Menu +

CHM - TRE 7:3 - Z Chomutova si Horácká Slavia odváží sedmibrankový příděl

Reportáže
T ř e b í č - Po sobotní výhře nad brněnskou Kometou sehráli třebíčští hokejisté další utkání v Chomutově. Nezačali vůbec dobře, po první třetině prohrávali již o dvě branky. Druhá dvacetiminutovka ale začala lépe, než by většina z příznivců očekávala. Nejprve na rozdíl jedné branky snížil Michal Pšurný, na 2:2 vyrovnal krátce poté Milan Přibyl. Horácká Slavia byla rázem na koni, jenže ji schladil gól domácích, kteří díky hlavnímu sudímu dostali možnost přesilové hry pěti hráčů proti třem. Tento gól byl asi zlomový. Do konce třetiny stačili domácí skórovat ještě dvakrát a dostali se do vedení 5:2. V poslední třetině se Chomutov trefil ještě dvakrát, jednou zvedali ruce nad hlavu také třebíčští hokejisté díky brance Jiřího Olivy.
Sdílejte článek
 
48.kolo, středa 28.2.2007
CHM CHM
7:32:0, 3:2, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Jeslínek (Černý), 18. Jeslínek (Heinisch, Nosek), 30. Polodna (Chatrnúch), 37. Boušek (Trefný, Revay), 39. Tauš (Nosek, Jeslínek), 46. Mikšovic (Kostourek, Jíra), 57. Hašek - 23. Pšurný (Zahradník, Čech), 25. Přibyl (Látal, Oliva), 50. Oliva (Rehák). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Rozlílek. Vyloučení: 9:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1410. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Sestavy
Piráti Chomutov: Horčička - Chatrnúch, Malinský, Trefný, Revay, Černý, Šulc, Nosek, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Polanský, Jeslínek, Kajer - Tauš, Heinisch, Hašek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Sčerban, Rehák, Vomela, Šefčík, Hrbáček, Sláma, Dvořák, Bulička - Laš, Dolníček, Kubica - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Oliva, Látal - Kundela, Nahodil, Buček.

Komentář k zápasu

Úvod střetnutí začal poněkud nervózně, když hned v první minutě putoval za „katr“ Jeslínek a o minutu později hostující zadák Ščerban. Ve zkrácené početní výhodě domácích se zrodila první větší šance, ale pozorného Růžičku v brance Slavie Mikšovic v ideální pozici u levé tyče nepřekonal. Za to o minutu později, v čase 4:45, mohla radost Severočechů propuknout naplno. Rozjetý Michal Jeslínek dostal pas od Černého a poprvé rozsvítil červené světlo za hostující svatyní - 1:0. Další šance, které měli Polanský, Polodna a zejména Tauš, gólem neskončily, a tak na sebe upozornili i hosté. V 15. minutě propadli domácí v obraně a únik Zahradníka s Pšurným na jediného modrobílého beka však druhý jmenovaný nevyužil. V 18. minutě se do stejné šance dostali Tauš s Jeslínkem, ale chomutovský expres odložil svůj gólový zápis přibližně o půl minuty... Po Heinischově přihrávce zamotal hlavu hostujícího gólmana a zvýšil na 2:0.

Po dvou minutách druhé třetiny měli hosté možnost zahrát si přesilovku pět proti třem a tuto šanci využili. Nejprve tváří v tvář Horčičkovi zachoval klidnou hlavu Michal Pšurný a snížil na rozdíl jediné branky, aby o necelou minutu později srovnal skóre Milan Přibyl chytrou střelou mezi betony - 2:2 a začínalo se prakticky „od začátku". Ve třicáté minutě hráli početní výhodu dvou mužů v poli Severočeši a svou šanci po třinácti vteřinách přetavili ve vedoucí gól. Projektil Romana Chatrnúcha proletěl kolem třebíčské svatyně, odrazil se od zadního mantinelu na hokejku Petra Polodny a ten okamžitě zasunul za Růžičku - 3:2. Ve velké šanci se zjevil i Jíra, ale faul na něj zabránil tomu, aby dopravil kotouč do prázdné branky. Nedisciplinovaní hokejisté z Vysočiny pokračovali ve své hře a nabídli tak domácím další početní výhodu. Na konci přesilové akce stál Ladislav Boušek a do statistik si zapsal svůj 29! gól v sezóně - 4:2. Rozjeté modrobílé komando pokračovalo v tlaku, kterému slavistická obrana podlehla necelou minutu před koncem třetiny. Odražený puk lehce usměrnil do prázdné klece Zdeněk Tauš - 5:2. V úplném závěru mohl ještě Kostourek v sólovém úniku zvýšit, ale místo mezi betony si Růžička pohlídal.

Závěrečné dějství přineslo pouze kosmetickou úpravu skóre, dvakrát se z gólu radovali modrobílí a jednou hosté. Tři minuty po nástupu z šaten nejprve spálili Šíp s Bouškem oku lahodící kombinaci a v čase 43:52 zahákoval Oliva Mikšovice, jenž se „pomstil“ nejlépe, jak mohl. Přesilovkovou kombinaci zakončil v branku třicet sekund před vypršením trestu - 6:2. Další snahy o navýšení již slušného skóre měli Revay s Polodnou, ale gólman v třebíčské masce si zasloužil pochvalu. V 50. minutě se prosadila i Horácká Slavia, když Jiří Oliva propálil Horčičku a po cinknutí puku od levé tyčky rozsvítil červené světlo - 6:3. Do dobrých příležitostí se dostali rovněž Pšurný s Čechem, ale tentokrát byla chomutovská jednička v brance úspěšná. Naopak v 57. minutě po chybě Olivy upravil Jaroslav Hašek na konečných 7:3 pro KLH.



Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (as. trenéra KLH Chomutov): „Jsme spokojení s výhrou, jelikož hosté dokázali naše dvoubrankové vedení vymazat během dvou minut a začínalo se od začátku. Hráči ve druhé třetině zmobilizovali síly, dostali se zpátky do vedení, které jsme v závěrečné části s přehledem udrželi. V dnešním utkání proti Třebíči, která má velice dobře organizovanou obranu, jsme vstřelili sedm branek, což si myslím, že je velmi dobré.“

Josef Horešovský (SK HS Třebíč): „Dneska jsme hráli mimořádně špatně v obraně - obránci dělali poziční chyby a to proti mužstvu, jakým je Chomutov, který má silný útok, řadu hráčů schopných vstřelit branku. Tak se to utkání nedá zvládnout. Obranná hra celého mužstva byla katastrofální.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024