Menu +

TRE - CHM 3:7 - Třebíčští inkasovali sedmičku, favorizovaní Piráti utkání ovládli

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč na svém ledě hostila první tým ligové tabulky - Piráty Chomutov. Už od začátku bylo znát, že Třebíči chybí hned několik důležitých opor, což se posléze projevilo i na výsledku. Hosté vyhráli první třetinu 3:0 a vykročili za plným bodovým ziskem. Třebíčským hráčům nelze upřít snahu, ale malý důraz a individuální chyby je připravily o lepší výsledek. Domácí nakonec prohráli s Chomutovem 3:7 a klesli o jednu příčku na čtvrté místo prvoligové tabulky.
Sdílejte článek
 
45.kolo, sobota 17.1.2015
TRE TRE
3:70:3, 2:3, 1:1
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Kusko (Pokorný, Králík), 39. Erat (Dolníček, Pekr), 46. Bilčík (Dolníček, Pekr) – 2. Dušek (McGregor, Rýgl), 14. Toman (Hovorka, Gajovský), 18. Chlouba, 30. Květoň (Růžička, Skinner), 32. Skinner (Koma, Hovorka), 39. Scalzo (Dušek, Sinisalo), 52. Gajovský (Květoň, Hovorka). Rozhodčí: Přikryl – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:1, navíc Falter (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1790. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 3:6, 3:7.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (30. Dusík) – Bartoň, Bilčík, Zdráhal, Jaroš, Přibyl, Šaur, Peroutka – Pekr, Dolníček, Erat – Mrázek, Raška, Vodný – Králík, Pokorný, Kusko – Paták, Juráň, Čech.
Piráti Chomutov: Hanuljak – Rutta, Toman, Koma, Skinner, Rýgl, Scalzo, Havel, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň, Růžička, Veselý – McGregor, Dušek, Sinisalo – Chlouba, Kämpf, Kaše.

Komentář k zápasu

Utkání prvního se třetím rozhodla už první třetina, ve které Piráti odskočili o tři branky. Mnozí si však zcela jistě řekli, že kdyby dal v 1. minutě Roman Erat branku ze svého samostatného průniku, kdy se dostal tváří v tvář brankáři, mohlo vše vypadat jinak. Zkušený forward zvolil střelu mezi betony, Hanuljak byl ale připraven.

To Antonín Dušek se od modré čáry nemýlil a svoji dělovkou otevřel skóre zápasu. Brankář Falter asi mnoho neviděl, což mu situaci v tu chvíli rozhodně neulehčilo.

V 10. minutě hrála domácí Třebíč svoji první a poslední přesilovou hru, a to ještě za prohřešek týkající se sevření puku. Třebíčští se snažili něco vymyslet a na inkasovanou branku odpovědět. Chomutov však dobře bránil a vážnější šanci Třebíči nepovolil.

To Piráti svoji první přesilovku využili, ve 14. minutě. Od modré čáry dostal nabito Milan Toman a domácí gólman musel lovit kotouč ze sítě podruhé.

Když v 18. minutě předvedl povedenou sólovou akci Roman Chlouba, který průnik korunoval vstřelenou brankou, s Horáckou Slavii to začínalo vypadat zle.

Bílé hvězdy zbraně nepoložily. Ve 30. minutě využili Třebíčští toho, že Chomutov trochu zaspal a na brankáře se řítila trojice domácích proti jedinému obránci. Zakončovatelem a střelcem první třebíčské branky byl debutant z brněnské juniorky Silvester Kusko.

Ovšem Třebíčští vyrobili v následujícím střídání chybu v obraně a Chomutov si tříbrankové vedení vzal zpět. Ve 30. minutě prostřelil padajícího brankáře Lukáš Květoň. To už bylo moc i na Faltera, který místo v brankovišti přenechal pro Lukáše Dusíka.

Dusík tedy rozhodně nenastupoval do dobře rozjetého zápasu, a aby toho pro třebíčského gólmana nebylo málo, hned ve 32. minutě kapituloval. Od modré čáry vypálil Brett Skinner, jehož střelu ještě tečoval jeden z domácích, takže brankář neměl šanci zavčas reagovat.

Přestože Dusík předvedl i pár povedených zákroků, do konce třetiny kapituloval ještě jednou. Ve 39. minutě si najel mezi kruhy Mario Scalzo, který dostal přihrávku od Duška a svoji střelou umístil kotouč přesně k tyči.

Ještě ve stejné minutě zápasu se Třebíči podařilo korigovat. Ležícího brankáře překonal Roman Erat, rozdíl však zůstával stále propastný.

Ve 44. minutě spálil další tutovku Dolníček, který se dostal sám až před brankáře, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo ho překonat. Horácká Slavia ale přeci jen třetí branku vstřelila, ve 46. minutě vystřelil od modré Vlastimil Bilčík a kotouč propadl až do sítě.

V Třebíči mohlo být ještě veseleji, ale Pekr v dobré pozici branku nedal a následkem toho přišel trest v podobě další branky Chomutova. V 52. minutě rozhodčí neodpískal jasné zakázané uvolnění, ke kotouči se dostal Květoň, přihrál ho Nikolovi Gajovskému a ten padajícího Dusíka prostřelil a uzavřel tak skóre zápasu na 3:7.

Tiskovka po utkání Třebíč - Chomutov 3:7



Ohlasy trenérů

Radek Novák- SK Horácká Slavia Třebíč: Chomutov byl lepší, dal hodně branek a zaslouženě zvítězil, to je dnes asi všechno. O odvolání Faltera jsme rozhodli společně, šel chytat Dusík a vyzkoušel si, jaké to je, chytat proti takovému týmu. Je to pro něj dobrá zkušenost. Jako pozitivum bych viděl hru naší první pětky, která prokázala kvalitu a dostala místy hosty pod tlak. Na druhou stranu by si někteří hráči měli uvědomit, jakým způsobem dnes hráli. Mladé hráče z juniorky Komety jsme chtěli vidět hrát a jejich výkon si teprve rozebereme, i když určitý názor už mám. Věříme, že v pondělí už se nám marodka sníží a ve středu pojedeme do Havlíčkova Brodu v trošku jiném složení.

Aleš Totter - Piráti Chomutov: Hrál se hodně otevřený hokej, který se divákům musel líbit, konečný výsledek je pro domácí možná trochu krutý. My bychom měli v určitých pasážích lépe kontrolovat hru, teď před play off to bude potřeba. Domácí se mohli po brance na 1:3 dostat do hry, ale udělali lacinou chybu a my jsme dali hned na 1:4. Pak jsme se uklidnili, ale ten výkon má pořád velké rezervy. Dnes jsme byli dobří v útočné třetině, využívali jsme obránce, kteří dali tři branky ze sedmi. Ve středním pásmu a v obranném ale byly byly rezervy. Máme velký náskok, chceme vyhrát základní část, Chomutov to nikdy nedokázal a možná z toho pramení určité uspokojení hráčů a nesoustředěnost, protože v určitých pasážích nehrajeme dobře a v play off budou takové momenty rozhodovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024