Menu +

PRO – TRE 6:3 – V Prostějově bylo k vidění devět branek, Třebíčští se prosadili třikrát

Reportáže
T ř e b í č - Ve čtvrtém přípravném utkání nastoupila Horácká Slavia opět v neúplném složení, kdy zkušenější hráči dostali volno. Přesto sehrály Bílé hvězdy na hanáckém zimním stadionu minimálně po dvě třetiny vyrovnanou partii. Ta byla ovšem bez vteřiny po osmadvacet minut bezgólová. Pak se prosadil Čuřík při přesilové hře, když dorazil Šaurovu střelu. Jestřábi vyrovnali za dvě a půl minuty také v početní výhodě a v čase 33:16 už vedli. Na 2:2 vyrovnal ve vlastním oslabení Lukáš Paták, když využil špatného střídání domácích a překonal z brejku Šimbocha. Prostějov ještě do přestávky opět vedl a na začátku třetí třetiny vedení navýšil. Na 5:2 zvýšil Černý, pak se prosadil při přesilové hře Čech. Šestou branku Jestřábů vstřelil z trestného střílení Černý.
Sdílejte článek
 
, úterý 12.8.2014
PRO PRO
6:30:0, 3:2, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Kajaba (Brančík, Procházka), 34. Kajaba (Jedlička), 40. Sršeň (Procházka), 43. Luňák (Haluza), 52. Černý (Belay, Kuchta), 55. Černý (TS) - 28. Čuřík (Šaur), 36. Paták (Přibyl), 53. Čech (Paták). Vyloučení: 10:7, navíc Roupec (PRO) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 766. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch – Švaříček, Roupec, Kaluža, Kolibár, Malý, Vosátko, Jedlička, Skřivánek – Haluza, Luňák, Stejskal, Černý, Belay, Kuchta, Sršeň, Duba, Coufal, Kajaba, Procházka, Indra, Brančík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš – Čejka, Šaur, Peroutka, Bilčík, Pohl, Šidák - Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík, Přibyl, Čech, Paták, Vlašín, Juráň, Horký, Beneš.

Komentář k zápasu

První domácí utkání nováčka první ligy přilákalo na zimní stadion v Prostějově něco kolem osmi set fanoušků. Ti viděli poprvé v akci nové tváře LHK Jestřábi. Do utkání nastoupili Petr Haluza, Radek Procházka či brankář Juraj Šimboch. Hostující celek naopak přijel téměř bez svých největších opor, chyběli Malena, Dolníček nebo Erat, příležitost tak v Horácké Slavii dostali především mladší hráči.

Úvodní dějství nenabídlo příliš hokejovosti a hráči se spíše na ledě hledali. Tempu utkání nepřidávali ani tiché tribuny, které se do zápasu dostávaly až s postupem času. Jak Prostějov, tak Třebíč jen zřídka ohrožovali branku soupeře a po závěrečném hvizdu první dvacetiminutovky si většina fanoušků určitě přála lepší hokej do druhé části.

Tohle přání se začalo naplňovat až s polovinou zápasu. Hosté dostali v čase 27:17 možnost přesilové hry, usadili se v útočném pásmu a začali kombinovat. Kotouč se dostal na hůl Jakuba Šaura, který jej poslal na branku a pohotový JAKUB ČUŘÍK, jej dorazil za záda Šimbocha – 0:1. Ke slovu se dostali o pár minut později i domácí, a stejně jako jejich soupeř, taktéž v přesilové hře. Radek Procházka přihrál Davidu Brančíkovi, prostějovských odchovanec s naprostým přehledem místo střely volil střílenou nahrávku a RENÉ KAJABA tak mohl svému spoluhráči jen poděkovat, usměrněním kotouče do prázdné branky neměl Kajaba problém – 1:1.

Tři minuty po polovině základní hrací doby bylo na stadionu ještě veseleji. Byla to opět letní posila Jestřábů RENÉ KAJABA , kdo stál v pravou chvíli na správném místě. Robert Jedlička poslal kotouč do skrumáže, brankář Třebíče jej jen vyrazil a člen druhé formace Hanáku zasunul touš za záda Klimeše – 2:1.

Gólový branko stroj, který rozjely oba týmy ve druhé části, se nezastavil ani po třetím zásahu. Chyb v defenzivě Hanáků, kdy si domácí obránci nepohlídali unikajícího LUKÁŠE PATÁKA, který tváří v tvář Juraji Šimbochovi volil kličku se zasunutím mezi nohy a uspěl – 2:2. Tento úder byl pak na dlouhou dobu posledním ze třebíčské strany.

Nejprve mohl ujet Petr Haluza, jenže v poslední chvíli mu kotouč utekl z čepele. Těsně před druhou sirénou si však Prostějov vzal jednogólové vedení zpět na svoji stranu. Radek Procházka výborně podržel kotouč, v mezikruží našel TOMÁŠE SRŠNĚ, který přesnou střelou k tyči poslal Jestřáby do vedení - 3:2

I závěrečná perioda se nesla ve znamení ofenzivního hokeje a tuto snahu hráčů na ledě začali oceňovat i fanoušci. V čase 42:07 zaúřadoval kanonýr domácího výběru LUKÁŠ LUŇÁK. Petr Haluza zabojoval v mezikruží, vystřelil, do kotouče se následně opřel domácí štírek, který nedal brankáři hostů šanci - 4:2. Třebíč se následně pokoušela o zvrat v utkání, ale organizovaně hrající výběr trenéra Tomáše Sršně si nenechal hostující forvardy pustit před branku. Naopak v 52. minutě udeřili Hanáci po páté. Martin Belay v přečíslení dva na jednoho našel MICHALA ČERNÉHO, jenž sice netrefil puk ideálně, ale do protipohybu Klimeše - 5:2. Necelou minutu po zásahu domácího veterána korigovala Třebíč na rozdíl dvou branek. Nahozený kotouč od modré čáry proletěl až do sítě, autorem branky se stal MARTIN ČECH - 5:3

Když už se zdálo, že se utkání dohraje jen z povinnosti, podruhé v zápase se dostal do gólového úniku Michal Černý. Ten byl fabulován hráčem soupeře a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel za bouřlivého skandování tribun opět MICHAL ČERNÝ a elegantní kličkou do bekhendu uzavřel gólový účast zápasu – 6:3.

Utkání splnilo pro oba týmy účel, Jestřábi si připsali druhé vítězství, Třebíč naopak otestovala hráče ze třetí, čtvrté či páté formace. Odveta je na programu již ve čtvrtek, kdy se oba týmy představí v MANN + HUMMEL ARENĚ.



Ohlasy trenérů

Tomáš Sršeň - LHK Jestřábi Prostějov: Utkání pro nás začalo dobře, hráli jsme aktivně, dobře jsme napadali a soupeři to dělalo problém. Poté jsme od toho trošičku upustili a byla tam pasáž, kdyby byl soupeř lepší. Nakonec jsme to zvládli a dovedli utkání do vítězného konce. Pro nás je důležité, že jsme se změřili s prvoligovým soupeřem. V každém zápase nyní chceme dávat příležitost co nejvíce hráčům, hrajeme na čtyři lajny a máme z čeho vybírat.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: K dnešnímu zápasu jsme přijeli s deseti útočníky a šesti obránci. Byl to náš záměr, chtěli jsme některé kluky vidět pod větším tlakem a ve větším zatížení. Soupeři musím samozřejmě pogratulovat k vítězství, ale pro nás tento zápas splnil účel.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024