Menu +

MBL - TRE 4:2 - Druhý zápas opět vyhrála Boleslav, ale poslední třetinu vyhráli hosté

Reportáže
T ř e b í č - Druhé utkání čtvrtfinálové série vyhráli domácí. Tentokrát však nebyl průběh zápasu tak jednoznačný, jako v prvním střetnutí. Po dvou třetinách sice domácí vedli 4:0, ale pak hosté zabrali a snížili brankou Martina Bučka na 4:1 po přihrávce Viléma Buriana. I poslední slovo v zápase patřilo hostům, když na konečných 4:2 snižoval po hezké přesilovkové kombinaci Milan Přibyl. Série se teď stěhuje do Třebíče, kde se hraje ve čtvrtek a v pátek od 18 hodin. Hokejisté Horácké Slavie v těchto zápasech budou spoléhat na podporu svých fanoušků a domácí prostředí, stejně jako tomu bylo po celou sezónu.
Sdílejte článek
 
ČF2, pondělí 19.3.2007
MBL MBL
4:22:0,, 2:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Lipina (Sedlák), 7. Paroulek (Lipina, Sedlák), 22. Sedlák (Lipina, Paroulek), 31. Lipina (Šindel, Drábek) - 43. Buček (Burian, Šefčík), 55. Přibyl (Hrbáček, Lučka). Rozhodčí: Trombík - Barteček, Koliba. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2100. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Altrichter - Gulaši, Nedoma, Výborný, Bauer, Jindra, Drábek, Kolda, Ťupa - Gombár, Král, Káňa - Eiselt, Šindel, Rozsíval - Paroulek, Lipina, Sedlák - Kadlec, Piecha, Nouza.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Macháček, Lučka, Hrbáček, Vomela, Šefčík, Bulička - Laš, Dolníček, Kundela - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Oliva, Látal - Burian V., Kubica, Buček.

Komentář k zápasu

Domácí se znovu snažili co nejdříve vstřelit rychlý gól a tím otupit ostří třebíčského týmu. Do první šance se dostal Eiselt, tentokrát však ještě na Luňáka nevyzrál. V přesilovce při vyloučení Ščerbana pak odmítl vedoucí gól Paroulek. Přesto se brzy ochozy Zlatopramen Arény mohly radovat. Běžela 5. minuta, když po střele Sedláka Luňák vyrazil puk pouze na hůl Lipiny a ten poslal domácí do vedení – 1:0. O dvě minuty později se za brankou soupeře výtečně zorientoval Šindel a Paroulek zblízka zvýšil na 2:0. Po ledě pak pálil těsně vedle Gombár a tři šance během půl minuty nedokázal proměnit Paroulek. Změnit skóre mohl také Šindel, ale ani on neuspěl. V závěru třetiny se pak do ojedinělé šance dostali hosté. Sólo Čecha ale zlikvidoval Altrichter. To bylo dokonce při třebíčském oslabení.

Také nástup do druhé části vyšel domácím parádně. Ve 22. minutě po přihrávce Lipiny prostřelil nejistého Luňáka po ledě Sedlák – 3:0. Navíc ve 30. minutě se Mladé Boleslavi naskytla možnost hrát 85 sekund dvojnásobnou přesilovku. Při ní nedokázal ležícího Luňáka překonat opět Paroulek. Ovšem v čase 30:17 už neměl strážce hostující svatyně šanci. Po dokonalé souhře a přihrávce od Šindela se mezi střelce znovu zapsal Lipina – 4:0. Na druhé straně Dolníčkovu šanci lapil Altrichter.

Na začátku třetí části se ovšem poprvé ve čtvrtfinálové sérii dočkali také Třebíčtí. Střelu Buriana dorazil za Altrichterova záda Buček – 4:1. Vzápětí mohl snížit na rozdíl dvou branek Dolníček, ale gólová trefa mu ani tentokrát nebyla dopřána. Pravdou pak je, že domácí pod dojmem náskoku značně ubrali ze své aktivity a Altrichter musel být ve střehu, aby neinkasoval. Zvláště při akcích, na jejichž konci byl nejlepší hráč Slavie - Dolníček. Hostující aktivita však nebyla pro domácí dostatečným varováním a při další početní převaze uklidil po střele Lučky puk do sítě Přibyl – 4:2. Víc už toho ale favorit svému soupeři nedovolil a po zásluze si připsal na své konto druhé čtvrtfinálové vítězství.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský, Třebíč: „Polovina zápasu se v podstatě podobala úvodnímu duelu. Znovu jsme začali se zbytečným respektem. A nedokážu si vysvětlit, proč ten respekt v nás je. Jestli je to úcta před velkým respektem soupeře nebo spokojenost z toho, že jsme v dlouhodobé části skončili šestí. Pak se hra změnila, ale museli jsme do toho promluvit. Nemůžeme v play-off postupovat tak ustrašeně, jako v Mladé Boleslavi. V závěrečné části jsme dali dvě branky a najednou to utkání dostalo úplně jiný obraz.Samozřejmě soupeř se v tom okamžiku začne bát, abychom nepřidali i třetí. Další průběh byl hodně vyrovnaný. Já do těch dalších zápasů doma můžu slíbit, že před vlastním publikem hrajeme lépe. Určitě tak budeme boleslavskému týmu lepším soupeřem. Navíc doma hrajeme podstatně tvrději. Vzhledem k tomu, že se jedná o play-off, ještě tvrději, než hrajeme obvykle. Diváci se proto mají na co těšit.“

Petr Haken, Mladá Boleslav: „Zase jsme dobře vstoupili do utkání. Zodpovědně, snažili jsme se hrát jednoduše. Nicméně myslím si, že začátek soupeř odehrál lépe, než o den dříve. S tím jsme měli trochu problémy. Naštěstí se nám podařilo dát dva góly, kterými jsme se i uklidnili. Ve druhé části se nám vedení podařilo navýšit na čtyřgólový rozdíl. Už to vypadalo, že utkání v klidu dohrajeme. Jenže trošičku vinou nekoncentrovanosti hráčů, kdy už se asi viděli v šatně a na regeneraci, jsme soupeři umožnili snížit. Bylo to takové malé varování do dalších zápasů. V Třebíči nás určitě nic jednoduchého nečeká. My se na hru musíme soustředit celých šedesát minut a nepolevit. Vlastně ze zbytečných vyloučení jsme dvakrát inkasovali. Naštěstí v závěru už hráči plnili to, co měli. Musím pochválit brankáře Altrichtera. Celý zápas nás podržel.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024