Menu +

KAD - TRE 2:1 - Bílé hvězdy v Kadani nebodovaly, ta byla o jediný gól šťastnější

Reportáže
T ř e b í č - V desátém kole cestovali hokejisté Horácké Slavie do severočeské Kadaně, kde se nikdy nehraje lehce. Specifické prostředí tamnního stadionu nesvědčí žádnému soupeři a ani tentokráte prořídlé tribuny příliš hokejové atmosféry nevyprodukovaly. Bohužel více jak jednu branku nevyprodukovali ani třebíčští hokejisté, jedinou jejich trefu zaznamenal Tomáš Vondráček. Domácí dokázali odpovědět dvěma góly a berou tak po těsném výsledku všechny body.
Sdílejte článek
 
10.kolo, sobota 4.10.2014
KAD KAD
2:10:0, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Charousek (Opalek, Ton), 40. Račuk (Charousek, Ton) – 26. Vondráček (Bartoň, Čuřík). Rozhodčí: Bejček – Kokrment, Štětina. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Kadaň: Strmeň – Mazanec, Opalek, Trefný, Stehlík, Mrázek, Tejnor, Szathmáry – Ton, Charousek, Račuk – L. Novák, Chlouba, J. Novák – Hammerbauer, Berlev, Kadlec – Chrpa, Hejcman, Škop.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Dujsík – Erat, Raška, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Pekr – Čech, Čuřík, Vondráček – Přibyl, Mrázek, Králík.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání nebyl z domácí strany vůbec špatný. Kadaň měla opticky více ze hry, hrála pozorně z obrany a bránila již střední pásmo. Favorit z Třebíče měl problémy s přechodem do útoku a příliš střeleckých příležitostí si nevytvářel. Domácí tým několikrát vyzkoušel pozornost brankáře Čiliaka, který působil velmi jistým dojmem. Třebíč si první velkou brankovou příležitost připravila v 7.minutě, zlikvidoval jí připravený strážce domácí branky Jan Strmeň.

Domácí tým i nadále diktoval tempo zápasu, ale bezzubá koncovka Kadaně vlévala týmu z Vysočiny do žil optimismus a šanci na odvezení si bodů ze severu Čech. A Kadaň dávala Třebíči šance! Během první třetiny se nechali zbytečně vyloučit domácí Jaroslav Mrázek a Jakub Trefný, hosté sice několika střelami ohrozili domácí svatyni, ale všechny střely byly z uctivé vzdálenosti a domácí brankář měl dobrý výhled.

Na začátku druhého dějství Si hosté potřetí zahráli v početní převaze, ale paradoxně v největší šanci se ocitl domácí Jakub Trefný, kterého vychytal Čiliak. Horácká Slavia se však přeci jen ujala vedení. Domácí obrana vyrobila ve 26. Minutě hrubku, kterou bravurně využil Tomáš Vondráček – 0:1. Radost z dosažené branky zhatila Třebíči následující minuta, kdy smolně trefil letící puk Malenu, který musel opustit hrací plochu a nechat si tržnou ránu zašít.

Třebíč byla po vstřelené brance přeci jen aktivnější, ve 29.minutě zlikvidoval nebezpečný Bičíkův pokud brankář Strmeň. Následovala krátká přesilovka Třebíče, pak hra 4 na 4 a krátká přesilová hra domácího týmu, ale téměř bez šancí na obou stranách. K vyrovnání tak došlo po nenápadné akci Kadaně, na jejímž konci se dostal Jiří Charousek k dorážce po střele Jana Hammerbauera a usměrnil kotouč za Čiliakova záda – 1:1.

Útok Jiřího Charouska dělal hostující obraně po vstřelení branky velké potíže, Třebíč se 3x za sebou dokázala osvobodit pouze vyhozením puku přes všechny čáry. Ve 38.minutě mohli jít domácí do vedení, když Opalkovu ránu tečoval před brankářem Jiří Charousek, ale Čiliak v brance Třebíče doslova čaroval a změnu skóre nedovolil. Kapituloval však 20 sekund před druhou sirénou. Domácí tým se prosadil v přesilové hře při vyloučení Lukáše Havla. Marek Račuk využil přihrávku Jiřího Charouska a střelou pod břevno nedal Čiliakovi příliš mnoho šancí – 2:1.

Pro Horáckou Slavii nezačala třetí perioda příliš šťastně. Tomáš Vondráček fauloval a dal domácím příležitost navýšit skóre v přesilové hře. Jenže domácí toho moc nepředvedli, Třebíč pozorně bránila a vyhazovala puky za Strmeňovu branku. A byl to právě Vondráček, kdo měl po uplynutí trestu na hokejce vyrovnání – jeho střela ale skončila na tyči domácí branky.

V následujících sedmi minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou. Ani jeden z týmů nenašel recept na svého protivníka, oba celky pozorně bránily svou polovinu kluziště. V 53.minutě byl za vysokou hůl vykázán na 2 minuty třebíčský Pekr. Kadaň měla několik slibných šancí, ale výtečný Čiliak se ve svém brankovišti činil. V 55.minutě se role vyměnily, na trestnou lavici putoval domácí Martin Kadlec. Kadaň přežila oslabení bez větších problémů, 3x se jí podařilo vyhodit puk za branku lídra soutěže.

Hosté se snažili o vyrovnání v poslední minutě odvoláním brankáře Čiliaka, tedy s šesti hráči v poli. Domácí tým si ale body vzít nenechal a po vítězství 2:1 si připsal třetí výhru v řadě.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck - SK Kadaň: Zápas měl opatrný začátek. Chtěli jsme hrát koncentrovaně s nasazením. První třetina byla pro nás důležitá, neinkasovali jsme a podařilo se nám udržet soupeře na uzdě při vyrovnané hře. Poté už to bylo kdo s koho. My jsme měli horší začátek druhé třetiny. Do poloviny zápasu byla Třebíč nebezpečnější. Bylo to zapříčiněno sérií oslabení, ve kterých jsme vyšli z tempa. Pak jsme se těžko hledali, ale v momentě, kdy jsme stáhli hru na tři lajny, tak to dostalo potřebné tempo a vrátili jsme se k naší hře. Myslím si, že jsme byli aktivnější a ta těsná výhra možná byla zasloužená. Je to teprve deváté kolo, těší nás to a je to dobrý start do pondělí.

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Neodehráli jsme špatný zápas. Nevyšlo nám posledních sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali dva góly a Kadaň se dostala vedení. Domácí mají dobře zorganizovanou obranu, takže si to Kadaň pohlídala. My jsme tam moc šancí neměli, dali jsme tam jednu tyčku a závar ke konci třetiny. Zápas jsme měli rozehraný dobře, vedli jsme 1:0, ale nezvládli jsme posledním sedm minut druhé třetiny. Na to jsme doplatili a z Kadaně si odvážíme nulu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024