Menu +

KOM-TRE 4:0: První ze série zápasů s favority ligy Třebíč nezvládla

Reportáže
T ř e b í č - Do role favorita utkání 34. kola první ligy byla pasována domácí brněnská Kometa. Ta také toto pasování potvrdila a před téměř pěti tisíci diváků nedovolila Horácké Slavii ani jednu gólovou radost. V prvním ze tří po sobě následujících utkáních s týmy z čela tabulky tedy Horácká Slavia podlehla po sice bojovném, ale gólově jalovém výkonu. Už ve středu ji doma čeká další silný tým, KLH CHOMUTOV, s nímž Horácká Slavia změří síly od 18 hodin.
Sdílejte článek
 
34.kolo, sobota 6.1.2007
KOM KOM
4:02:0, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Moskal (Appel, Vyhlídal), 20. Lhotský (Černý, Staněk), 33. Sojčík (Hruška J.), 57. Staněk (Hruška R., Hodek). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4861. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 4:0.
Sestavy
HC Kometa Brno: Maláč (Kubeš) - Martínek, Vyhlídal, Mikel, Lhotský, Malena, Špelda, Karlíček - Černý, Hruška R., Barus - Appel, Moskal, Sojčík - Hodek, Hruška J., Staněk - Obdržálek, Šúrek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (41. Růžička) - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Sláma, Šefčík, Dvořák, Pálka, Kubica - Dolníček, Kovář, Handlovský, Oliva, Gulaš, Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Nahodil, Buček.

Komentář k zápasu

Hokejová Hala Rondo přilákala na první domácí střetnutí po vánoční přestávce necelých pět tisíc příznivců ledního hokeje a divácká kulisa byla od prvních vteřin znát. Fantastické publikum vytvořilo perfektní atmosféru a bylo více než šestým domácím hráčem na ledové ploše.

Už po sedmi sekundách byl vyloučen Michael Vyhlídal za podražení, hostům se tak naskytla možnost přesilové hry, kterou mohla využít. Jen centimetry chyběly po střele Bedřicha Ščerbana od modré čáry. V čase 3:17 si elegantně najel mezi kruhy Miroslav Barus, jeho tvrdou střelu však Luňák kryl. Tlak domácích pokračoval, Černého křižná přihrávka před brankou však nikoho nenašla. V sedmé minutě vystřelil od modré Rostislav Malena, jeho střela však Luňáka nemohla ohrozit. Naopak Lhotského pokus z minuty deváté, který krásně projel až mezi kruhy, nadělal hostujícím hráčům starosti. Puk z jeho hole naštěstí minul Luňákovu branku. V desáté minutě mohl na druhé straně udeřit Martin Čech, trefil ale jen boční síťku Maláčovy branky. Chvíli poté si poradil Luňák se střelou exjihlavského Daniela Hodka. Ve dvanácté minutě se do slibné šance dostával Milan Gulaš, nedokázal se ale proháčkovat až před branku. V čase 11:56 udeřili poprvé domácí. Michael Vyhlídal vystřelil z otočky, jeho ránu tečoval Patrik Moskal a Filip Luňák se už jen otáčel za červeným světlem – 1:0. V patnácté minutě mohl zvýšit náskok domácích Mikel, jeho tečovaná střela však minula branku. Po vyloučení Handlovského však udeřili domácí podruhé. Celou přesilovou hru si nahrávali v útočném pásmu, aby pak půl minuty před koncem třetiny vystřelil od modré Alexandr Lhotský a zvýšil vedení domácích. První třetina tak skončila v poměru 2:0 pro Kometu Brno.

Hned na začátku druhé třetiny tečoval Kovář Dolníčkovu střelu, Maláč si s ní však bez problémů poradil. Od druhé minuty se hrál vlažnější hokej a na první vážnější šanci se čekalo až do minuty osmé. Sojčík však netrefil branku. Chvíli poté přihrával Černý před Luňákem na Jana Hrušku, ten však puk nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Co se nepovedlo Hruškovi, povedlo se Sojčíkovi. Při signalizované výhodě domácích, kdy se navíc srazili dva hráči hostů, se ocitl Peter Sojčík sám před Luňákem a udělat rychlou kličku a skórovat do prázdné branky pro něj nebylo sebemenším problémem – 3:0. V osmnácté minutě zkoušel štěstí z otočky střílející Hodek, s jeho pokusem i se střelou Vyhlídala od modré si Luňák poradil. Když pak na druhé straně zneškodnil Maláč Dolníčkovu střelu z mezikruží, odcházelo se do kabin za stavu 3:0 pro brněnskou Kometu.

Třetí třetina přinesla ze strany Horácké Slavie zlepšený výkon, ten však nakonec nestačil ani ke vstřelení jediné branky. Od třetí třetiny vystřídal Luňáka Martin Růžička a uvedl se několika dobrými zákroky. Poradil si s Appelovou střelou i se dvěma pokusy aktivně hrajícího Baruse. Vykřesat naději pro hosty mohl Zdeněk Kubica, Maláč byl však nepřekonatelnou překážkou. Poté si poradil Růžička s Appelovou střelou. Když pak zneškodnil Maláč Bučkův pokus z otočky, ještě netušil, že ho čekají horké chvilky. V desáté minutě byl vyloučen Radim Hruška a Pavel Maláč měl plné ruce práce. S obtížemi vyrazil střelu Lukáše Handlovského, Látalem tečovaný Hrbáčkův pokus ani Šefčíkova střela však branku nepřinesla. Obrovskou šanci spálil i Robin Kovář, když z mezikruží netrefil branku. Při následné přesilovce hostů 4 na 3 mohl skórovat Ščerban, Máláč však jeho střelu k tyči se štěstím betonem vyrazil. Když nedokázali hosté využít nabídnuté šance ke vstřelení branky, udeřilo na straně druhé. Radim Hruška přenechal puk Štaňkovi a ten pobídku ke skórování využil a zvýšil k tyči na 4:0 pro domácí. Chvíli poté mohl skórovat Martin Čech, který tečoval Šefčíkovu střelu, puk však minul Maláčovu branku. Minutu před koncem utkání byl vyloučen Hodek a Horácké Slavii se tak naskytla poslední možnost pokusit se o čestný úspěch. Několikrát tečovanou Hrbáčkovu střelu si Maláč pohlídal, ani Slámova střela, kterou tečoval Látal, radost hostujícím hráčům a fanouškům nepřinesla. Puk se sklouzl těsně vedle pravé tyčky Maláčovy branky. Když pak vystavil Pavel Maláč ukázkový semafor po Látalově střele zblízka, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Ani závěrečný tlak Horácké Slavie Třebíč tak branku nepřinesl, necelých pět tisíc diváků se tak mohlo radovat z vítězství 4:0.

Po utkání následovaly ovace zaplněných tribun a fantastické brněnské publikum jen ukázalo, že lední hokej má v jihomoravské metropoli obrovské množství příznivců, ale také, že štědrá dotace města byla tou správnou volbou. Extraligu by si fantastické brněnské publikum za předvedený výkon určitě zasloužilo.



Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík - Třebíč: "Kometa dnes hrála velice dobře, hlavně v obraně. V podstatě nás po většinu zápasu k ničemu vážnějšímu nepustila. V první třetině se díky zabezpečené hře zezadu a brejkům dostal soupeř do vedení 2:0, což s mými svěřenci zamávalo. Když se hra trochu srovnala, udělali jsme hrubou chybu a inkasovali potřetí. Do konce duelu jsme se už do hry nedostali, i když jsme hru stáhli na tři pětky a vyměnili gólmana. Stává se nám, že když přijedeme do Brna, tak spousta našich hráčů podlehne té atmosféře a neodvede takový výkon jako v Třebíči."

Rostislav Čada - Kometa: "Zápas to nebyl jednoduchý, jak se mohlo zdát. Oproti Boleslavi jsme dnes výborně bránili, hlavně ve středním pásmu, z čehož pramenil dobrý přechod do protiútoků a následné šance, které jsme si vytvořili. Těch chyb už dnes bylo opravdu minimum a já doufám, že i to minimum vymýtíme. Stejně tak doufám, že budeme pokračovat v dobrém proměňování přesilovek, protože jejich využívání je velice důležité. Musíme je dále trénovat a spoléhat na to, že v utkáních nám budou vycházet. Hlavně nesmíme dělat chyby, zvlášť proti silným soupeřům."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024