Menu +

TRE - SUM 3:5 - Nedaří se, Třebíč přehrál o play - off nadšeně bojující Šumperk

Reportáže
T ř e b í č - Hokejistům Horácké Slavie se v poslední době doma nedaří. Nelze se vymlouvat na množství zraněných a poslepovanou sestavu, i když to hru určitě ovlivňuje. Třebíčští až příliš často chybují, hra jakoby postrádala jiskru a náboj. Když se k tomu přidají i individuální chyby, je na světě další porážka, o kterou se tentokrát postarali Draci ze Šumperka. Ti Třebíči nasázeli pět branek a připsali si důležité tři body v boji o play - off, naproti tomu Horácká Slavia má o čem přemýšlet a na čem pracovat.
Sdílejte článek
 
47.kolo, sobota 24.1.2015
TRE TRE
3:50:1, 2:2, 1:2
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Havel (Raška, Řípa), 38. Dolníček (Bartoň, Erat), 48. Jaroš (Šaur) – 16. Staněk (Gewiese, Moskal), 21. Holík (Plášek, Velecký), 31. Žálčík (Staněk, Moskal), 41. Plášek (Holík, Bail), 54. M. Haas (Bail, Velecký). Rozhodčí: Kopeček – Reich, Polák. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1740. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bartoň, Bilčík, Zdráhal, Janáček, Přibyl, Šaur, Peroutka – Pekr, Dolníček, Erat – Havel, Raška, Řípa – Paták, Králík, Jaroš – Kadela, Juráň, Beneš.
Draci Šumperk: Svoboda – Holík, Drtil, Gewiese, Sedlák, Slavík, Novotný, Bail – Velecký, Plášek, M. Haas – Žálčík, Moskal, Staněk – Popelka, Bláha, Brunec – Vachutka, R. Haas, Rimmel.

Komentář k zápasu

Oběma týmům bychom dnes mohli připsat několik vlastností. Bojující a důrazně hrající Šumperk a profesorsky a bez nasazení hrající domácí Třebíč. Žádnou větší šanci jsme od Horácké Slavie v úvodní třetině neregistrovali. Hosté byli jasně lepší po celý zápas a po dvou velkých šancích se dočkali i vedoucí branky. V 16. minutě se dostal v přesilové hře prostor mezi kruhy Aleš Staněk a prostřelil Faltera.

Hra Bílých hvězd se nezvedla ani po přestávce, ba naopak. Domácí zjistili, že už se hraje teprve, až se po osmnácti vteřinách podruhé rozsvítilo světlo za brankou Martina Faltera. Aleš Holík z levé strany útočného pásma propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ospalá byla dnes nejen hra Třebíče, ale i obecenstvo. Trochu více vzruchu v hledišti zapříčinil v téže minutě navrátilec do sestavy Lukáš Havel, který pohotově snížil, když si s kotoučem najel na střed útočného pásma a tvrdě vystřelil.

Matěj Pekr mohl ve 23. minutě vyrovnat, ale položeného brankáře v dobré pozici překonat nedokázal. To hosté svoje šance proměňovat dokázali. Ve 31. minutě vyřešil přečíslení dva n jednoho přesnou střelou pod víko Aleš Žalčík, který vrátil hokejistům Šumperka dvoubrankové vedení.

Další nádech nad vodu předvedla Třebíč ve 38. minutě, kdy David Dolníček zakončil přesilovkovou kombinaci do prázdné branky.

Poslední třetinu načala Třebíč přesilovou hrou a mohla tak vyrovnat. To by ale nesměl jeden z obránců na modré chybovat. Šumperk sehrál precizní kombinaci dva na jednoho. Zakončovatel byl Karel Plášek, brankář domácích se za střelou pouze bezmocně otočil.

Poslední nadechnutí tonoucího mužstva připravil Václav Jaroš, který ve 48. minutě tečoval střelu obránce Šaura.

Když v 54. minutě skóroval v přesilové hře Marek Haas, bylo o vítězi rozhodnuto. Šumperk si z Třebíče odvezl po zásluze všechny tři body.

Tiskovka po utkání Třebíč - Šumperk 3:5



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme věděli, že Šumperk má vynikající hráče do koncovky. V dnešním zápase to jen potvrdil. Dal pět branek, dokázal si poradit se svými šancemi, my jsme měli mraky střel, hodně šancí, ale chyběl tomu důraz, díky kterému bychom hostujícího brankáře překonali. Na ten počet střel jsou tři branky málo. Lukáš Havel se vrátil do sestavy, dal gól, to je dobře, hokej je ale týmová hra a my jsme to dneska týmově nezvládli. Máme stále sedm hráčů na marodce, ale vlak jede rychle dál. Hraje se zase v pondělí a my to musíme dát nějak do kupy.


Radek Kučera - Hokej Šumperk 2003: Jsme za výsledek rádi. Myslím si, že jsme dnes celou dobu tahali za delší konec, přispělo k tomu to, že jsme celý zápas vedli, buď o gól, nebo o dva. Jsme rádi, že to takhle dopadlo, protože jsme byli oslabení o některé hráče základního kádru. Za výkon patří hráčům dík, protože vždy, když Třebíč vstřelila branku, tak nás dostala pod tlak, ale my jsme dokázali vždy vstřelit další branku. Pak už jsme se netlačili dopředu, nechtěli jsme zbytečně propadávat a dotáhli jsme to do vítězného konce. Naše výkony jsou venku dobré jen sporadicky, bylo by dobré, kdyby to takhle jako dnes pokračovalo, i když nás venku čeká do konce základní části už jen jeden zápas.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024