Menu +

TRE - JIH 5:3 - Série vítězství Dukly v přípavě končí, v Třebíči inkasovala bůra

Reportáže
T ř e b í č - Sedmý přípravný zápas a druhý zápas v rámci Regionálního poháru sehrály Bílé hvězdy s tradičním soupeřem, týmem HC Dukla Jihlava. A byl to zápas zcela odlišných třetin. V té první si domácí přesilovkovými brankami Jana Wasserbauera a Davida Dolníčka vytvořili dvoubrankový náskok, který však zásluhou dvou branek Březiny ve 24. minutě neplatil. Když pak Malec završil třetí brankou obrat ve skóre, poslední dějství začínalo pro domácí za nepříznivého stavu. O vyrovnání se ve 43. minutě po individuální akci postaral Jakub Čuřík, čtvrtou branku přidal Vlastimil Bilčík a ještě před polovinou třetí třetiny potvrdil vítězství domácích Lukáš Paták. Hostům ke zvratu nepomohlo ani nařízené trestné střílení a dlouhá hra bez brankáře, a tak všechny body do tabulky Regionálního poháru bere domácí Horácká Slavia.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 21.8.2014
TRE TRE
5:32:0, 0:3, 3:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Wasserbauer (Křivohlávek, Jaroš), 14. Dolníček (Přibyl, Erat), 43. Čuřík, 46. Bilčík (Erat, Havel), 48. Paták (Šidák) – 22. Březina (Zadražil, Prokš), 24. Březina, 36. Malec (Mikeš). Rozhodčí: Blecha – Horký, Rampír. Vyloučení: 3:7, navíc Štěpánek (JIH) 10 min OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 720. Střely na branku: 28:23. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Pohl, Bilčík, Jaroš, Přibyl, Peroutka, Šidák – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Paták – Vlašín, Beneš.
HC Dukla Jihlava: Šťastný – Zadražil, Kaláb, Dobrovolný, Schejbal, Kolda, Podlipnik, Čáp, Stebih – Melenovský, Šidlík, Štěpánek – Prokš, Březina, Čachotský – Kuřítko, Malec, Mikeš – Seman, Kadlec.

Komentář k zápasu

První minuta přinesla klasické nepřesnosti, Čech pak pálil po přiťuknutí puku z palebné pozice nad. Melenovský tečoval nahození mimo. Za podražení putoval na trestnou Šidák, Březinovu střelu vyrazil Dusík pohotovým betonem. Pak musel za katr Přibyl a Třebíčští se museli opět bránit. Kombinace hostů v útočném pásmu ovšem nepřinesly přímé ohrození Dusíka. Vyloučen byl i jihlavský Šidlík a po pěkné souhře Jaroše s Křivohlávkem poslal Bílé hvězdy do vedení Jan Wasserbauer, když zužitkoval přihrávku do mezikruží.

Po faulu Čachotského přišla další smrtící rána – Milan Přibyl napřáhl, Roman Erat klepl do kotouče směrem k brance a David Dolníček před Šťastným lehce tečoval jako z partesu – 2:0. Podlipnik tečoval z akce hostů mimo. Šťastného prověřil po nabití Čuříka Beneš. Objetím branky se pokusil zakončovat Čech. Pěkně vypálil z jízdy po kličce Čuřík. Třebíč měla po dvou vstřelených brankách očividně navrch.

Na začátku druhé třetiny se dostal po chybě jihlavské obrany Havel do brejku, trefil však jen vyrážečku hostujícího brankáře. Na Dusíka si nepřišel Prokš, ani Zadražil střelou od modré. Pak už hosté udeřili – Prokš našel křižně zcela osamoceného Březinu, který vystřelil ke vzdálenější tyči pod břevno. Blízko ke vstřelené brance byl opět Březina, a i když nedal – vychytal ho Dusík – o pár vteřin později už se radoval, neboť třebíčskému brankáři propadl puk pod lapačkou na bližší tyči – 2:2.

Erat vybídl ke skórování Bilčíka, ten si sjel před branku, ale zakončil jen do Šťastného. Na lavici hanby musel usednout i dvougólový střelec Březina, tvrdě, ale jen do brankáře vypálil Čuřík. Jinak se domácím přesilová hra nevydařila. Dalším vyloučeným byl Peroutka, ale ani Dukla neudávala ve své výhodě prim. Až při hře v pěti Jihlavští po buly v útočném pásmu skórovali. Mikeš vystřelil z úhlu a Ondřej Malec od Dusíkova betonu odražený puk zvedl z bezprostřední blízkosti pod břevno – 2:3. Z protiútoku trefil Dolníček po otočce břevno. Havel z mezikruží minul. Pak hráli domácí další přesilovou hru, Dolníček nabil Havlovi, ten mířil jen do brankáře hostí. Ani další výhoda o hráče v poli nic nepřinesla.

Eratovu střelu vyrazil Šťastný betonem. Další perfektní ránu si schoval na začátek třetího dějství Jakub Čuřík, když vypálil z prostoru kruhu nechytatelně. První Bilčíkovu ránu při přesilové hře jihlavský brankář vyrazil, ta druhá už skončila neomylně v síti – 4:3. Další branku přidal Lukáš Paták, když zcela změnil směr Šidákovy střely od modré. Dobrovolný mířil jen do Dusíka. Tvrdě vypálil Mikeš. Skóre nezměnili Čech ani Juráň tečí. Čáp byl v brejku faulován Patákem, a proto následovalo trestné střílení, hostující hráč mířil mezi nohy, ale na Dusíka si nepřišel. Podlipnikovu střelu schoval brankář domácích do lapačky. Hostům už nepomohla ke zkorigování stavu ani hra bez brankáře.



Petr Vlk po utkání Třebíč - Jihlava 5:3

Jiří Mička po utkání Třebíč - Jihlava 5:3

Jakub Čuřík po utkání Třebíč - Jihlava 5:3



Ohlasy trenérů

Jiří Mička – SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme zvládli, vyhráli jsme ho 5:3. Měli jsme problémy ve druhé třetině, kdy jsme po našich chybách dostali tři góly a Jihlava ten zápas otočila. Třetí třetinu jsme odehráli velmi dobře, byla to z naší strany dobrá třetina. Za tu třetí třetinu jsme si vítězství zasloužili. Dostali jsme však dnes tři góly na našem ledě, což je hodně, musíme ještě hodně pracovat na obraně. V naší hře je stále hodně chyb, hlavně v obranné fázi. Na přípravný zápas se, myslím, hrálo ve velmi dobrém tempu.


Petr Vlk – HC Dukla Jihlava: Z našeho pohledu jsme určitě byli prvních deset minut lepší než soupeř. Potom přišly ty vyloučení a i přesto, že jsme na to hráče upozorňovali, tak soupeř ty přesilovky využil. Od toho se odvíjela první třetina. Do druhé třetiny jsme vstoupili zase dobře a dá se říct, že jsme zaslouženě vedli. To, že potom jsme dostali špatné góly, to už je věcí nás. Soupeř už si to potom pohlídal. Tempo utkání bychom si představovali ještě o něco vyšší, ale myslím, že odpovídalo fázi přípravy, ve které se nacházíme. Kvůli zápasu extraligy juniorů jsme nemohli dnes použít některé mladší hráče, takže jsme hráli v trochu kombinované sestavě.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024