Menu +

HAV – TRE 2:3 – Třebíčské hvězdy na ledech soupeřů stále září

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy z Třebíče ovládly hned šest posledních zápasů na ledech soupeřů, z dosavadních dvanácti utkání venku prohrály jen třikrát. Sérii Horácké Slavie nezlomil ani Havířov, který se radoval z výhry čtyřikrát po sobě. Proti Třebíči se však již neradoval a prohrál 2:3. Švecovu branku ze sedmé minuty rozšířili Raška a Psota. Havířov korigoval výsledek dvěma brankami až ve třetí třetině. Třebíčští si už ale vítězství vzít nenechali.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 18.11.2015
HAV HAV
2:30:2, 0:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 42. Meidl (Kanko, Mazanec), 59. Gřeš (Sztefek, Krisl) - 7. Švec (Erat, Dolníček), 20. Raška (Malena, Zohorna), 26. Psota (Wasserbauer, Raška). Rozhodčí: Přikryl – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1877. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Matoušek (21. Laco) – Bahounek, Krisl, Lenďák, Mazanec, Graca, Korím, Peslar – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Kanko, Meidl, Okál – Kalus, Maliník, Tomi – Matějek, Hudeček, Gřeš.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Bartoň, Čejka, Bilčík, Šaur, Přibyl – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Pekr - Wasserbauer, Raška, Zohorna – Šik, Miškovský, Psota – Tomek.

Komentář k zápasu

Od začátku dnešního zápasu byli aktivnější domácí hokejisté, kteří měli ve 3. minutě i první gólovou šanci. V té se ocitl Sztefek, po něm ještě doráželi Pechanec a Štumpf, ale Vejmelku nepřekonali. První pořádná šance hostí přišla v 7. minutě a hned skončila gólem, když po šťastném odrazu Dolníček vyslal do přečíslení Erata s Markem Švecem, jenž zakončil do poloodkryté Matouškovy branky.

I po obdržené brance byli domácí aktivnější, ale ze své převahy vytěžili pouze šance, které Vejmelka s pomocí obránců zastavil. Třebíč velmi dobře bránila, hráči AZetu se do vyložených šancí nedostávali. A tak zčistajasna udeřilo na druhé straně. Bylo to minutu před koncem třetiny, když Malena nahodil puk před branku, kde tečoval Adam Raška, od jehož hole se puk odrazil do horní tyče a od ní do sítě. Matoušek byl bez šance. Po první odehrané dvacetiminutovce vedla Třebíč 0:2.

Do druhé třetiny nastoupil domácí AZet s novým mužem v brankovišti, svou premiéru v dresu Havířova si odbyl Marek Laco. Dvoubrankové vedení Třebíč ještě utvrdilo v tom, že její taktika nese ovoce a nadále pokračovala ve své hře, která spočívá v tuhé obraně. Tu ale dokázali ve 22. minutě překonat Tomi s Maliníkem, jenže nepřekonali posledního muže, jímž byl Vejmelka v brance Horácké Slavie. Tato šance byla na delší dobu poslední, která byla k vidění.

Další přišla až ve 26. minutě a hned byla gólová, ale k nelibosti domácích fanoušků ji měli na svědomí hráči hostující Třebíče, když po přihrávce Wasserbauera propasíroval puk mezi Lacovými betony Matěj Psota. O dvě minuty později vypálil od modré čáry Mazanec, jeho ránu Vejmelka neudržel, ale měl štěstí, protože puk se odkutálel mimo tyče.

Ve 30. minutě zvedla domácí diváky ze sedadel akce, kterou zahájil Okál, jenž najel do útočného pásma, dal puk do jízdy Meidlovi, jehož střela pouze trefila přesunujícího se Vejmelku. Pak už jsme šance na dlouhou dobu neviděli, hosté perfektně bránili a nikam se nehnali. Zato bylo k vidění několik potyček, rozhodčí vylučoval pouze za jednu z nich, ve které byli hlavními aktéry domácí Sztefek a hostující Wasserbauer. V poslední minutě druhé části měli ještě jednu šanci domácí Peslar s Kankem, ale druhý jmenovaný v pádu nedokázal dostat puk za Vejmelku. Po dvou třetinách proto vedli hosté 0:3.

Do třetí třetiny si domácí přinesli minutu a čtyřicet vteřin dlouhou přesilovku z prostřední části, kterou na začátku 42. minuty využil Václav Meidl. O dvě minuty později hrál AZet další přesilovku, ve které měl další velkou šanci Kanko, ale ani na několikrát Vejmelku nepřekonal.

Havířov měl možnosti dalších přesilovek, dokonce 64 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ale ani tyto možnosti nevyužil. Snížení se AZet dočkal až minutu a třináct vteřin před koncem třetí třetiny. Sztefek se prodral do útočné třetiny a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Tomáše Gřeše, jemuž stačilo nastavit hůl, aby puk dostal do branky. AZ pak zkusil ještě hru bez brankáře, ale neúspěšně. Třebíč nakonec bere tři body za vítězství 2:3.

Autor reportáže: Petr Miklas, www.hc-havirov.cz





Ohlasy trenérů

Štefan Mikeš - AZ Havířov: Domácí porážka nás obzvlášť mrzí. Do utkání jsme vstoupili špatně. Věděli jsme, co bude soupeř hrát, i to, jak je úspěšný na venkovních kluzištích, a přesto jsme ho nechali jeho hru hrát. Hráli jsme profesorský hokej, soupeř získal náskok a tím jsme si zápas prakticky prohráli. Potom jsme sice skóre stáhli, ale na vyrovnání to už nestačilo.

Jiří Míčka - SK Horácká Slavia Třebíč: Začali jsme dobře, v první třetině jsme získali dvoubrankový náskok, což bylo důležité. Ve druhé třetině jsme náskok ještě navýšili, ale v jejím závěru jsme udělali zbytečný útočný faul a nabídli domácím přesilovku, ze které skórovali. Ve třetí třetině jsme ubránili dvojnásobné oslabení a to se ukázalo jako rozhodující. V samotném závěru jsme si už vítězství pohlídali.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024