Menu +

JIH-TRE 3:1 – Třebíč vsítila čestný úspěch až v závěru

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrté derby Vysočiny vyznělo opět lépe pro jihlavský celek, který tentokrát vyhrál rozdílem dvou gólů. Úvodní třetina skončila bez branek, na tu první se muselo čekat až do poloviny utkání, kdy se z dorážky trefil domácí Bakus. To bylo na dlouhou dobu vše, další branky padaly až v závěrečné části, v níž přišly velké chvíle jihlavského Kaňkovského, který vsítil hned dvě branky. Hosté svůj čestný úspěch, kterým alespoň kosmeticky upravili skóre, vsítili až v poslední minutě, kdy se od modré trefil Kališ. Utkání bohužel opět provázely potyčky fanoušků obou týmů, přičemž během jedné z nich přišli třebíčští fans o jednu ze svých vlajek.
Sdílejte článek
 
36.kolo, středa 28.1.2004
JIH JIH
3:10:0, 1:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Bakus (Šmarda), 43. Kaňkovský (Říha), 52. Kaňkovský (Sklenička, Říha) - 60. Kališ (Oliva). Rozhodčí: Kubeš - Prchal T., Prchal R. Vyloučení: 8:7, navíc Horák (TRE) 10 min. + do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3240.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Jež - Kolafa, Kubeš, Punčochář, Duben, Šmarda, Morava, Kuchyňa - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Havel, Mareš, Sklenička - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Altrichter.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Spitzer, Mazanec, Kučný, Horák, Černý, Kališ, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Topol, Valko, Beroun - Sobotka, Květoň, Lála - Oliva, Bouz.

Komentář k zápasu

První třetina středečního derby byla ve znamení vzájemného oťukávaní. Obě mužstva se snažila především neudělat chybu, a soupeře tak nepustit do vedení. Hosté hrozili při přesilových hrách, blíže ke vstřelení úvodního gólu ale byli domácí. Velice jistě chytající třebíčský gólman Filip Luňák si však poradil i se superšancí jihlavského Romana Hloucha, který v 5. minutě do odkryté branky dorážel střelu Vladimíra Říhy. "Z naší strany byla úvodní třetina, pod dojmem z výsledků posledních zápasů našich i Třebíče, více opatrná. Soustředili jsme se především na bránění a soupeř, který hraje velice dobře přesilovky, si v těchto momentech vytvořil i gólové příležitosti. Naštěstí se nic neujalo a od druhé třetiny jsme si už vytvářeli hodně šancí my," poslal po utkání úvodní dějství jihlavský kouč Petr Fiala.

V úvodu druhé třetiny byli diváci svědci nepříjemného zranění obránce Horácké Slavie Zbyňka Spitzlera. Hostující bek padnul do střely jihlavského Ondřeje Kubeše a puk zasáhl jeho obličej. Daleko příjemější pohled zejména pro jihlavské fanoušky přinesla 31. minuta. V ní se kolem pravého mantinelu protáhnul domácí kapitán Oldřich Bakus, zamířil před třebíčskou branku a na dvakrát překonal hostujícího gólmana, 1:0. Dukla mohla ještě ve druhé třetině svůj náskok zvýšit, ovšem brankář Luňák jihlavským střelcům druhý gól již nepovolil. A to i přesto, že ve 34. minutě musel nejprve zlikvidovat další pokus Bakuse a poté Hlouchovi druhou dorážku do odkryté branky. Na Lunáka si ostatně nepřišel o minutu později ani Vladimír Říha, který se sice ladně proháčkoval před branku hostů, ovšem své sólo zdárně nezakončil.

Dvoubrankového vedení se tak Jihlava dočkala až v úvodu poslední třetiny. Ve 43. minutě našel Říha hostující brankou zcela volného Petra Kaňkovského a zkušený útočník poslal mezi Luňákovými betony puk za brankovou čáru, 2:0. "Udělali jsme chybu v rozehrávce. K puku se dostal Kaňkovský, který zůstal u tyče sám a tak zkušený hráč, jako je on, se z takových pozic často nemýlí. Měl na vybranou, mohl mi to dát nad lapačku, nad vyrážečku, ale on se nakonec rozhodl pro střelu mezi betony. Když má útočník na zakončení pět vteřin, je to pak těžké," stěžoval si na práci svých spoluhráčů Filip Luňák. I v dalších minutách pak měla více ze hry Dukla, ale Filip Luňák se i v závěrečné dvacetiminutovce prezentoval několika bravurními zákroky. Potřetí tak kapituloval až v 52. minutě. Ve středním pásmu sice jihlavskému Zbyňku Skleničkovi jeden z třebíčských hráčů držel hůl, útočník Dukly si však poradil a fotbalově přikopl puk přímo na hůl Petra Kaňkovského. Nejproduktivnější hráč I. ligy pak propálil hostujícího gólmana golfovým úderem od kruhů, 3:0. Horácká Slavia se dočkala svého čestného úspěchu až v poslední minutě, když při přesilové hře překonal jihlavského Petra Ježe střelou od modré Oldřich Kališ, 3:1.

O playoff bojující Třebíč se tak vracela z Jihlavy s prázdnou. Smutným hrdinou byl určitě Filip Luňák, který, i přestože předvedl vynikající výkon, nedokázal odvrátit porážku svého klubu.



Ohlasy trenérů

Karel Čapek (Třebíč): "Dnes jsme viděli zajímavé utkání, tak jak to při derby má být. Soupeř potrestal dvě naše individulání chyby a tím se dostal do hry. Hráli to, co na nás platilo, velice důrazně a kontaktně. To nám dělalo problémy. Bohužel jsme byli málo odvážní v koncovce a málo jsme chodili do střelby. Dukla byla v tomto lepší, své brankové příležitosti proměnila a já jí tak můžu jen pogratulovat."

Petr Fiala (Jihlava): "Jsme samozřejmě spokojení s tím, že jsme získali body. O proti minulému domácímu zápasu s Prostějovem jsme dnes předvedli daleko lepší nasazení, bojovnost a bránění dozadu. Mužstvo to v sobě má, bohužel jsme na to na čas zapomněli a to nás stálo body a pozici v tabulce."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024