Menu +

TRE - UNL 5:1 - První čtvrtinu ligy zakončily Bílé hvězdy vítězně a stále vedou tabulku

Reportáže
T ř e b í č - 13. kolo se neslo v Třebíči soubojem místní družiny se Lvy z Ústí nad Labem. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení, jenže to dokázali hosté zmírnit ještě před koncem první třetiny. Pak dal dvě branky v přesilovkách Matěj Pekr, skóre uzavřel Lukáš Havel a Horácká Slavia dovedla zápas k poklidné výhře. Třebíčští tak nadále vévodí prvoligovému pelotonu. Svou první výhru v mužích oslavil brankář Karel Vejmelka.
Sdílejte článek
 
13.kolo, pondělí 13.10.2014
TRE TRE
5:12:1, 1:0, 2:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Wasserbauer (Holec), 7. Holec (Pekr), 32. Pekr (Bartoň), 45. Pekr (Holec, Bartoň), 53. Havel (Dočekal, Erat) – 19. Roubík (Budínský). Rozhodčí: Jeřábek – Kašík, Wesley. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1220. Střely na branku: 44:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Přibyl – Erat, Dočekal, Havel – Wasserbauer, Holec, Pekr – Křivohlávek, Čuřík, Králík – Čech, Raška, Mrázek.
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Černý, Holomek, Kolafa, Smetana, Brož, Zdvořáček – Markulinec, Budínský, Roubík – Rod, Tůma, Kloz – Pořický, Gengel, Baránek – Přeučil, Vykouk, Vávra – Kuchynka.

Komentář k zápasu

Do branky se v dresu Horácké Slavie postavil talentovaný mladík Karel Vejmelka, který prožil v mateřském dresu svoji prvoligovou premiéru. A hned ve 4. minutě se mohl spolu se spoluhráči radovat z vedení. I když nutno podotknout, že Ústečtí prožili velice smolný úvod zápasu, kdy si v krátkém časovém sledu připsali dvě vlastní branky.

Ale popořadě. Nejprve 4. minuta a Jan Wasserbauer, který se snažil mezi kruhy přihrát kotouč spoluhráči Pekrovi. Jeho přihrávku si ale srazil do brány Zdvořáček.

Ústí se snažilo rychle odpovědět a několikrát prověřilo brankáře Vejmelku. Ten, zejména v úvodu zápasu, působil někdy nervózně, a proto možná většinu střeleckých pokusů likvidoval na dvakrát. Nic na tom nemění, že ale branku nedostal a to bylo v dané situaci to nejdůležitější.

Naopak v 7. minutě se znovu ,,trefil“ ústecký hráč, ale bohužel pro hráče ve žlutých dresech, znovu jen do vlastní branky. Miroslav Holec vyslal mezi kruhy střelu, kterou nechytatelně tečoval za nešťastného gólmana jeden z jeho obránců.

Hosté mohli snížit ještě v té samé minutě, kdy hostující Gengel pálil takřka do prázdné brány. Na poslední chvíli přispěchal s pohotovou reakcí Bartoň, který kotouč vykopl mimo nebezpečí.

Třebíč pak dostala možnost přesilové hry pěti proti třem, ale ta se domácímu celku příliš nepovedla, což Horáky v závěru třetiny mohlo mrzet.

Když už to vypadalo, že třebíčská obrana v čele s brankářem ustojí první dějství bez ztráty květinky, přišla chyba domácího útočníka, který ztratil kotouč ve středním pásmu a Jaroslav Roubík se dostal sám před Vejmelku. Toho si zkušeně položil a našel mezírku mezi jeho betony.

Hosté ve druhé periodě přidali a zpočátku byli lepším týmem na hřišti. Několikrát se dostali i do dobrých střeleckých příležitostí.

Dalo by se říci, že utkání se zlomilo ve 32. minutě. A to když využil přesilovou hru Matěj Pekr a vrátil Bílým hvězdám dvougólové vedení. Byla to sice branka v přesilové hře, ale měla spíše ráz pěkné individuální akce, kdy si Pekr najel s kotoučem na střed levého kruhu a parádní střelou trefil pravý roh ústecké branky.

Ústečtí zahrozili ve 34. minutě, kdy ostře vypálil Budínský. Jeho tvrdá rána zazvonila do pravé tyče Vejmelkovy brány.

Když v závěru třetiny Ústí neproměnilo dvojnásobnou přesilovou hru, do kabin odcházela s dvoubrankovým vedením domácí Třebíč.

Hosté se ale ještě nevzdali. Hned úvodní minutu poslední třetiny se měl Vejmelka ve svém brankovišti co otáčet, ale svoji svatyni uhájil.

Ve 44. minutě přišla další využitá přesilovka domácích. Po přihrávce od Holce napřáhl Matěj Pekr a povedenou střelou si připsal v tomto zápase druhý zásah.

V 53. minutě uzavřel brankový účet Lukáš Havel, jenž nadvakrát překonal ležícího brankáře, a to tak, že mu šikovně přehodil kotouč bekhendem přes beton.

Závěr byl možná chvílemi od hostujících hráčů podrážděný a hra se chvílemi zbytečně přiostřovala. Skóre se již neměnilo, a tak po výhře 5:1 Třebíč nadále setrvává na čele ligové tabulky. Vejmelka si tak připsal své první prvoligové vítězství v kariéře a ještě za svůj mateřský klub a myslím si, že několika povedenými zákroky ukázal, že je budoucností na post jedničky nejenom v třebíčské bráně.

Tiskovka po utkání Třebíč - Ústí n/L 5.1



Ohlasy trenérů

Radek Novák- Horácká Slavia Třebíč Těch dvou laciných gólů, které jsme dali, nesmírně vážíme. To jsou kotouče hozené do před brankového prostoru a tam se to může od kohokoli odrazit. Dnes to tak dopadlo. Pak jsme v závěru první třetiny inkasovali. Druhá část začala mírnou převahou hostů a nám určitě pomohla branka z přesilové hry. Potom se zlepšily i některé věci. Ve třetí třetině jsme dvěma góly potvrdili vítězství, kterého si nesmírně vážíme. Chtěl bych vypíchnout výkon mladého gólmana Vejmelky, který startoval v mistrovském utkání poprvé a zvládl to velice slušně i za podpory všech ostatních hráčů.

Milan Skrbek Ústí nad Labem- Tak my jsme měli smolný začátek utkání. Dali jsme si dvě vlastní branky, myslím si, že dvě třetiny jsme sehráli dobrý zápas. Vytvořili jsme si i dostatek šancí na to, abychom dali více jak jeden gól. Ve třetí třetině jsme měli příliš moc vyloučených na to, abychom se dostali zpátky do hry.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024