Menu +

MOS – TRE 0:1 – Znovu za tři body. Bílé hvězdy zvítězily jediným gólem na ledě Mostu

Reportáže
T ř e b í č - Čtyřiadvacáté kolo první ligy zaválo Horáckou Slavii na sever Čech, kde se střetla s místním Mostem. V tamějším městě se ujali vedení na konci třetí minuty Třebíčští, když se prosadil bezprostředně po skončení početní výhody Matěj Pekr. Druhá dvacetiminutovka branku nepřinesla a ani ve třetí třetině se skóre již nezměnilo. Bílé hvězdy si tak připisují do tabulky další tři body.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 12.11.2014
MOS MOS
0:10:1, 0:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Pekr (Řípa, Holec). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
HC Most: Horák – Kousalík, Grin, Hora, Charousek, Kasal, Havelka, Kokeš – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Nedrda, Alinč, Slavíček – Mical, Hanzl, Petruška – Válek, Čmolík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Zdráhal, Bartoň, Šaur, Bilčík, Jaroš, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Řípa, Holec, Pekr – Wasserbauer, Čuřík, Králík – Čech, Raška, Paták.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě byl vyloučen domácí Nedrda, čehož využili hosté, byť se ke střele dostal nejprve v oslabení Kubinčák. Při přesilové hře sice ještě Třebíčští neskórovali, těsně po jejím skončení ale přihrál Řípa z úhlu Matěji Pekrovi, který střelou nad lapačku překonal brankáře domácích. Faltera ohrozil ranou od modré čáry Grin. Z obdobné pozice pálil i Wasserbauer. Brankář Třebíče si poradil se střelou Smolky i dorážkou Kubinčáka. Tutovku spálil Mical, který tváří v tvář Falterovi přestřelil branku. Čuřík si po objetí branky na Horáka nepřišel. Blízko ke vstřelené brance byl v početní výhodě Smolka, v poslední možnou chvíli ale zasáhl Bartoň a odpálil puk. Jen do tyče pálil z mezikruží Erat.

Jen do brankové konstrukce mířil na začátku druhé třetiny také Slavíček. V oslabení se dostal ke střele Holec. Z otočky se zkoušel prosadit Králík. Raškovu střelu Horák vyrazil. Na Faltera nevyzrál Divíšek. Jen do vyrážečky třebíčského brankáře mířili Nedrda i Hanzl. Další stoprocentní brankovou příležitost zazdil Divíšek, když nedokázal zvednout kotouč nad ležícího Faltera. Skórovat mohl také Dolníček, kterého našel zpoza branky Havel, kapitán hostí ale trefil s největší pravděpodobností břevno.

Válkovu brejkovou situaci zastavil Zdráhal. Po podobné pozici zvolil blafák Petruška, touš mu ale sjel z čepele. Most se tlačil za vyrovnáním, další tutovku ale spálil Slavíček, který se zorientoval v předbrankovém prostoru a namísto odkryté branky trefil jen tyč. Petruškovu střelu zastavila Falterova lapačka. Ani závěrečná power-play Mosteckých, kdy byli Třebíčští pod velkým tlakem, branku nepřinesla.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Do Mostu jsme jeli s cílem, bodovat, což se nám povedlo, i když velmi těsným výsledkem 1:0. Utkání nebylo vůbec jednoduché, Most si dnes vytvořil řadu šancí, třikrát dokonce trefil tyč. My jsme dnešní výhru vyloženě ubojovali.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024