Menu +

TRE - JIH 2:1 - Třebíčští prolomili prokletí domácích stadionů a vítězí v derby!

Reportáže
T ř e b í č - Před parádní kulisou více než čtyř tisíc diváků přivítaly Bílé hvězdy na svém ledě souseda z Jihlavy a dokázaly, že i domácí tým může v derby uspět! Domácí na svého soupeře vlétli a již ve druhé minutě po brance Ostřížka mohly tribuny poprvé zajásat. Na druhou branku ochozy čekaly až do 43. minuty, kdy vyrovnal Diviš. Rovnovážný stav však trval pouhé tři minuty, to se do puku opřel dnes hodně atakovaný Jakub Čuřík a překlopil vedení opět pro svůj tým. Hostům se nepovedla ani závěrečná hra bez brankáře a poslední minutu si domácí tým vychutnal pocit vitězství.
Sdílejte článek
 
18.kolo, pondělí 27.10.2014
TRE TRE
2:11:0, 0:0, 1:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Ostřížek (Šaur, Čuřík), 46. Čuřík (Ostřížek) – 43. Diviš (Šidlík, Melenovský). Rozhodčí: Přikryl – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 3:2, navíc Čáp (JIH) 5 minut + OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4120. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Zdráhal, Malena, König, Bartoň, Přibyl, Šaur, Bilčík – Havel, Dolníček, Erat – Pekr, Holec, Řípa – Čuřík, Ostřížek, Wasserbauer – Králík, Juráň, Čech.
HC Dukla Jihlava: Kacetl – Čáp, Štebih, Šidlík, Podlipnik, Dobrovolný, Schejbal, Zadražil – Čachotský, Zeman, Diviš – Důras, Melenovský, Seman – Březina, Matai, Semorád – Kuřítko, Malec.

Komentář k zápasu

Více než čtyři tisícovky diváků viděly první střídání ve znamení oťukávání, ovšem z první pořádné akce už padl gól. David Ostřížek vyhrál vhazování, od modré čáry tvrdě vystřelil Šaur, jehož dělovku Kacetl neudržel a sám Ostřížek kolem padajícího jihlavského brankáře poslal kotouč do sítě. Martina Faltra v domácí kleci dvakrát zaměstnal Šidlík, Kacetla prověřil Řípa. V 9. minutě sehrála krásnou kombinace druhá třebíčská formace po ose Holec – Řípa – Pekr a posledně jmenovanému vložil do zakončení hůl jeden ze soupeřů.

V přesilovce Jihlavy čelil Falter několika střelám. V 17. minutě se z hranice kruhu opřel do puku Březina, jehož pěknou střelu vytěsnil domácí mág ramenem. Krátce před koncem první periody hnusně fauloval Čáp Čuříka, za což byl bleskově zpacifikování Čuříkovými spoluhráči a hlavní sudí mu po právu udělil trest do konce utkání za faul kolenem.

Třebíčští si v dlouhé přesilovce nevypracovali žádnou loženku, jedinou pořádnou střelu vypustil Pekr. Hosté zahrozili v oslabení jen díky neodpískanému faulu na Bartoně. Hráči dohrávali osobní souboje, nedali si zadarmo ani metr hrací plochy. V přesilovce Dukly lapil Falter tutovku Kuřítkovi. Kacetl dobře zakročil proti Wasserbauerovi.

Jihlavští měli více ze hry, jenže třebíčská obrana je do nebezpečných pozic nepouštěla. Domácí vyráželi do protiútoků, jeden z nich zakončil střelou k tyči Řípa, kterou jihlavský gólman výtečně vyrazil.

Úvod třetí části přinesl střely Holce a Řípy, jenže uhodilo na druhé straně, když zcela nepokrytý Richard Diviš skóroval. Vyrovnaný stav vydržel necelé tři minuty. Ostřížek za brankou vybojoval puk, poslal ho po prknech a jel clonil Kacetlovi. Kotouč sebral Jakub Čuřík, okamžitě vypálil na bránu, kotouč cinknul o tyčku a zaplul za zcela bezmocného jihlavského brankáře, který přes Ostřížka vůbec neviděl letící kotouč.

Krátce na to mohl přidat pojistku Dolníček, ale neuspěl. Eratovo vyloučení sice Dukla nepotrestala, jenže místy zle zatápěla třebíčským bránícím hráčům. Hosté si vypracovali ještě dvě velké šance na vyrovnání. Matai Faltra nepřelstil, za pár chvil odpálil kotouč domácí brankář v poslední chvíli před Semanem. Jihlava se pokusila o hru bez brankáře, kterou si sama hatila technickými přestupky. Definitivní zmar jejím šancí na body vzal svým nesmyslným vyloučením Šidlík za sevření kotouče v rukavici. Bílé hvězdy si závěr zkušeně pohlídaly a po dlouhé době v derby Třebíče s Jihlavou vyhrál domácí celek.



Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 2:1



Ohlasy trenérů

Jiří Mička – Třebíč: Diváci vytvořili fantastickou atmosféru a myslím, že viděli parádní zápas. Myslím si také, že zápas byl vyrovnaný a rozhodly maličkosti. Utkání jsme gólem na 2:1 poslali zase do našeho vedení, to bylo důležité a pak jsme si to už pohlídali. Dneska to byla suprová práce celého našeho týmu, jsme velice rádi, že jsme zápas zvládli za tři body a můžeme se připravovat na další ligové boje.


František Zeman – Jihlava: Myslím, že diváci viděli pěkný hokej. Ani jeden tým se nemá za co stydět. Já si myslím, že dneska prohrál lepší tým, bohužel hokej se hraje na góly a my jsme dali jen jeden a domácí dali dva.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024