Menu +

TRE - CEB 4:5 - V pohledném utkání stáhla Třebíč náskok soupeře, na body to ale nestačilo

Reportáže
T ř e b í č - Už sedmačtyřicet kol má za sebou WSM Liga, druhá nejvyšší hokejová soutěž v České republice. V jejím rámci se třebíčské Bílé hvězdy utkaly s hráči ČEZ Motoru České Budějovice, tedy klubu, který se netají ambicemi na postup do nejvyšší soutěže. V první třetině viděli diváci mnoho šancí na obou stranách a zatímco domácí své příležitosti včetně trestného střílení nevyužili, hosté se trefili hned třikrát. O první přestávce tak byly na tribunách slyšet hlasy, že "už je po zápase". Jenže Červenobílí se nevzdali a dokázali zápas dotáhnout až na skóre 4:5. V závěru pak jen milimetry a trefená tyčka Bláhovy klece rozhodly o tom, že všechny body si z Třebíče odvezli Jihočeši.
Sdílejte článek
 
47.kolo, středa 3.2.2016
TRE TRE
4:50:3, 2:2, 2:0
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Polodna, 34. Kristl (Erat, Malena), 55. Raška (Niko, Zohorna), 56. Dolníček (Erat, Malena) – 16. Marek (Švihálek, Točík), 19. Zíb (Chovan, Pajič), 20. Žálčík (Mikyska, Babka), 26. Mikyska (Babka, Žálčík), 40. Kolmann (Květoň, Pajič). Rozhodčí: Trombík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1720. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 4:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (21. Svoboda) – Podlipnik, Malena, Štindl, Čejka, Niko, Schejbal, Bartoň – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, Polodna, Kusko – Zohorna, Raška, Wasserbauer – Přibyl, Juráň, Čech.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kolmann, Kříž, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Klinecký – Chovan, Pajič, Květoň – Kuchejda, Straka, Nouza – Babka, Mikyska, Žálčík – Švihálek, Točík, Marek.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina přinesla dynamickou hru, ze které nebylo poznat, že se na ledu potkaly týmy z opačných konců tabulky. Na obou stranách byla řada šancí. Zvyšující se tlak Horácké Slavie přinesl v páté minutě nedovolený zákrok na útočícího Radima Zohornu, který rozhodčí potrestali samostatným nájezdem. Radim Zohorna se rozjel na bránu soupeře bez zbytečných kliček, ale šanci neproměnil. Svou hvězdnou chvíli převedl v desáté minutě Karel Vejmelka, který likvidoval několik opakovaných střel Jakuba Babky, a vysloužil si tak u publika zasloužený potlesk. Jedenáctá minuta přinesla ne příliš povedenou přesilovku domácích. O způsobu, jakým byla odehrána svědčí fakt, že rozhodčí po její necelé minutě pískali zakázané uvolnění Třebíče. Velkou šanci přinesla čtrnáctá minuta, kdy puk do třetiny soupeře přivezl Adam Raška, který přihrával před Bláhou osamocenému Wasserbauerovi. Ten však přihrávku nezpracoval. Přibližně o minutu později se zvedla stavidla jihočeské kanonády. Ladislav Marek poslal hosty do vedení a o tři a půl minuty později jej následoval důsledný Lukáš Zíb. Aby toho nebylo málo, dvě sekundy před koncem první třetiny zvýšil náskok rozjetého Motoru Lukáš Žálčík. Do šatny tak Horácká Slavia odcházela s tří gólovým mankem.

Do druhé třetiny vstoupila Třebíč s Dominikem Svobodou v brance. V šesté minutě předvedl hezkou akci Josef Mikyska. Zpoza domácí brány objel levou tyč, vyhnul se několika protihráčům a zvýšil vedení Motoru na čtyři góly. Kdo by si však myslel, že tím Třebíč srazil definitivně na kolena, ten se mýlil. Krásnou střelou se do levého horního rohu budějovické branky blýskl v deváté minutě Petr Polodna. A Horácká Slavia začala systematickou tvrdou prací stahovat náskok Jihočechů. O pět minut později skóroval po pěkné kombinaci Erata s Malenou dnes velmi viditelný Richard Kristl. Vyloučení Petra Štindla necelé čtyři minuty před koncem vrátilo hostům vítr do plachet. Vystavili Bílé hvězdy velkému tlaku, který čtyřicet sekund před koncem třetiny korunoval pátou brankou Motoru Petr Kolmann.

Sedmnácti sty dvacet diváky zaplněná MANN+HUMMEL Aréna po té, co to vypadalo, že utkání je po druhé třetině rozhodnuto, nakonec zažila strhující finále. Po dlouhých patnácti minutách úporné snahy o změnu skóre se v šestnácté minutě prosadil důsledný Adam Raška, který snížil na rozdíl dvou branek. O minutu později jej následoval v přesilovce Třebíče kapitán Horácké Slavie David Dolníček, který si po krásné kombinaci Erata s Malenou vychutnal křik ochozů. Zbývající minuty ve znamení krásného hokeje, Schejbalem rozezvoněné tyčky brány soupeře a závěrečného odvolání Svobody na střídačku však vytoužený vyrovnávací gól domácím nepřinesly. Všechny body tak putují do Českých Budějovic.



Tiskovka po utkání Třebíč - Č. Budějovice 4:5



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Divákům se utkání muselo líbit, padlo hodně gólů. Pro nás bohužel s nešťastným koncem. V první třetině jsme dostali tři góly. Třetí dvě vteřiny do konce. Měli jsme trestné střílení, dvě další stoprocentní šance. Pro nás hodně smolná třetina. Karla jsme sundali ze hry, šel chytat Dominik. Té role se zhostil velice dobře. Na Karla to úplně nehážeme, ale chtěli jsme mužstvu dát nějaký impuls, takže i Karel to kvitoval. Dostali jsme další gól. Za stavu 4:0 by to utkání leckteré mužstvo zabalilo a já si vážím toho, že jsme to utkání hráli dál, hráli jsme ho dobře a nakonec jsme byli i produktivní. Za stavu 4:5 jsme dali tyčku. Bohužel na tyčky se nehraje. No a v samém závěru už nás Motor do nějaké vyložené gólovky nepustil. My jsme dnes sahali po bodu, ale na kdyby se nehraje. Tak to musíme vzít a pracovat dál.

Radek Bělohlav - ČEZ Motor České Budějovice: Přijeli jsme si pro body. To se nám povedlo. První třetina pro nás byla lepší něž při posledním zápasu tady, kdy jsme je hlavně ze začátku pouštěli do spousty akcí, odevzdávali jsme jim puky a byli jsme naivní při rozehrávce. A i tak jsme soupeři potom v té druhé půlce nabídli tři gólové šance. Pro nás štěstí, že to nevyužili. Paradoxně jsme třetinu ovládli 3:0. Pozitivní dále byla naše produktivita v přesilovkách, ta dneska rozhodla. Soupeř má šikovné hráče. My jsme je první chybou dostali do zápasu na 1:4. Že dostaneme druhý gól při špatném odrazu, to se stane. Neměli byste ale asi připustit v poslední třetině takové drama, když vedete 5:2. V této části soutěže jsem rád za tři body. Jinak rozhodčímu bych doporučil, aby si šel zaběhat, aby trošku zhubnul.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024