Menu +

TRE - FRA U23 1:2 sn, souboj s nadějemi Francie dospěl až k nájezdům

Reportáže
T ř e b í č - Třetí přípravný zápas a třetí atraktivní soupeř byl dnes k vidění na třebíčském zimním stadionu. Po výhrách nad axtraligovými tými Olomouce a Brna se Bílé hvězdy postavily reprezentaci Francie do 23 let. Domácí začali zvolna a museli reagovat na vedoucí branku hostů z 10. minuty. Svoji zvýšenou aktivitu korunovali v polovině zápasu, když se pěknou akcí prosadil Martin Čech, který poprvé a naposledy překonal výborného Clémenta Fourquerela. Jelikož vynikající zákroky předváděl i jeho protějšek, Milan Máj, skončil tento souboj fotbalově, 1:1. V dovedností soutěži se prosadil pouze Dimitri Thillet, hosté si tak připsali vítězství po samostatných nájedech.
Sdílejte článek
 
, pátek 8.8.2014
TRE TRE
1:2sn0:1, 1:0, 0:0
FRA FRA
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Čech (Přibyl) – 10. Guttierez, rozh. náj. Thillet. Rozhodčí: Hejduk. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 770. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Máj – Čejka, Šaur, Jaroš, Přibyl, Peroutka, Šidák, Pohl, Bilčík – Wasserbauer, Kaut, Čuřík – Čech, Kadela, Paták – Vlašín, Juráň, Horký – Beneš, Novotný.
Reprezentace Francie: Fouquerel – Guillemain, Baazzi, Chakiachvili, Leclerc, Llorca, Faure, Scolari, Dusseau – Gaborit, Claireaux, Briand, Bozon, Serer, Thillet, Bedin, Guttierez, Di Dio Balsamo, Rech.

Komentář k zápasu

Nejprve zazněly národní hymny a poté se šlo na věc. Zpočátku se hrálo velmi opatrně. Máje v brance domácích prověřil lehkým nahozením Llorca. Na brankovišti hostí promáchl Kaut. Slabou střelu vyslal Dusseau. Pohlednou kombinaci Francouzů zorganizoval Serer. Oslabené mužstvo domácích do těchto chvil Fouquerela de facto neohrozilo. Po vyloučení Bilčíka hráli hosté přesilovou hru a po pětatřiceti vteřinách ji zužitkovali. Kapitán Chakiachvili nahodil puk a Romain Guttierez ho umístil tečí pod břevno.

Pak měla výhodu i Třebíč, Přibylovy střely neměly ale gólové parametry, Šaurův pokus Fouquerel vyrazil. Po kličce mířil Čuřík mimo. Bedin v mezikruží nezakončil. Na trestnou putoval Kaut, Baazziho tečovaná střela skončila nad. DI DIO Balsamo Cédric Máje nepřekonal. Neúspěšný byl i Šaur na straně druhé. Kadelovu střelu při přesilové hře schoval francouzský brankář do lapačky, Čuříkovu udržel v náručí.

Čech se v úvodu druhé třetiny ke střele nedostal, s pokusy Patáka a znovu Čecha si brankář hostí poradil. Fouquerela neprostřelili ani Přibyl nebo Šidák. Také Čuřík potřebný klid při zakončení nenašel. Ránu Jaroše schoval Fouquerel do lapačky, Bilčíkovu udržel v náručí. Tečovanou střelu Scolariho Máj vyrazil pohotovým betonem. Po vyloučení Přibyla se ocitl s kotoučem na holi před třebíčským brankářem Thillet, branku však nevstřelil. Skóre změnil až Martin Čech, který se natlačil na střed a zasunul puk do prázdné – 1:1. Ránu Čuříka francouzský strážce svatyně vyrazil. Zneškodnil i souhru Beneše s Vlašínem. Horácká Slavia si pak zahrála pohlednou přesilovou hru, a protože Čejka puk neusměrnil, do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu.

Ve třetím dějství dorážel nebezpečně Bozon. V dalších minutách utkání příliš hokejové krásy nenabízelo. Guttierez zblízka minul. Střelu Juráně francouzský brankář se štěstím vyrazil a společně s pohotovou obranou zachránil nerozhodný stav. V úniku byl faulován Čuřík, a proto nezakončil. Hostující hráč putoval zákonitě na trestnou, brankový stav se však nezměnil. Po dalším faulu na Čuříka následovalo trestné střílení, brankář hostů si se střelou třebíčského forvarda bez potíží poradil.

Následovaly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl Dimitri Thillet, jenž předvedl precizní blafák s předchozím naznačením střely.



Jiří Mička po utkání Třebíč - Francie 1:2sn

Martin Čech po utkání Třebíč - Francie 1:2sn



Ohlasy trenérů

Jiří Mička – SK Horácká Slavia Třebíč: Do dnešního utkání jsme šli opět v trošku pozměněné a omlazené sestavě. První třetinu jsme totálně nezvládli. Druhá byla z naší strany, dá se říct, výborná, akorát z těch čtyřiceti střel, co jsme vyprodukovali, jsme dali jen jednoho góla, což je málo. Ve třetí třetině už to bylo, dá se říct, vyrovnané a na nájezdy byli šťastnější hosté. Dnes byl poslední den, kdy jsme trénovali vícefázově, teď už budeme více pracovat na souhře a herních činnostech. Pohyb v kádru nastane až poté, kdy bude kádr zužovat také Kometa.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024