Menu +

TRE - PRO 3:2 sn. - Třebíč byla podruhé v nájezdech úspěšná

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě tentokrát Horácká Slavia přivítala celek HK Jestřábi Prostějov. Oba týmy vstoupily do utkání ospale. Nebezpečných šancí se diváci dočkali teprve po polovině první třetiny. Oslavy gólu ale přišly až těsně po začátku třetiny druhé, kdy po krásné kombinaci s Dolníčkem otevřel skóre Kovář. Další radostný okamžik zažili domácí v třiačtyřicáté minutě, kdy na 2:0 zvyšoval Látal. Jestřábům se ale podařilo dorovnat na 2:2. V závěru třetí třetiny ani v následném prodloužení branka nepadla, takže přišly na řadu samostatné nájezdy. Za domácí se prosadil Bedřich Ščerban, a protože Filip Luňák nedovolil žádnému ze soupeřů v nájezdech skórovat vyhráli domácí 3:2. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
33.kolo, středa 3.1.2007
TRE TRE
3:2sn0:0, 1:0, 1:2 - 0:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Kovář (Dolníček), 43. Látal (Šefčík), 65. Ščerban - 44. Korčák (Čech), 53. Gengel (Všetečka). Rozhodčí: Hodek - Machálek, Škach. Vyloučení: 5:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 62:33.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Sláma, Šefčík, Dvořák, Kaláb - Kovář, Dolníček, Přibyl - Handlovský, Oliva, Gulaš - Čech, Zahradník, Látal.
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl (65. Jágr) - Sedlák, Všetečka, Pukalovič, Suchý, Podešva, Karlíček - Pavelek, Bařica, Hlouch - Kukla, Čech F., Škumát - Minařík, Gengel, Nakládal - Korčák.

Komentář k zápasu

Kapitán Prostějova - Roman Hlouch
Už po minutě si mohli třebíčští zahrát přesilovou hru, v té však fauloval domácí Ščerban a poměr sil na ledě se tedy vyrovnal. První vážnější šanci si vypracoval ve vlastním oslabení Martin Čech, ale bekhendem Radovana Biegla nepřekonal. Ten si poradil i se střelou Milana Přibyla. Hosté si žádnou vážnější šanci nepřipravili, naopak Biegl musel zasahovat po střelách aktivně hrajícího Marcela Hrbáčka. Radovan Biegl se výborně rozchytal a Slámova střela ihned po buly ho nepřekvapila. První vážnější šanci si vypracovali hosté na konci deváté minuty, kdy si Petr Suchý stáhl puk na bekhend, Filip Luňák však jeho pokus vykopl betonem. Ve třinácté minutě přihrál Bedřich Ščerban na útočnou modrou Davidu Dolníčkovi, jeho střela však těsně minula Bieglovu branku. Poslední vážnější šanci hostů v první třetině si vypracoval Dušan Bařica, Luňák byl však pozorný. Na druhé straně tvrdě vypálil Denis Rehák, jeho ránu Biegl s problémy kryl. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Hned první minuta druhé třetiny přinesla branku. Přečíslení tři na dva využil Robin Kovář po křižné přihrávce Davida Dolníčka. Hosté se osmělili, s tvrdou střelou Sedláka si však Luňák poradil. Divákům v hledišti zatrnulo v šesté minutě, Luňák nevěděl, kde má puk, ten naštěstí zůstal před brankovou čarou. V osmé minutě nebezpečně vystřelil Lukáš Handlovský, Biegl vyrazil betonem těsně vedle. Do dalších šancí se dostali Zahradník, Oliva a aktivně hrající Handlovský, Biegl byl však vždy na svém místě. Ve 14. minutě zachránila prostějovského brankáře tyč po střele Milana Gulaše. Na druhé straně tečoval těsně před Luňákem Hlouch.

Autor druhého třebíčského gólu Ondřej Látal


Vzápětí byl vyloučen Hrbáček, Pavelkova střela však nemohla Luňáka ohrozit. Krásnou hokejovou situaci jsme mohli zhlédnout v 19. minutě. Milan Přibyl jel sám na Biegla, byl však zahákován, ale v pádu se mu podařilo vystřelit. Puk jen těsně minul branku. Při následné přesilovce stříleli Ščerban, Šefčík, Sláma i Handlovský, Biegl však zvýšení náskoku domácích nepřipustil.

Třetí třetina přinesla na svém začátku breakovou situaci. Po přihrávce Karla Šefčíka jel sám na Biegla Ondra Látal a prostřelil ho. Stav 2:0 však dlouho nevydržel, nejprve předvedl Filip Luňák fantastický zákrok lapačkou, aby mu posléze prošel mezi nohy puk po střele Korčáka – 2:1. V deváté minutě si najel Zahradník mezi kruhy, Biegl však jeho pokus zneškodnil lapačkou. Deset minut před koncem třetí třetiny ucítili hosté šanci na vyrovnání. Střelu Suchého Luňák vyrazil, z jedné dorážky mu o chvíli později pomohla tyčka. V čase 12:03 se však už hosté radovali z vyrovnání. Gengel střelou v pádu nad Luňáka srovnal skóre - 2:2. Horácká Slavia si poté vypracovala doslova kolotoč šancí a střel, třebíčských bylo najednou plné kluziště. Rehák, Oliva ani Ščerban však výborně chytajícího Biegla nepřekonali.

Bedřich Ščerban po úspěšně provedeném
samostatném nájezdu


Utkání tak dospělo do prodloužení. Za zmínku stojí zejména tyč Bieglovy svatyně po střele Bedřicha Ščerbana. Když se střelecky neprosadil ani Karel Šefčík, musely utkání rozhodnout samostatné nájezdy. Hlouch, Všetečka ani Kukla nic nevymysleli, naopak kapitán domácích Bedřich Ščerban elegantně mezi nohy Jaroslava Jágra, kterého poslali hostující trenéři místo Biegla do branky, zajistil vítězství 3:2.

















Ohlasy trenérů

Aleš Flašar – Prostějov: „Myslím, že to bylo takové utrápené utkání. Snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany. Nakonec podle toho, jak se zápas vyvíjel, musím být s bodem spokojen. Nájezdy, to už je hop, nebo trop. Třebíč měla asi víc šancí, my zase spolehlivého Biegla v brance. Na nájezdy jsme nasadili brankáře Jágra, protože Radek Biegl je zraněn. My jsme to tajili, ale včera byl nešťastně zasažen pukem do klíční kosti. Měl toho po prodloužení plné zuby a sám požádal o vystřídání.“

Jiří Otoupalík – Třebíč: „V první třetině bylo znát, že se delší dobu nehrálo. Byl to takový upracovaný, ne moc pohledný hokej. Od druhé třetiny jsme začali hrát dobře a měli jsme i několik šancí. Byla chyba, že jsme tam dali jen jednu branku. Ve třetí třetině jsme se dopustili dvou hrubých chyb, které soupeř dokázal potrestat a vyrovnal. Nakonec jsme uspěli v nájezdech a získali jsme dva body, což je důležité z toho pohledu, že jsme se Prostějovu opět o bod vzdálili.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024