Menu +

TRE - UNL 3:1 - Horácká Slavia zdolala po srdnatém výkonu lídra soutěže

Reportáže
T ř e b í č - Přetěžký úkol stál před domácími hokejisty Třebíče, neboť na jejich led zavítal vedoucí tým soutěže - Ústí nad Labem. Domácí však k zápasu přistoupili zodpovědně. První krok k vítězství udělal Martin Čech, dalším důležitým momentem byl chytrý gól Davida Dolníčka v závěru druhé části. Na začátku posledního dějstí hosté duel ještě zdramatizovali, když snížili na 2:1, ale konečnou podobu dal zápasu třetí gól, tentokrát do prázné klece Lvů, jenž v power-play vstřelil Stanislav Balán. Součástí článku je i zvukový záznam tiskové konference. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
41.kolo, sobota 3.2.2007
TRE TRE
3:11:0, 1:0, 1:1
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Čech (Látal, Bulička), 40. Dolníček (Gulaš), 60. Balán (Macháček) - 42. Hořava (Martinec, Klimt). Rozhodčí: Trombík - Guth, Trunečka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1450. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Ružička - Ščerban, Rehák - Vomela, Macháček - Hrbáček, Sláma - Šefčík, Bulička - Laš, Dolníček, Gulaš - R. Pšurný, Balán, M.Pšurný - Handlovský, Oliva, Kubica - Čech, Zahradník, Látal.
HC Slovan Ústí nad Labem: Přikryl (41. Zikmund) - Kolafa, Nadašdi - Hořava, Jan Kudrna - Houdek, Zápotočný - Pojkar, Ficenc - Liščák, Pazourek, Slížek - Janků, Martinec, Klimt - Klouboček, Ivan, Kloz - Jiří Kudrna, Přeučil, Vítek.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě utkání tečoval střelu od modré Pavel Janků, Martin Růžička však jeho pokus kryl. V čase 2:08 byl vyloučen Marek Ivan a hned první přesilovou hru Horácká Slavia zužitkovala. Martin Čech získal za brankou nahozený kotouč, sjel si k bližší tyči a z úhlu překonal Přikryla – 1:0. Ve čtvrté minutě si elegantně vyměnili ve středním pásmu puk Martinec s Klimtem, Růžička však jedovatou střelu druhého jmenovaného udržel. Poradil si s pokusem Ficence od modré. Na druhé straně netrefil branku Vomela, po závaru se puku zmocnil Michal Pšurný, ale jeho tutovku spálil Přikryl betonem. Při vyloučení domácích nahrál Ladislav Slížek do jízdy Liščákovi, puk z jeho hole však zastavilo dobře postavené břevno Růžičkovy svatyně. Z další krásné kombinace hostí na jeden dotek přestřelil Marek Ivan. V jedenácté minutě se při vyloučení hostů natlačil před branku Marek Laš, Přikryl si však svoji tyčku pohlídal. Na druhé straně vyslal dělovou ránu Tomáš Klimt, netrefil však branku. Hra se přelévala ze strany na stranu, vyložených brankových příležitostí však bylo k vidění poskrovnu. V devatenácté minutě zneškodnil Přikryl Rehákův pokus od modré, chvíli poté si najel do kruhu Milan Gulaš, jeho tvrdou střelu však brankář hostí kryl. Když pak na druhé straně podržel Růžička nahození a poradil si i s Hořavovým pokusem, skončila první třetina.

Do té druhé vstoupili aktivněji domácí, Přikryl si však poradil s Vomelovou i Macháčkovou střelou. Ve třetí minutě vypálil tvrdě Klobouček, Martin Růžička byl však bezchybný. Přikryl poté ukryl Gulašovu ránu do lapačky. Na druhé straně se musel brankář Horácké Slavie prezentovat několika zákroky – Klimt, Ivan i Klobouček však na výborně chytajícím brankáři domácích ztroskotali. V šesté minutě mohl při tlaku Horácké Slavie skórovat Petr Zahradník, branku však netrefil. Chvíli poté lehce tečoval na bližší tyč Dolníček, puk však těsně minul Přikrylovu svatyni. Do obrovské šance se dostával v osmé minutě Michal Pšurný, byl však zahákován Klimtem. V následné přesilové hře tečoval Roman Pšurný střelu Macháčka, ústecký brankář si však s tečí poradil. V oslabení se dostali do brejku dna na jednoho Klimt s Ivanem, Ivan však netrefil naservírovaný puk. Ještě v téže přesilové hře udržel Přikryl se štěstím Slámův pokus od modré, vyrazil i dvě těžké střely Lukáše Handlovského - zblízka mohl po vyraženém puku skórovat Kubica, Přikryla však neprostřelil. V dalších minutách se hokej přeléval ze strany na stranu, chybělo tomu vypracování vážnějších brankových příležitostí. V patnácté minutě mířil Pojkar do modré nad. Chvíli poté se štěstím vyrazil Přikryl Čechovu střelu s křídla. Na druhé straně pálil z mezikruží Nádašdi, výborně chytající Růžička si připsal těžký, ale úspěšný zákrok betonem. Poradil si i s pokusem Slížka z úhlu. Patnáct sekund před koncem druhé třetiny udeřili podruhé domácí. David Dolníček se natlačil z boku k Přikrylovi a jeho lehký puk bez razance si srazil hostující brankář nešťastně mezi betony za brankovou čáru – s vydatným přispěním brankáře tak David Dolníček zvýšil na 2:0 pro domácí.

Od třetí třetiny nastoupil v brance hostí Jiří Zikmund. Před něj se v první vážnější brankové příležitosti natlačil Stanislav Balán, ústeckého novice v brance však nepřekonal. Potvrdilo se otřepané nedáš – dostaneš. Z protiútoku udeřili hosté. Martinec přihrál v útočném pásmu Hořavovi a ten dělovkou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Ve třetí minutě byl vyloučen hostující Houdek a brankář Ústeckých Lvů měl poté plné ruce práce. Laš přiťukl Gulašovi, ten však těsně minul, od modré pálil Sláma, Zikmund však jeho ránu vyrazil ramenem. Po dalším elegantním přiťuknutí Dolníčka se ocitl osamocen před strážcem ústecké klece Gulaš, jeho pokus o kličku však Zikmund zneškodnil. Na druhé straně mohl skórovat Janků, Růžička byl však připraven. Zikmund si poté poradil s pokusy Dolníčka i Macháčka. Následující minuty patřily boji o každý metr ledu a tak tomu bylo až do konce utkání. Při power-play ústeckých lvů zneškodnil Martin Růžička střelu, kterou vyslal Janků od modré, aby poté Stanislav Balán patnáct sekund před koncem třetí třetiny střelou do prázdné klece pojistil výsledek utkání – 3:1.

Horácká Slavia Třebíč tak po bojovném výkonu obrala lídra soutěže o body. Po utkání následovaly oslavy hráčů spolu s fanoušky. Tři body za vítězství nad Ústeckými Lvy jsou velice cenné.

Tisková konference



Ohlasy trenérů

Pavel Hynek – Ústí nad Labem: „Gratuluji domácím k vítězství, myslím, že vyhráli zaslouženě. Po celých šedesát minut předváděli výborný celoplošný hokej a hráli výborně do obrany a s tím jsme se nedokázali vyrovnat. Inkasovali jsme dva góly prakticky z nulového úhlu a ta naše produktivita byla dneska slabá. Celkově prokázali domácí mnohem větší vůli po vítězství a zaslouženě vyhráli.“

Jiří Otoupalík – Třebíč: „Nám se to dnešní utkání opravdu povedlo, velice dobře jsme bruslili, hráli jsme celoplošný hokej, celoplošný forčekink, nedávali jsme hráčům Ústí moc prostoru. Dali jsme ty dva góly. Ten první, to byl Martin Čech, to byla chytrost, že to tam vstřelil z boku a ten druhý byl patnáct vteřin před koncem druhé třetiny, to David Dolníček také chytře to tam poslal brankářovi k nohám. V té druhé třetině jsme měli spoustu šancí a ten gól přišel jako taková odměna ke konci třetiny. Poté se podařilo Ústí snížit, zavánělo to offsidem, ale to se nedá nic dělat, ten gól tam padl a jsme rádi, že jsme se nepoložili, že jsme Ústí nedovolili vyrovnat a pak jsme dali třetí gól. A jsou to hodně cenné body hlavně po nevýrazném výkonu v Olomouci.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024