Menu +

TRE - CHM 1:3 - Napodruhé Třebíč doma neuspěla

Reportáže
Ve druhém domácím utkání stačilo Třebíči vyhrát, aby ve čtyřech zápasech vyřadila favorizovaný Chomutov. Ten se v první třetině ujal vedení, ale přesto, že tlačil i ve druhé třetině, domácí jeho tlak přestáli a podařilo se jim dokonce vyrovnat při ukázkové akci Martina Fryaufa a Lukáše Valka. Třetí třetina se hokejistům Horácké Slavie nevydařila dle jejich představ, dvakrát inkasovali, což znamená, že se o postup do dalšího kola budou muset poprat v pátém utkání na ledě Chomutova.
Sdílejte článek
 
ČF4, čtvrtek 19.2.2004
TRE TRE
1:30:1, 1:0, 0:2
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Valko (Oliva, Fryauf) - 16. Boušek (Šíp), 43. Šíp (Jeslínek), 45. Šíp (Boušek). Rozhodčí: Smeták - Vrdlovec, Šimůnek. Vyloučení: 7:9, navíc Mazanec (TRE) 10 minut OT, Oliva (TRE) 5 + OT do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3450.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Kališ - Kučný, Horák - Hrbáček, Mazanec - Spitzer, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Fryauf, Oliva, Valko - Wolf, Sobotka, Caha - Lála, Květoň, Hrůza.
Piráti Chomutov: Podolka - Nosek, Plaček - Maleček, Trefný - Szakal, Liška - Ambrož, Dráb - Jeslínek, Šíp, Boušek - Jíra, Charousek, Kostourek - Mikšovič, Koláček, Polodna - Martenek, Slavík, Hahn.

Komentář k zápasu

Celá hokejová Třebíč vstupovala do tohoto duelu sezóny s nadějí, že má rozhodnutí na svých hokejkách a po fantastickém otočení skóre v Chomutově a urputném a odpovědném výkonu doma může již ve čtvrtek večer ukončit první kolo play-off. Podobně jako v předchozím zápase hosté otevřeli skóre, ale Třebíčští kontrovali v krásné akci tria Oliva-Fryauf-Valko v úvodu druhé části. Pak již úřadoval jen hostující kapitán Šíp a rozhodl tak nejen o výsledku, ale o konečném přemístění série na sever Čech.

Hned zkraje první třetiny začali Třebíčští bojovat tak, jak den předtím skončili: devatenáct sekund po úvodním buly podnikl Kaňka rychlý výpad podél mantinelu a před Podolkou jej zastavil až Plaček za cenu faulu. Severočeši se však úspěšně ubránili a eliminovali tak úvodní nástup domácích. Sudí nasadil poměrně přísný kurs a vylučoval dál postupně na obou stranách. Při hře čtyři na čtyři v polovině první třetiny využívaly oba týmy většího prostoru. Nejprve pálil těsně vedle Luňákovy branky chomutovský Szakal, vzápětí poté prověřil Podolku Sobotka. Hosté již hráli v plném počtu a Luňák ve spolupráci se čtyřmi bránícími spoluhráči čelil nebezpečnému obléhání. Nejprve spálil šanci Charousek, ale o pár sekund později již hosté v modrobílém zvedali ruce nad hlavu: utáhli smrtící smyčku, ve zmatku před brankovištěm se nejdříve zorientoval Dráb a umístil kotouč do sítě – 0:1. Chomutovští tak kopírovali průběh předchozího duelu a nyní bylo na domácích, aby pohotově odpověděli. Avšak do první sirény hosté pečlivě pokrývali pronikající třebíčské útočníky a naplněná aréna se gólu v první třetině již nedočkala.

Do druhé třetiny se nastupovalo s patřičným odhodláním a bojovností na obou stranách. Chomutov začal důrazněji tlačit, avšak hra příliš dopředu byla až příliš zrádná. Olivova řada vystihla útok hostí a podnikla zteč tři na jednoho. Fryauf pronikl do pásma jako vítr, předložil najíždějícímu Valkovi, ten Podolku bravurně překonal a ochozy poprvé burácely oslavným chórem – 1:1. To však Chomutovským neubralo na důrazu a stále naplno zaměstnávali Luňáka. Diváci však buráceli obdivem při obětavých zákrocích domácího gólmana na hranici možností, zejména při tygřím skoku do půli obranného pásma, kdy Luňák pohotově vyrazil kotouč před hrozivě najíždějícím chomutovským útočníkem. Pokusy Charouska a Hahna byly taktéž zlikvidovány, ovšem Trefného brejk Žiška eliminoval nedovoleně. Oslabení domácí ustáli a po návratu svého kapitána zapracovali na převzetí iniciativy. Avšak stejně jako hráči, "přitvrdil" i rozhodčí a následovala další vyloučení, neboť se do sebe pustili Kučný se Šípem. Těsně před koncem třetiny Třebíč dokonce hrála přesilovku, ale v rychle plynoucím čase již nebyla možnost rozvinout nápor.

Do třetího dějství tudíž nastupovali hosté ještě oslabeni, čehož však Třebíčští nevyužili. Publikum sice mohutně povzbuzovalo, avšak Severočeši zachovávali chladnou hlavu a pečlivou hrou brali domácím z hokejek tolik potřebnou jistotu. Z této taktiky vzápětí těžili maximum: ve 43. minutě nahazovali do útočného pásma, u poskakujícího kotouče před bránou byl nejdříve jako blesk najíždějící Šíp a vzápětí rozsvítil červené světlo a stav na kostce přepsal na 1:2. Další sprcha přišla o necelé dvě minuty později, poněvadž Šíp doslova řádil a opět dokázal, proč nosí kapitánské céčko. Za sílícího tlaku hostí opět využil volného prostoru v útočném pásmu a po přesné nahrávce Bouška zpoza brány upravil stav utkání na 1:3. Třebíčští se však v žádném případě nevzdávali a za hlasitého skandování se hnali kupředu. Vzrůstající tlak však vykonal své a jednu chvíli se dokonce museli bránit ve třech. Po návratu provinilců na led opět rozvinuli útočné řady naplno. Při Sobotkově průniku a následné střele Podolka pouze vyrážel, ale Květoň už neměl na zakončení prostor. Na druhé straně se dostal do nebezpečného brejku Jeslínek, ale Luňák neuvěřitelně vyplnil prostor branky a jeho šanci s přehledem vykryl. Na druhé straně vykopl betonem Podolka Valkovu bombu. To již domácí museli otevřít hru naplno a k tomu jim navíc nahrálo do karet vyloučení Trefného. V probíhající 57. minutě Luňák vybruslil na střídačku, aby uvolnil místo pro šestého hráče v poli. Třebíčané drtivě okupovali prostor před Podolkou. Přesto se Chomutovským dařilo ze sevření vyprošťovat a zdálky pálili na prázdnou třebíčskou klec, přičemž Bouškovo vyhození zazvonilo o brankovou konstrukci! Domácí se museli co chvíli rychle vracet a tak neúprosně plynul drahocenný čas. Závěr byl až příliš nervózní, na trestnou lavici ještě putoval hostující Szakal a domácí Oliva. Skóre se však již nezměnilo a Chomutovští vyzvou soupeře z Vysočiny k rozhodujícímu duelu na svém ledě.





Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (trenér KLH Chomutov): "Větší tlak byl na Třebíč než na nás, protože oni museli vyhrát, aby to ukončili. Na to jsme také připravili hráče. Zápas se začal odvíjet opatrně, dali jsme první gól. Naopak jsme nechtěli dostat. Bohužel, ve druhé třetině jsme udělali chybu a soupeř vyrovnal. Pokud si vezmu zpětně všechny zápasy této série: Třebíč co měla šance, tak dala gól – ti hráči je umějí dát. Stejně tak i dnes vyrovnali. Měli jsme šance, které jsme nevyužili a pak vlastně rozhodl náš šťastný gól, kterým jsme šli do vedení. Nicméně si myslím, že v celém zápase jsme byli lepší a měli jsme navrch."

Karel Čapek (trenér SK HS Třebíč): "Mě se samozřejmě zápas hodnotí hůře, ale musím sportovně přiznat, že soupeř byl dnes lepší. Využil situace té kuriózní branky, kdy si vytvořil šanci a přečísloval nás. Ta jej postavila na nohy, naopak s naším mužstvem trochu zacloumala, a vzápětí přišla další branka. To se stává. Nicméně musím přiznat, že soupeř byl opravdu lepší, my jsme dnes neměli ani tu potřebnou šťávu, ani to štěstí v zakončení. Sice jsme z minima ještě vytvořili šance, ale bohužel jsme už žádné nedokázali proměnit. I když jsme za stavu 1:3 zkoušeli, soupeř byl velice pozorný, měl notnou dávku štěstí. My jsme jej měli v předcházejících zápasech. Takže ještě jednou soupeři gratuluji, a protože se nám v Chomutově líbilo, ještě tam v sobotu rádi zajedeme."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024