Menu +

TRE - KLA 3:4 pp - Třebíčští sebrali Rytířům bod, ke třem chyběla troška štěstí

Reportáže
T ř e b í č - Vždy, když přijede na půdu Horácké Slavie ambiciózní Kladno, dá se očekávat napínavé utkání. Ani v tomto zápase tomu nebylo jinak. Po bezbrankové první třetině se v té druhé dostali dvěma slepenými góly Nika a Zohorny do vedení domácí. Hosté však ještě do přestávky dokázali snížit zásluhou nestárnoucího Petra Tenkráta. Ve třetí třetině navíc Rytíři dokončili obrat a dostali se do vedení po brankách Burgera a Přikryla. Třebíč srovnala z hole Dymáčka, a tak se šlo do prodloužení. V něm si Kladno počínalo zkušeně. Dokázalo využít přesilovku, kterou ještě umocnilo odvoláním brankáře, a David Tůma vstřelil vítězný gól.
Sdílejte článek
 
19.kolo, sobota 29.10.2016
TRE TRE
3:4p0:0, 2:1, 1:2 - 0:1
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 33. Niko (Erat, Dolníček), 34. R. Zohorna (Erat, T. Havránek), 55. Dymáček (Raška, Mrázek) – 37. Tenkrát (Burger), 41. Burger (D. Růžička), 50. R. Přikryl (Strnad, Jánský), 65. Tůma (Ton, Burger). Rozhodčí: Bejček – Krátký, Šmika. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2080. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Niko, Zdráhal, Lojek, Bartejs, Koch, Čejka, Schejbal – Kristl, Dolníček, Jan Wasserbauer – R. Zohorna, T. Havránek, Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Psota, Milfait, Huňa – Dymáček.
Rytíři Kladno: Hanuljak – Repe, J. Drtina, Ptáček, Ulrych, D. Růžička, Kehar, F. Matula – Tenkrát, Burger, Machač – Tůma, Kubík, Ton – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Cetkovský, Zikmund, Redlich.

Komentář k zápasu

Na led Horácké Slávie Třebíč zavítala výprava kladenských Rytířů. Kladno v předešlé sezóně ovládlo s přehledem celou základní část. Zákon schválnosti ovšem funguje i v hokeji. Sami by o něm mohli vyprávět hráči Kladna, kteří vypadli už ve čtvrtfinále, kde si vylámali zuby na ústeckých Lvech. Sen o postupu do extraligy se tak v mžiku rozplynul. Před sezónou udělali Rytíři vše proto, aby se tento scénář už víckrát neopakoval. Tým vyztužili mnoha zkušenými hráči, kteří se pokusí vrátit Kladno zpět mezi tuzemskou hokejovou elitu. Třebíč má oproti Kladnu výrazně mladší kádr. Bílé Hvězdy by v zápase s Kladnem rády prolomily černou sérii domácích proher, která je provází od zápasu s Litoměřicemi. Všichni byli velmi zvědavi, jak dopadne souboj ostřílených kladenských hokejistů s třebíčskými mladíky

První střelu poslal na kladenskou branku kapitán třebíčského celku David Dolníček. Hanuljak však kotouč vyrazil betonem do rohu kluziště. Na druhé straně se prodral k Jekelovi Kubík. Jeho rána ale byla nepřesná a orazítkovala jen plexisklo. Tvrdá rána Urlicha od modré čáry byla těsně před Jekelem tečována. Na štěstí pro domácí kotouč skončil jen na Jekelově masce. Machač se pokoušel překvapit Jekela bekhendovou střelou. Brankář Třebíče byl pozorný a ukryl kotouč do lapačky. Domácí se hnali za gólem. Třebíčská akce však byla přerušena faulem hostů. Následovala tak první početní výhoda. Domácím se přesilovka moc nepovedla. Jedinou větší šanci si vytvořil Bartejs. Jeho rána ale mířila mimo tři tyče. Nebezpečná rána Davida Tůmy vypadla Jekelovi z výstroje. Domácí obránci svému brankáři rychle přispěchali na pomoc a odpálili kotouč do bezpečí. Zikmund se parádně prokličkoval až před třebíčského brankáře. Jeho střela byla poměrně nepřesná a Jekel tak nemusel zasahovat. Přikryl nebezpečně pálil z kruhu, ale Jekel jeho pokus zastavil. Domácí si následně vytvořili obrovskou šanci. Nikdo z třebíčských hráčů ovšem kotouč za bezmocného Hanuljaka nedostal. Další příležitost ke vstřelení branky měl Adam Raška. Ani ten ale Hanuljaka nedokázal překonat. Milfait vlétl do útočného pásma jako tornádo a skvěle vypálil. Hanuljak se ovšem roztáhl a kotouč zastavil. Hosté si vytvořili velmi pohlednou akci. Strnadova rána ale minula cíl v podobě branky.

Hned na úvod druhé třetiny si domácí zahráli přesilovou hru. Raškova rána z kruhu skončila ve výstroji Hanuljaka. Raška se dostal do další střelecké příležitosti, ale trefil jen přesouvajícího se Hanuljaka. Šancí měli domácí v početní výhodě mnoho. Ani jednu však domácí hokejisté nepřetavili v branku. Útočnou akci hostů zastavilo ofsajdové postavení. Čejkovu ránu tečoval před Hanuljakem Mrázek. Branka z toho ovšem nebyla. Na druhé straně měl plné ruce práce Pavel Jekel, který musel likvidovat nebezpečné střely kladenských obránců. V přesilové hře se Kladnu podařilo dostat kotouč do sítě. Po poradě rozhodčích ale branky nebyla uznána, protože jí předcházel faul hostů. Poměr sil na ledě se tedy na malou chvíli vyrovnal. Následnou přesilovou hru Třebíče využil skvěle postavený Ján Niko, který dorazil do branky Zdráhalovu ránu. Po pár minutách se nálada na třebíčském stadionu ještě zlepšila. Erat poslal zpoza brány přihrávku na Radima Zohornu, a ten pohotově uklidil kotouč za Hanuljaka. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. Střelu Jiřího Burgera brankář Jekel ještě vyrazil, ale na následnou dorážku Petra Tenkráta už třebíčský brankář nedosáhl. Rozhodčí pokračovali ve vylučování hráčů. Dvě minuty si šel odpykat Roman Erat za nedovolené bránění. Ke konci třetiny vznikla ještě vznikla potyčka před domácí brankou.

Domácí vyhodili kotouč mimo hrací plochu a byli potrestáni dvěma minutami za zdržování hry. Toho využil Jiří Burger, který propálil Jekela a Kladno se tak mohlo radovat z vyrovnání. Hostům se tedy vstup do třetí třetiny více než vydařil. Tresty se začaly kupit na obou stranách. Tentokráte byli potrestáni domácí za příliš mnoho hráčů na ledě. Mrázek se uvolnil a dostal parádní pas přímo na hokejku. Řítil se sám na Hanulajka, ale jeho forhendový blafák mu nevyšel. Přikryl se potom objevil sám před třebíčskou brankou a poslal kotouč mezi betony Jekela. Domácí v závěru třetiny srovnali zápas. Raška nahodil kotouč před branku, kde se nejlépe zorientoval Roman Dymáček, který okamžitě poslal kotouč za Hanuljakova záda. Další branka už ve třetí periodě nepadla a šlo se tedy do prodloužení.

V prodloužení došlo k vyloučení Tomáše Havránka. Kladno se rozhodlo, že odvolá brankáře a hrálo se tak pět na tři. Kladnu se odvolání brankáře vyplatilo. Drtina našel úplně volného Davida Tůmu, který přesnou ranou rozhodl o výhře Kladna. Kladno si tedy odváží z Třebíče dva body.



Tiskovka po utkání Třebíč - Kladno 3:4pp



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Bylo to vyrovnané utkání. V první třetině jsme se oťukávali se soupeřem. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit dvě branky. Připravili jsme se na kladenské přesilovky, ale dělali jsme velmi zbytečné fauly. Musím říct, že při vylučování hráčů došlo ke zmatkům. Když soupeř dal branku na tři dva, tak jsme byli rádi za to, že se nám následně podařilo vyrovnat. V prodloužení se nám víceméně nedaří. Ze sedmi prodloužení jsme si odnesli jeden jediný bonusový bod. Dnes nám prodloužení také nevyšlo. V prodloužení byl velký zmatek při vylučování. Byl tam takový faul nefaul. Je škoda, že jsme nedokázali získat bod navíc. Myslím si, že se povedly změny v sestavě. Vrátilo se nám hodně zraněných hráčů do sestavy, za což jsme rádi. Chtěli jsme doma vyhrát, protože ta série domácích porážek už byla dlouhá. Myslím si, že sestava je poskládaná dobře. Asi ji budeme využívat i při dalších zápasech. Doufejme, že se Adam Raška vrátí zpátky do zápasové pohody a znovu se sehraje s Petrem Mrázkem. Pokud nás nebudou potkávat zranění, mohli bychom se zvednout i herně.

Jiří Kopecký - Rytíři Kladno: Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Chvílemi byli lepší domácí hokejisté a chvílemi my. Zmatky byly při vylučování na obou stranách. Za stavu nula dva to s námi vypadalo špatně. Pak přišla přesilová hra. My jsme poté dali branku ke konci třetiny, která nás povzbudila. V další početní výhodě jsme srovnali. Poté, co jsme otočili zápas, jsme měli vedení udržet, ale Třebíč na nás tlačila a podařilo se jí vyrovnat. Myslím si, že Třebíč podala skvělý výkon a my jsme rádi za dva body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024