Menu +

TRE-KOM 8:0 – Kaňka hattrick, Luňák čisté konto a Kometa s rancem plným branek

Reportáže
T ř e b í č - Utkání Horácké Slavie s beznadějně poslední Kometou Brno probíhalo od začátku podle třebíčských not. Brňané ale zápas neodevzdali a hráli velmi srdnatě, jejich smůlou však bylo, že jim nezachytali brankáři. To Filip Luňák, který hájil třebíčskou klec na druhé straně, si mohl opět gratulovat k čistému kontu. Jeho slávu ale tentokrát poněkud zastínil Michal Kaňka, který dosáhl hattricku, k němuž si navíc připsal ještě bod za asistenci.
Sdílejte článek
 
38.kolo, středa 4.2.2004
TRE TRE
8:02:0, 3:0, 3:0
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Kaňka (Žiška), 18. Sobotka (Lála), 24. Kaňka (Holý), 38. Žiška (Kaňka), 40. Beroun (Oliva), 41. Holý (Černý), 52. Kaňka (Wolf), 56. Valko (Kučný, Spitzer). Rozhodčí: Dvořák - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 6:7, navíc Špeger (KOM) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1149.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Němec, Kučný, Horák, Hrbáček, Kališ, 40. Spitzer - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Oliva, Valko - Sobotka, Květoň, Lála - Wolf, Hlusička.
HC Kometa Brno: Tuček (38. Smolka) - David, Sedláček - Kučírek, Štach - Riečičar, Strýček - Nohel, Látal, Točík - Kos, Augusta, Jurík - Šperger, Malček, Kavulič - Mráz, Meixner, Svoboda - Sedláček, Chvojka.

Komentář k zápasu

Kaňka 1

Michal Kaňka poprvé...

Třebíč do zápasu vkročila rázně, ve 3. minutě se zastřeloval Kaňka, v 5. minutě měl šanci Oliva, poté se o slovo hlásili Kališ s Květoněm. Brňané se trochu více k puku dostali v 9. minutě při vyloučení třebíčského Němce, kdy se po celou dobu jeho vyloučení usadili v útočném pásmu. Branku se jim však vsítit nepodařilo, na rozdíl od Třebíčských, kteří ve 12. minutě přesilovkovým gólem potrestali Štrachův faul kolenem. Elitní třebíčská formace Holý-Žiška-Kaňka rozehrála v obranném pásmu Komety divoký kolotoč, jenž vyústil v Kaňkovu teč Holého rychlé přihrávky – 1:0. V 18. minutě se na brněnské straně zablesklo podruhé, když Tuček neudržel Lálovu střelu, kterou Sobotka dorazil za jeho záda – 2:0.

V 21. minutě mohl snížit Kavulič, jeho střela však těsně minula branku. Potvrdilo se tak rčení nedáš-dostaneš, na které si opět vzpomněl Kaňka, jenž ve 24. minutě přesně namířil pod víko Tučkovy branky a zvýšil na 3:0. Chvíli na to rozhodčí ve stejný čas vyloučil Zdeňka Sedláčka za nebezpečnou hru vysokou holí a Štracha za podražení, a nabídl tak Horácké Slavii dvouminutovou přesilovku pět proti třem.
Kaňka 2

...podruhé...

Povinnost dát další branku však Třebíčským svazovala ruce natolik, že se Kometa ubránila a po skončení trestu obou provinilců to byla naopak ona, kdo pohrozil dalšími góly. Ve 27. minutě totiž prověřil Luňáka Nohel a po něm Zdeněk Sedláček. Ale ani oni, ani nikdo jiný, třebíčskou svatyni nedobyl, za což přišel trest v podobě čtvrté branky Horácké Slavie, kterou bekhendem vstřelil domácí kapitán Žiška. Tuček již další útrapy nechtěl dál snášet a nechal se vystřídat Smolkou. Jméno nového brněnského brankáře bylo opravdu na místě, čisté konto totiž udržel pouhé dvě minuty. 19 vteřin před druhou sirénou si jej vychutnal Beroun, který zvýšil na 5:0.

Poslední dvacetiminutovka začala pro Třebíč velmi dobře. Hned po 48 vteřinách hry se Smolka tygřím skokem vrhl po kotouči, jenž ale vyrazil přímo před Holého, který brněnského gólmana mazácky obkroužil a přidal šestou branku svého týmu.
Kaňka 3

...a potřetí.

Sedmý gól přidal na začátku 45. minuty Valko, který puk protlačil za Smolkova záda. Podle rozhodčího však kotouč nepřešel přes brankovou čáru celým objemem, a proto jej neuznal. Na šťastnou sedmičku se proto muselo čekat do 52. minuty, kdy Kaňka střelou zápěstím dovršil svůj hattrick. V 56. minutě se po vyloučení Juríka a Lály hrálo čtyři na čtyři. Tento početní stav asi více vyhovoval trojici Spitzer-Kučný-Valko, která se usadila v útočném pásmu a Valko z úhlu vsítil osmou branku svého týmu. Týž hráč mohl zvýšit v 58. minutě, kdy se dostal do brejku, jeho pokus ale skončil na Smolkových betonech. Brňané se snažili vsítit alespoň čestný úspěch, šance měli Jiří Sedláček s Juríkem. I tentokrát však museli sklopit hlavu před Luňákem, který si nulu na svém kontě udržel až do úplného konce.





Ohlasy trenérů

Svatopluk Číhal (trenér HC Kometa Brno): "Utkání se mi nehodnotí dobře. Bylo to první utkání v mé funkci, a dostat osm gólů, to je pěkný výprask. Na druhé straně nám ale nezachytali brankáři, přesto nás Třebíč předčila ve všech činnostech. Soupeř je velmi dobrý, doma hraje agresivně a s nasazením, a když šel do vedení na 2:0, tak jsem cítil, že to bude těžké. Možná kdybychom dali kontaktní gól, vypadalo by to jinak, ale nedostali jsme se ani na dostřel."

Karel Čapek (trenér SK HS Třebíč): "Mně se utkání hodnotí dobře. Měli jsme z něj ale trochu obavy, protože Kometa dostala dva impulsy v podobě nových hráčů a nové trenérské dvojice. Zápas jsme však začali poměrně dobře, kluci dohrávali a nedali soupeři prostor. Věděli jsme, že Brno má hokejové hráče, kteří, když prostor nedostanou, bude to naše výhoda. Podařilo se nám vstřelit dvě branky, jednu z přesilovky, druhá byla sice šťastná, ale padla tam. Ve druhé třetině jsme také skórovali, tím se hra uklidnila a kluci si pak s chutí zahráli. Utkání jsme poté drželi pod kontrolou až do samotného závěru. Chtěl bych hráčům poděkovat, že zápas odehráli s nasazením."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024