Menu +

Sdílejte článek
 
ČF3, čtvrtek 22.3.2007
TRE TRE
2:1p1:0, 0:0, 0:1 - 1:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Dibelka (Ščerban, Lučka), 66. Zahradník (Sláma, Čech) - 60. Král (Nedoma, Lipina). Rozhodčí: Šír - Bryška, Novák. Vyloučení: 9:10, navíc Zahradník (Třebíč), Paroulek, Král, Šindel (všichni Mladá Boleslav) 10. minut za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1850. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Ščerban, Rehák - Hrbáček, Sláma - Lučka, Kaláb - Šefčík, Bulička - Laš, Dolníček, Dibelka - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Oliva, Látal - Burian, Kubica, Kundela.
BK Mladá Boleslav: Altrichter - Gulaši, Nedoma - Výborný, Bauer - Jindra, Drábek - Kolda, Ťupa - Gombár, Král, Káňa - Eiselt, Šindel, Rozsíval - Paroulek, Lipina, Sedlák - Kadlec, Piecha, Nouza.

Komentář k zápasu

Po dvou porážkách na mladoboleslavském ledu přivítala Horácká Slavia ambiciózní Mladou Boleslav a od začátku hýřila aktivitou, naopak hosté nastoupili do utkání vlažněji a pouze vyhazovali puky. První střelou v zápase se prezentoval od modré Rehák, branku hostí však minul. Mladoboleslavští se dostali ke střele až na konci třetí minuty, to prověřil Růžičku v brance domácích Gombár. Martin Altrichter si poradil se střelou Pšurného z úhlu. Po vyloučení Sedláka a Krále z páté minuty se naskytla Horácké Slavii možnost přesilové hry 5 na 3, kterou po zásluze potrestala. Nejprve sice Dibelka těsně minul branku po vyraženém puku Ščerbanovy střely od modré, o chvíli později se však situace opakovala jako přes kopírák a Lubor Dibelka tentokráte dorazil těsně pod víko – 1:0. V osmé minutě mohl srovnat při přesilovce Sedlák, jeho tutovku však Růžička zlikvidoval. Na druhé straně vyrazil Altrichter s problémy těžkou střelu Přibyla. Ve čtrnácté minutě vychytal Růžička z brejku Rozsívala, Dibelka poté nenašel před brankou Dolníčka na straně druhé. Po vyloučení Gulašiho se osamocen před Altrichterem ocitl Dolníček, byl však krosčekován. Přesilová hra však nepřinesla z domácích hokejek žádnou oku lahodící akci. Na ukazateli tak svítil po dvaceti minutách stav 1:0 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny dohrávala Horácká Slavia oslabení, neboť na konci první třetiny byl vyloučen Pšurný. Dva pokusy Gulašiho však brankář domácích zlikvidoval. Ihned po návratu z trestné lavice mohl skórovat Pšurný, kterého vyslal do brejku Zahradník. Slavistický útočník byl však zahákován Rozsívalem. Brankář hostí si poté poradil se dvěma střelami Lučky i pokusy Reháka a Ščerbana od modré. V páté minutě našel Král v ideální pozici Káňu před brankou, ten však z první minul. Po vyloučení Čecha zlikvidoval Martin Růžička tutovku Gombára, kterého našel před brankou periferně Král. I Šindel z úhlu na brankáře domácích nevyzrál. V osmé minutě střílel z otočky od modré Dibelka, Dolníček elegantně tečoval, Altrichter byl však pozorný. Na druhé straně se pokusil Eiselt objet branku a zasunout, i Růžička byl však připraven. Poté vyrazil Altrichter s problémy střelu Lučky. Růžičku nemohla naopak ohrozit střela Gombára z úhlu. Avšak při ráně Drábka od modré měl brankář domácích spoustu štěstí na své straně. Po dvou vyloučených na straně červenobílých se naskytla hostujícímu celku možnost přesilové hry 5 na 3. Růžička vyrazil střelu Jindy od modré, aby pak po dalším vyloučení v domácích řadách měli Středočeši o dva hráče v poli navíc i daleko delší dobu. Mladoboleslavští však ztroskotali na Růžičkovi. Nedoma ani Gulaši, který pálil dokonce dvakrát, recept na výborně chytajícího brankáře nenašli. Zdecimovaní hosté byli poté vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Po faulu Výborného tu byla rázem možnost přesilové hry 5 na 3 pro Třebíč. Dibelka pálil zblízka nad, osamoceného nejproduktivnějšího hráče Horácké Slavie v základní části – Davida Dolníčka – poté vychytal ve stoprocentní brankové příležitosti Altrichter. Za bouřlivé atmosféry se hrál parádní hokej. V 16. minutě si posledně dva jmenovaní útočníci Horácké Slavie vyměnili puk, Dibelkův pokus však brankář hostí zneškodnil. Ani Látal z otočky na něj nevyzrál. Na druhé straně zahrozil Lipina, brankář Horácké Slavie však i nadále držel svůj tým nad vodou. Když Růžička zlikvidoval i tutovku Nedomy, odcházelo se do kabin za jednobrankového vedení domácích.

V úvodu třetí třetiny minul branku hostí Rehák. Zahradník poté přenechal puk Čechovi, jeho střelu schoval Altrichter do své lapačky. Na druhé straně si poradil Růžička se střelou Eiselta. Brankář hostí nekapituloval po střelách Šefčíka, Hrbáčka ani Čecha. V osmé minutě přihrával Dibelka Dolníčkovi na teč, ani ta však nepřinesla radost do ochozů zimního stadionu. Na druhé straně nemohl ohrozit Růžičku Gombár. Při oslabení v deváté minutě odvedl kus pořádné obranné práce Martin Čech, když zaměstnal tři Mladoboleslavské v jejich obranné třetině. Růžička poté zneškodnil střelu Gulašiho, nebezpečná teč Rozsívala mířila naštěstí vedle třebíčské branky. Do stoprocentní brankové příležitosti se dostal i Nedoma, který si najel na přihrávku zpoza brány, branku však netrefil. Nebezpečně střílel i Piecha. Na druhé straně zneškodnil Altrichter střelu Laše z úhlu. Dvě minuty před koncem třetí třetiny si vzali hosté oddechový čas a sáhli k power-play. Eiselt ani Nedoma Růžičku nepřekonali, zahrozil i Král. Když nevyzrál znovu ani Eiselt, zdálo se být už zažehnáno. Opak byl však pravdou. V čase 19:26 totiž dorazil odražený puk od zadního mantinelu do odkryté domácí branky Richard Král a srovnal na 1:1.

Na řadu tak přišlo prodloužení. Altrichter zneškodnil střely Šefčíka i Ščerbana, na druhé straně vyrazil Růžička střelu Šindela. Ve třetí minutě mohl skórovat Pšurný, puk však v brankovišti Altrichter zalehl. Růžička byl bezchybný při dvou střelách Eiselta. Do stoprocentní brankové příležitosti se dostával v šesté minutě Zahradník, byl však zahákován. Následná přesilová hra pak rozhodla o osudu utkání. Lukáš Sláma vystřelil od modré, Martin Čech odvedl kus pořádné práce před brankou a do odkryté klece zasunul puk Petr Zahradník - 2:1.

Po utkání se o obrovskou radost ještě dlouho hráči Třebíče dělili s fanoušky. Horácká Slavia tak po bojovném výkonu první utkání na domácím ledě zvládla a snížila stav série na 1:2. Již zítra se uskuteční čtvrté utkání, které napoví o osudu celé série. Přijďte povzbudit Horáckou Slavii!



Ohlasy trenérů

Jiří Režnar – Mladá Boleslav: "My jsme dneska chtěli vyhrát, bohužel jsme ale dali gól až v šedesáté minutě. Víme, že když dá Třebíč gól, dostane se psychicky nahoru a hraje dobře. My jsme dnes dvě třetiny nehráli tak, jak bychom měli a nedávali jsme góly. Domácí dnes podržel Růžička, což ovšem není omluva. V prodloužení jsme si něco řekli, ale během půl minuty nám šel soupeř čtyři na dva, tři na dva, vzápětí čtyři na tři. Pak uděláme faul, nefaul a dostali jsme gól v oslabení. Hráče jsme upozorňovali na to, že jsme s Třebíčí dostávali góly jen v oslabení. Dva ve třech, dva ve čtyřech. Při plném počtu jsme gól nedostali, ale to je slabá náplast. Teď nás čeká šedesát minut tvrdé práce navíc. Je citelným zásahem do hry, kydž vám rozhodčí vyndá na deset minut dva centry. Do těch formací pak musí naskočit jiní hráči. Budeme to ale hodnotit až uvidíme kazetu se záznamem zápasu. Některé ty fauly byly, nebyly, ale jak říkám, zhodnotíme to až po zhlédnutí videa."

Josef Horešovský – Třebíč: "My jsme obě utkání na ledě soupeře prohráli, to první vysokým rozdílem, a náš projev v těch zápasech nebyl příliš pokročilý. Měl jsem takový dojem, že hráči si po zisku šestého místa jako by oddechli a že sezóna pro ně jako by skončila. Byl jsem zvědav jak přistoupí k dnešnímu zápasu a musím konstatovat, že to dnes bylo jinak. Bylo i naší povinností domácímu divákovi předvést lepší výkon, než byl ten venku. Myslím, že jsme předvedli kvalitní utkání, proti kvalitnímu soupeři. Utkání velmi dramatické, možná až příliš. Mělo to vše, co to mít mělo - my jsme nadávali na rozhodčí, soupeř nadával na rozhodčí, drama až do samého závěru se šťastným koncem v prodloužení pro nás. Jsem rád, že mužstvo se mobilizovalo, a že moje černé myšlenky se nepotvrdily a věřím, že i zítra předvedeme dobrý výkon."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články