druhé části hráči Horácké Slavie, za které skóroval David Dolníček. V závěrečném dějství si hosté vytvořili další řadu příležitostí, z nichž dvě proměnili a zásluhou Karla Šefčíka a v 59. minutě skórujícího Tomáše Mertla si z Hané odvážejí plný počet bodů.
Sdílejte článek
 
14.kolo, středa 25.10.2006
OLO OLO
0:30:0, 0:1,0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Dolníček (Laš, Mertl), 54. Šefčík (Bula), 59. Mertl (Laš). Rozhodčí: Šír - Barteček, Koliba. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: Neuvedeno. Střely na branku: 18:35. Průběh utkání: 0:3.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy - Šafařík, Faltýnek, Švrček, Vyrůbalík , Kříž, Bartoň, Ondrušek, Vlček - Chyba, Najdek, Smejkal, Slaninák, Čuřík, Žajgla, Bouz, Šimo, Zbořil, Bordowski, Barták.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák, Valent- Ščerban, Rehák, Hrbáček, Bulička, Dvořák, Šefčík, Sláma, Pálka - Laš, Dolníček, Mertl - Handlovský, Oliva, Gulaš - Čech, Bula, Látal- Přibyl, Korotvička, Dora.

Komentář k zápasu

Posíleni vědomím nového generálního sponzora, kterým se pro Třebíč stala Jaderná elektrárna Dukovany, přijeli hokejisté z Vysočiny na Hanou. Zpočátku sice neoplývali silou atomových reaktorů, v polovině utkání však zjistili, že od domácích se přílišné tvorby hry nedočkají a zařadili druhý rychlostní stupeň. Ten jim přinesl vedoucí gól. Kdo olomoucký hokej sleduje, věděl už v ten moment, že zvrat bude někde za hranicemi reality. To potvrdili Slávisté v posledním dějství, Mora se sice snažila o útočení, ovšem herní koncepce se opět rozsypala jako domeček z karet. Třebíč z toho vytěžila dvě branky a nebýt Žigárdyho ve svatyni olomoucké, mohla být třebíčská oslava nového sponzora ještě bohatší.

Trenér Jiří Otoupalík se po utkání netajil tím, že Třebíč přijela na Hanou s vyčkávací taktikou a hlavním cílem horáckých slávistů bylo nedostat v úvodu branku, což při současné olomoucké produktivitě není příliš troufalé rozhodnutí. To se odrazilo na průběhu celé I.třetiny. Mora musela tvořit hru, což v letošní sezóně není právě doména olomouckých forvardů, Třebíč se naopak zaměřila na destrukci a občasné výlety za hranici olomouckého obranného pásma. Mora se ovšem dostávala před Luňáka jen sporadicky. V 6.minutě se po Bouzově chytré rozehrávce dostal do zakončení Zbořil, na gólmana hostí nestačil ani při opakované dorážce. I další šance si Mora vytvářela výhradně v přesilových hrách. Ty měla v prvním dějství k dispozici tři, ovšem jedinou nebezpečnou ránu nasměroval na Luňáka Šafařík ve 14.minutě. Hostujícího gólmana dokonce překonal, kovové zazvonění ovšem zasignalizovalo, že do cesty touši se ještě postavila tyč. Početní výhodu si v závěru vyzkoušeli i hosté, krom elegantní otočky Mertla kolem olomouckého beka a následné Handlovského rány však nepředvedli také nic převratného.

Poněkud nudný obraz hry se začal poměrně rozjasňovat hned po I.přestávce. Důvodem byl zlepšený pohyb hostí. Již ve 22.minutě vystartovali hosté dva na jednoho, Handlovský místo přihrávky na Olivu zvolil nepřesnou střelu. O dvě minutky později rozezvučel spojnici břevna a tyče svou dělovkou Rehák a začalo být jisté, že hosté již déle na olomoucké kombinace čekat nechtějí a přecházejí do ofenzivy. V 27.minutě nejprve hasil Mertlův průnik s problémy Žigárdy a dojíždějící Zbořil si málem sráží kotouč do vlastní sítě. Poté se zastřeloval Dolníček, z otočky ale poskytnul čas Žigárdymu na to, aby vymrštil svůj levý beton. V polovině utkání se hosté už dočkali. Nejdřív zahřál Žigárdyho svižnou střelou Gulaš, aby ve 34.minutě mohl na stejné místo vypálit Dolníček. Právě probíhající třebíčská přesilovka byla využita 0-1. O minutu později mohl vyrovnat Chyba, ovšem zívající brána pro něj nebyla pravým lákadlem. Ve 37.minutě byla obdobná příležitost nabídnuta Bouzem Zbořilovi, i tentokrát olomoucký forvard pohrdnul. Třebíč však krom těchto drobných propadáků v obraně začínala kontrolovat hru.

Poslední dějství zahájil střelecky Rehák, jeho dělovku ovšem s jistotou pohltila Žigárdyho lapačka. Mora měla ve 43.minutě výhodu přesilové hry, paradoxně se ovšem bránila náporu hostující čtveřice, který vyrezultoval ve Vlčkův faul. Následně si ještě oba týmy vyměnili po jednom vyloučeném, poslední výhodu 40 vteřin početní výhody ale měla Mora. Ve 48.minutě sice uzavřela hosty před Luňákem, ten se však i vleže na zádech postaral o Bartoňovu dorážku. Poté už ale promlouvali jen hosté. V 50.minutě se rozjel do sóla Handlovský, kterého zastavila tyč. V 52.minutě to už bylo v olomouckém obranném pásmu jako u Verdunu. Samostatný únik Gulaše se rozhodl zlikvidovat Žigárdy vyjetím téměř k modré čáře, odražený kotouč okamžitě vypálil směrem na olomouckou bránu Handlovský, Vlček ovšem předvedl výtečný gólmanský semafor uprostřed levého kruhu pro vhazování a poslední šanci ke střele měl Oliva, prázdnou bránu však netrefil. To, co nutně přijít muselo, přišlo v.minutě. Vítězné buly Jana Buly nahodil Šefčík ihned na Žigárdyho a puk se zastavil až v síti 0-2. Definitivní podobu výsledku dal v 59.minutě Mertl, který vtipně ztečoval Lašovu rychlou přihrávku mezi Žigárdyho betony 0-3. Třebíčská taktika tak slavila úspěch a na Vysočinu míří tři zasloužené body.



Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (asistent trenéra SK Horácká Slavia Třebíč): "Do Olomouce jsme jeli s obavami, proti mužstvu, které se snaží přetrhnout krizi, se hraje velmi špatně. Navíc mužstva jsou velmi vyrovnaná, zejména v dolní polovině tabulky, pokud mužstvo nedává góly i přes vyložené příležitosti a klesá dolu tabulkou na psychice to nepřidá. Nám se toto také stávalo. Naší taktikou bylo nedostat v úvodu gól a ze začátku utkání držet čisté konto, což se podařilo i přes olomoucké šance. Ve 2.třetině jsme dali důležitý gól a od té doby jsme měli hru pod kontrolou. Přes vyložené příležitosti jsme ale utkání rozhodli až v samotném závěru. Jsme samozřejmě velice rádi za vítězství."

Aleš Tomášek (trenér HC Olomouc): "Ani nevím, co k tomu říct. Nula vstřelených gólů a tři obdržené. Na O:O nejde hrát. Do utkání jsme šli odhodlaně, něco jsme si natrénovali a hlavně jsme chtěli, aby se už konečně někdo trefil a střelecky chytil. Sice nedostáváme moc branek, ale vstřelených máme nejmíň a s tím nelze vyhrávat. Víc k tomu nemám co říct, kdo na utkání byl, tak asi ví přesně, o čem to bylo. Samozřejmě bychom potřebovali útočníka, který je schopen rozhodovat utkání. Takového hráče vám ale nikdo neprodá, navíc je jich málo. My máme nyní jen dva centry, potřebujeme ale někoho, kdo rozhodí puky, kdo potlačí křídla trochu dopředu, kdo bude schopen dát včasnou přihrávku. Tihle centři na trhu ale nejsou, samozřejmě sháníme kde se dá, v současné době vedeme jednání se Šumperkem."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024