Menu +

TRE - LTM 5:4 pp - Prokletí prodloužení zlomeno v nejlepší čas

Reportáže
T ř e b í č - Už pět a třicet kol má za sebou maraton WSM Ligy. V tom aktuálním čekala Horáckou Slavii Třebíč velmi důležitá bitva s tabulkovým sousedem Stadionem Litoměřice. Zápas nabídl velké drama, v němž se soupeři střídali ve vedení. Na straně Bílých hvězd byla vidět velká vůle po bodovém zisku a když sedm minut před koncem třetí periody vyrovnal Matěj Pekr na 4:4, schylovalo se k dramatu zvanému prodloužení. Našli se diváci, kteří po třetí siréně opouštěli arénu, jako by už nevěřili, že domácí tuto disciplinu zvládnou. Jenže nastavený čas utnul už po pětatřiceti sekundách parádní střelou ze samostatného úniku a po parádní přihrávce skvěle hrajícího Romana Erata Jan Zdráhal (na fotografii) a v Třebíči se mohlo slavit důležité dvoubodové vítězství.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 17.12.2016
TRE TRE
5:4p2:1, 0:2, 2:1 - 1:0
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Psota (Bartejs, Kristl), 14. Zdráhal (Niko, Erat), 44. Erat (Pekr, Zdráhal), 53. Pekr (Zdráhal, Dolníček), 61. Zdráhal (Erat, Pekr) – 9. Loskot (TS), 28. R. Pilař (Jebavý), 30. Švagrovský (Pletka, J. Šulc), 46. Kopta (Hanták). Rozhodčí: Jílek - Toman, Coubal. Vyloučení: 1:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1220. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Niko, Zdráhal, D. Mikyska, Bartejs, Lojek, Čejka, Blaha – Erat, Dolníček, Pekr – Kusko, Milfait, Mrázek – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Kristl – Malec, Psota, Huňa.
HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Pavlas, Š. Havránek, J. Šulc, Jebavý, Piegl, Plášil, Smetana – Kopta, Hanták, Loskot – Jaroslav Kalla, Nedvídek, M. Ondráček – J. Dvořák, Miškář, J. Veselý – Pletka, R. Pilař, Švagrovský.

Komentář k zápasu

Den před čtvrtou adventní nedělí zavítali do Třebíče litoměřičtí kališníci. Třebíči se doma dlouhodobě nedařilo. Důkazem byla domácí devítizápasová šňůra proher, která byla prolomena až při zápasu s českobudějovickým Motorem. Třebíč se ale pomalu zvedá a konečně najíždí na vítěznou vlnu. Třebíči vypomáhá útočník Matěj Pekr, který má za úkol zvednout třebíčskou produktivitu. Domácí se také mohou opřít o Pavla Jekela, který svými skvělými zákroky drží třebíčské mužstvo. Hosté se mají ale také čím pochlubit. Mezi litoměřické trumfy patří například sedmatřicetiletý Jaroslav Kalla, který je s jednadvaceti body lídrem produktivity týmu ze severních Čech. Obě mužstva by se určitě ráda vyšvihla do vyšších pater tabulky, ale k tomu budou potřebovat body. Dal se tedy očekávat lítý boj mezi oběma celky.

Prví střelu na brankáře Pavelku vyslal kapitán třebíčského celku David Dolníček. Domácí se drali před brankáře Pavelku, ale v útočném pásmu přišli o kotouč. Kristlovu dělovku vyrazil Pavelka před sebe. Následná dorážka skončila ve výstroji litoměřického brankáře. Pekr se prokličkoval až k Pavelkovi, ale na poslední chvíli mu jeden z litoměřických obránců vypíchl kotouč. Kristl dostal parádní pas a ujížděl sám na Pavelku. Se svou střelou však neuspěl a skóre zápasu se tak nezměnilo. Malcovu ránu Pavelka zastavil svým pravím betonem. Roman Erat se elegantně obtočil kolem jednoho z litoměřických obránců, ale následně byl podražen. Třebíč si tak zahrála první přesilovou hru v zápase. Bartejsovu ránu vyrazil Pavelka jen do brankoviště, kde stál připravený Matěj Psota, který zametl kotouč do prázdné branky. Loskot ujel třebíčským obráncům a řítil se sám na Jekela. Při svém úniku byl však faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Loskot si rozhýbal brankáře Jekela, blafákem ho překonal a srovnal stav utkání. Další velkou šanci Litoměřic Jekel zneškodnil. Litoměřice se znovu dopustily nedovoleného zákroku a Třebíč si zahrála druhou přesilovku. Tvrdá Zdráhalova rána skončila pod víkem Pavelkovy brány a Třebíč si vzala jednobrankové vedení zpět. Mikyskovu ránu od modré čáry Pavelka vyrazil. Posté si šel Švagrovský odpykat dvouminutový trest za nedovolený zákrok. Litoměřice si v oslabení vytvořili pohlednou akci, která však brankou neskončila.

Hosté se hned na začátku druhé třetiny snažily srovnat skóre zápasu. Třebíčští obránci však zachovali chladnou hlavu a litoměřické hokejisty nepustili ke střele. Zohornovu ránu vyrazil Pavelka betonem. Pekr se snažil založit útočnou akci, ale přišel o puk. Jeden z litoměřických obránců tvrdě vypálil od modré čáry. Jekel však tuto ránu schoval do lapačky. Pavlas chyboval na modré čáře a do šance se řítil Zohorna, který však se svou střelou neuspěl. Nedvídkova rána mířila mimo tři tyče. Pilař tvrdě vypálil od modré čáry a kotouč skončil v třebíčské síti. Nutno podotknout, že brankář Jekel vůbec nic neviděl. Litoměřice dostaly k dispozici přesilovou hru, kterou využily. Švagrovský dostal parádní přihrávku před branku a poslal kotouč za bezmocného brankáře Jekela. Domácím se nedařilo srovnat stav utkání. Třebíč si čtyři minuty před koncem druhé periody zahrála přesilovku. Pekrovu ránu od modré čáry vyrazil Pavelka do ochranné sítě.

Domácí vlétli do třetí třetiny jako uragán a brankář Pavelka se v brance pořádně zapotil. Hosté se poté dopustili dalšího faulu a následovala přesilovka Třebíče. Tuto přesilovku hráči v červených dresech využili. Pekr našel úplně volného Romana Erata, který poslal kotouč za přesouvajícího se Pavelku. Dvořákova rána skončila v Jekelově výstroji. Kopta se po buly dostal ke kotouči a propálil vše co mu stálo v cestě včetně brankáře Jekela. Domácí tak museli znovu dotahovat. V třiapadesáté minutě se Třebíč přece jen srovnání dočkala. Pekr si vybruslil před branku, kde si položil Pavelku a následně za něj poslal kotouč. Švagrovského ránu vyrazil Jekel do ochranné sítě. Nahození od modré čáry schoval Jekel do lapačky. Ve třetí třetině už další branka nepadla a šlo se do prodloužení.

V prodloužení dostal parádní pas od Romana Erata Jan Zdráhal, který se řítil sám na Pavelku. Rozhodl se pro rychlou střelu, kterou překonal Pavelku. Bod navíc tedy získala Třebíč.



Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 5:4pp



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme vstoupili dobře. Podařilo se nám využít přesilové hry. Dnes jsme využili celkem tři. Jsem rád, že jsme se zlepšili v přesilovkách. Dnes mě ale mrzí to, že když dáme branku, tak okamžitě ztratíme koncentraci, musíme faulovat a dostaneme zbytečnou branku. Dnes si však cením toho, že jsme se před třetí třetinou v kabině zvedli a do poslední dvacetiminutovky jsme šli naplno. Opravdu jsem rád, že se kluci semkli a zvládli vyhrát zápas. V prodloužení se konečně štěstí otočilo na naši stranu a získali jsme bod navíc. Dnes to byl opravdu vyrovnaný zápas. Litoměřice byly velmi silný soupeř a my si ceníme dvou bodů. V prodloužení se nám podařilo vstřelit branku, ale secvičené to nebylo. Branku dal sice obránce, který jel sám na brankáře, ale to se v prodloužení tři na tři stává.

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice: Pro nás je dnes jeden bod opravdu málo. První třetinu jsme odehráli velice špatně a nevyhráli jsme ani jeden souboj. V kabině jsme potom trochu zvýšili hlas a přineslo to ovoce. Kluci začali hrát aktivně a plnili pokyny, které jsme jim dali. Zápas jsme otočili a snažili jsme se hrát aktivně, ale na začátku třetí třetiny nás zastavilo vyloučení. Domácí dnes sehráli přesilovky skvěle, jelikož dali tři branky. My jsme měli jednu přesilovku a tu jsme využili. Chyba v prodloužení nás stála zápas. Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání a gratuluji domácím k výhře.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024