Menu +

JIH – TRE 0:2 – I třetí derby Vysočiny vyhrála Třebíč, Libor Kašík vychytal čisté konto

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia si připisuje do své sbírky další vítězné regionální derby s Jihlavou. Na Horáckém zimním stadionu zvítězila Třebíč již pátého února (48. kolo loňské sezóny, pozn. red.) a od té doby ovládly Bílé hvězdy – včetně dvou letních zápasů Regionálního poháru – všech dalších pět duelů, neboť i středeční souboj hraný v Jihlavě vyzněl lépe pro Třebíč. Branky padaly až ve druhé třetině. Nejprve se prosadil Jakub Čuřík, na konečných 2:0 z pohledu hostů upravil ve dvacáté sedmé minutě Holec. V kalendářním roce 2014 tak Bílé hvězdy s Jihlavou ani jednou neprohrály a naopak vždycky pocítily, jak chutná vítězství.
Sdílejte článek
 
31.kolo, středa 3.12.2014
JIH JIH
0:20:0, 0:2, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Čuřík (Zdráhal), 27. Holec (Wasserbauer, Pekr). Rozhodčí: Čech, Škrobák – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2284. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Kacetl – Kaláb, Štebih, Čáp, Zadražil, Dobrovolný, Dundáček – Čachotský, Melenovský, Diviš – Důras, Seman, Vysloužil – Březina, Štěpánek, Prokš – Kuřítko, Anděl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kašík – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Přibyl, Dlapa – Dočekal, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Holec, Pekr – Králík, Kaut, Raška – Paták, Juráň, Jaroš.

Komentář k zápasu

Do třetího vzájemného zápasu v právě probíhající sezoně vstoupily oba týmy hodně aktivně a gólmani se museli mít neustále na pozoru. Již v jednačtyřicáté minutě zakončoval Seman po pasu Důrase u pravé tyče Kašíka, byl však již ve velkém úhlu a neprocpal puk do sítě. Krátce poté zakončoval stejný útočník zády k brance bekhendem do levého betonu gólmana. Na druhé straně se k Juráňovi mezi kruhy dostal odražený puk. Mladý hráč hostí byl z nastalé situace překvapen a nedokázal pořádně vystřelit. Výhodu úvodní přesilovky měla Dukla a vypracovala si v ní slibnou šanci. Po nepovedené Kalábově střele chtěl Diviš zamést puk zblízka do odkryté klece. To se mu nepovedlo, neboť mu černá guma přeskočila hokejku. Poté na Kašíka nevyzrál pokusem zblízka ani Štěpánek s Březinou.

Také Třebíčští se dostávali před soupeřovu klec. Tvrdá rána Dočekala od modré si těsně nenašla cíl. V šanci byl také domácí navrátilec do sestavy David Březina, který po měsíční pauze způsobené otřesem mozku poprvé nastoupil na led. Z první dorážel Dobrovolného střelu kousek nad levý horní roh. Přesilovku si vyzkoušela též Horácká Slavia. Dolníčkovo nahození nejprve změnilo směr a prolétlo nad brankou, poté hostující kapitán sám zkoušel tečovat střelu Zdráhala a řádně zaměstnal Kacetla. Když nepadl gól ani po rychlém průniku Holce po pravé straně a jeho následném zakončení, šlo se do kabin za bezgólového stavu.

Druhá třetina přinesla rozhodnutí celého zápasu. Bilčíkovu střelu z levého kruhu vytěsnil vyrážečkou Kacetl a Třebíč poté bez problémů ubránila vlastní oslabení, aby po návratu vyloučeného Pekra otevřela stav zápasu. V polovině čtyřiadvacáté minuty se nahozený kotouč dostal k Jakubu Čuříkovi, který dorážel puk do branky za překonaného Kacetla. Jeden z domácích beků vyhazoval kotouč na hranici brankové čáry, červené světlo za branou se sice nerozsvítilo, ale dle rozhodnutí sudího, který stál přesně na brankové čáře, byl již kotouč celým objemem za čárou.

Hosté se tak ujali vedení, které o čtyři minuty později navýšili. Po ose Dolníček – Čuřík se od druhého jmenovaného puk odrazil do levé tyče, ale krátce nato z dalšího útoku zametl zblízka Miroslav Holec kotouč za záda domácího gólmana. Jihlava byla po dvou obdržených gólech jako opařená. Pekr objel branku a jen díky muži v masce červenožlutých nezasunul kotouč k levé tyči. Branková konstrukce se rozezvučela za Kacetlovými zády i podruhé. Snad až v Třebíči bylo slyšet cinkání pravé spojnice břevna a tyče po tvrdé ráně Dolníčka z první. Holec mohl přidat ve druhé části svůj druhý gól, to by ale po vybruslení mezi kruhy nesměl minout pravou tyč.

V prvním vzájemném zápase na jihlavském ledě se Jihlavě ve třetí části brzy podařilo snížit z 0:3 na 2:3. I nyní červenožlutí vlétli na svého soka, leč gólově se neprosadili ani při hře v plném počtu, ani při přesilovce, ve které Kašík výborně vychytal Semanovu střelu zblízka. Třebíči se stačilo zaměřovat na pozornou obranu, čímž v křeči hrající Duklu nepouštěla do výraznějších příležitostí. Pět minut před koncem se pohotovou ránou z pravého kruhu prezentoval Kaláb. Ani tentokrát Kašík neinkasoval, stejně jako proti dorážce Čachotského. Domácí mohli zápas zdramatizovat v přesilové hře, jenže po půlminutě se síly na ledě srovnaly a gól jihlavských hokejistů nepřinesla ani hra v power-play.

Horácká Slavia má tak z dosavadních třech vzájemných zápasů s Duklou plný počet bodů a po pěti porážkách si připisuje druhou výhru v řadě, naopak Jihlava z posledních pěti utkání zvítězila pouze jedenkrát.



Jakub Čuřík po utkání Jihlava - Třebíč 0.2



Ohlasy trenérů

František Zeman - HC Dukla Jihlava: Odehráli jsme slušnou první a třetí třetinu, hokej se ale hraje na góly a my jsme je nedali. Ve druhé třetině jsme navíc dostali dvě laciné branky, o to byla Třebíč lepší.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme první třetinu neodehráli podle našich představ, měli jsme tam spoustu nedorazů. Od druhé třetiny se naše hra vyvíjela tím směrem, kterým jsme chtěli, dali jsme branky. Ve třetí třetině jsme už sice gól nedali, ale ani nedostali, a tak si zaslouženě vezeme domů tři body.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024