Menu +

JIH - TRE 3:2 p - Třebíčští vybojovali bod, rozhodla jak jinak než přesilovka domácích

Reportáže
T ř e b í č - V předposlední den roku 2015 zajížděli třebíčští hokejisté k derby Vysočiny do Jihlavy, kde se při těchto zápasech dějí věci. A děly se i tentokrát. Už v první minutě dostali Červenobílí gól po nedůslednosti obrany. Pak ale byli po zbytek první části lepším týmem a měli minimálně tři tutovky. Ty však zůstaly nevyužity. Navíc rozhodčí Kubičík daroval domácím možná i víc než pověstných deset procent. Červenobílí nic nazabalili a vyrovnali gólem Romana Erata v závěru první části. Puk si za záda Honzíka srazili po jeho důrazu domácí sami. Druhá třetina byla velkým bojem plným osobních soubojů, ovšem gól v ní skoro pět tisíc diváků nevidělo. Až ve čtyřicáté třetí minutě sehráli Jihlavští pěknou akci, když po objetí brány skóroval Gríger. Hosté pak opět převzali otěže zápasu, byli aktivnější, vytvářeli si jednu šanci za druhou, až konečně vyrovnal kapitán David Dolníček po přihrávce Matěje Pekra. V prodloužení se hrál vyrovnaný hokej až do chvíle, kdy zasáhla píšťalka sudího a domácí darované výhody využili k zisku druhého bodu. Třebíčští hráči ale nemuseli odcházet z ledu se svěšenými hlavami. Podali parádní výkon a vysloužili si potlesk a poděkování svých fanoušků, kterých za nimi přicestovala početná a hlučná skupina.
Sdílejte článek
 
36.kolo, středa 30.12.2015
JIH JIH
3:2p1:1, 0:0, 1:1 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Skořepa (Gríger, Důras), 43. Gríger (Štebih, Kohout), 64. Štebih (Grebenyuk) – 18. Erat, 58. Dolníček (Pekr, Schejbal). Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:6, navíc Skořepa a Diviš (oba JIH) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4788. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Honzík – Dobrovolný, Štebih, Baránek, Kaláb, Grebenyuk, Parýzek, Zadražil – Šafář, Flek, Malec – Gríger, Skořepa, Důras – Diviš, Melenovský, Kohout – Anděl, Březina.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Malena, Bartoň, Čejka, Schejbal, Šaur, Přibyl, Šik – Pekr, Dolníček, Erat – Psota, Švec, Kusko – Jurča, Zohorna, Wasserbauer – Pokorný, Baldwin, Miškovský.

Komentář k zápasu

Někteří diváci ještě ani nestačili ve slušně zaplněných ochozech Horáckého zimního stadionu zabrat místo a už se měnilo skóre. Třebíčští při útočení ztratili puk a zcela propadli na útočné modré. Důras vyslal do brejku Grígera, který se obtočil kolem statického obránce, naservíroval kotouč před branku pro Josefa Skořepu a nejlepší střelec Dukly ranou k pravé tyči otevřel zblízka skóre. Srovnat mohl Erat, který byl na okamžik nehlídán před brankou, jenže těsně přestřelil horní tyč. Po nepřesné pasáži zahrozili domácí. Melenovský zblízka nepřekonal Vejmelku a rána Kalába šla těsně vedle pravé tyče. A to Vejmelka zlikvidoval hned poté závar před svojí klecí.

Také Horácká Slavia se dostala do akce dva na jednoho. Dolníček naservíroval puk před branku pro Pekra, jenž na rozdíl od Skořepy nezasunul puk do branky. Po hrubici v hostující rozehrávce mohl Kohout zvýšit vedení Jihlavy, to by si však střelou z mezikruží nesměl vylámat zuby na pravém betonu gólmana. Svižný hokej pokračoval a Eratovi nechybělo mnoho, aby tečoval do branky Pekrovu střelu. Nakonec se hosté přece jen radovali. Nedůrazné vyhození Dukly zachytil na vrcholu pravého kruhu Roman Erat. Jeho střela byla hodně nepřesná, jenže Šafář si jí před brankou srazil bruslí za záda bezmocného Honzíka - 1:1.

Úvodní minuty druhé třetiny nepřinesly žádné vážnější šance. Až v polovině páté minuty zahrozila první lajna Třebíče. Dolníček se dostal lehce do pásma a vystřelil šikovně z vrcholu levého kruhu. Rána prolétla těsně vedle vzdálenější tyče a poté už domácí gólman musel zasáhnout proti střele Pekra z velkého úhlu. Tempo hry přece jen trošku upadlo, k vidění bylo více osobních soubojů a bojovný hokej. V polovině zápasu dostala hráčská lavice Dukly trest za nesportovní chování a na řadu tak přišlo vůbec první vyloučení v utkání. Více než tečovaný pokus Maleny po střele Dolníčka však hostující ekipa nevyprodukovala. V dalších minutách se vylučovalo dvakrát na obou stranách za hrubost po osobních soubojích. Bílým hvězdám vyskytla naděje na konci třetiny po faulu Kalába, avšak než se stačili hosté dostat do akce, šel ven jejich hráč Kusko. Bylo jasné, že třetí část začne ve čtyřech.

Na začátku třetí části byl prvně vyloučen domácí Šafář, hned poté hostující Psota a Jihlava po návratu svého hráče na led šla do 46 vteřin dlouhé přesilovky pět na čtyři, vůbec první v utkání. Dávid Gríger si za brankou zastavil nahození Štebiha, najel si k pravé tyči a pod betony Vejmelky jej propasíroval do branky. Srovnat mohla třebíčská první lajna, Bilčíkovu ránu tečoval Erat a gólman červenožlutých se musel vyznamenat. Třebíč měla obrovskou šanci v polovině třetí části. Zohorna se při vlastním oslabení dostal ke střele a Honzík jej vyrazil špičkou levého betonu. V dalších slibných příležitostech byli opět hosté, Psotova skrytá střela mířila vedle a při závaru před brankou nechybělo moc, aby se v pokleku prosadil Kusko. Srovnání přišlo na konci osmapadesáté minuty. Melenovský bojoval za brankou Vejmelky o puk, když přijel druhý hráč hostí a zřejmě jej fauloval. Nepískalo se, Jihlavští téměř přestali hrát, hokejisté v červeném a modrém podnikli rychlý kontr, puk na pravý kruh dostal David Dolníček a zamířil přesně nad pravé rameno gólmana do šibenice - 2:2.

Zápas tak došel do prodloužení, ve kterém Šaur fauloval na vlastní modré pronikajícího Kohouta. Přesilovou hrou Dukla neopovrhla. Miha Štebih od modré poprvé zamířil pouze do bruslí soupeře, tak to zkusil podruhé, třebíčský gólman neviděl vůbec nic a jihlavský bek tak rozhodl zápas - 3:2 po prodloužení. Jihlava tak porazila svého regionálního rivala i potřetí v sezoně a udržela druhou pozici v tabulce.





Ohlasy trenérů

František Zeman - HC Dukla Jihlava: Viděli jsme výborný hokej před fantastickou kulisou. Myslím si, že dnes jsme byli lepším týmem a po hloupé chybě v závěru jsme inkasovali na 2:2. Pro ten druhý bod jsme si šli a podařilo se nám to v přesilovce strhnout na naši stranu. Dva body zůstaly po právu doma. Nejslabším článkem dnešního utkání byli ti tři rozhodčí.

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme podali bojovný výkon a dobře jsme bruslili. Celý zápas jsme dotahovali a jsme rádi, že se nám to podařilo dostat až do prodloužení. Potom nás rozhodčí vyndal a přesilovka domácích rozhodla. Myslím si, že dnes jsme si měli odvézt za ten výkon bodů víc.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024